Planuri de vacanță: Când e cel mai indicat să vizitezi Egiptul? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

La început de an, fiecare dintre noi ne gândim la vacanțele pe care ni le-am însemnat ca rezoluții importante pentru următoarele 12 luni. Dacă printre acestea ți-ai planificat să vizitezi Egiptul, nu ești singurul, așa că am alcătuit un ghid cu lucruri de știut atunci când ne alegem perioada de vacanță.

Când e cea mai bună perioadă să mergi la plajă? Dar să vizitezi piramidele? Dar pentru o excursie în deșert? Iată când e cel mai indicat să vizitezi Egiptul, în funcție de interesele tale de vacanță:

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Citește și: Cât costă o vacanță în Egipt, țara piramidelor, a Nilului și a bacșișului

Turismul în Egipt este legat de anotimpuri. În timp ce doar cei mai îndârjiți vor să treacă prin temple în timpul căldurii arzătoare din iulie și august, iarna blândă a Egiptului aduce o mulțime de vizitatori care să se năpustească pe plaje, să se uite la piramidele din Giza și să navigheze pe Nil.

Un mediu propice de vacanță este în timpul toamnei și primăverii, când presiunea turiștilor nu este la fel de intensă în locurile importante și temperaturile în timpul zilei ajung la niveluri gestionabile.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Când e cel mai indicat să vizitezi Egiptul: sezonul de vârf durează de la mijlocul lui octombrie până în februarie

Dacă vii în Egipt pentru a explora excesul de bogății faraonice din Luxor, iarna aduce cerul albastru și vremea plăcută în timpul zilei pentru a face din zilele lungi de plimbare în jurul ruinelor antice o plăcere mai degrabă decât o corvoadă.

Acesta este cel mai popular anotimp pentru a merge în Sinai sau în Deșertul de Vest pentru aventuri în aer liber sau pentru a te bucura de soarele de iarnă, a învăța să faci scufundări în Sinai de Sud și de-a lungul coastei Mării Roșii.

Fii conștient de faptul că va deveni mai frig decât te aștepți în timpul iernii în Cairo și Alexandria (și peste tot după lăsarea întunericului), așa că trebuie să pui în bagaj și lucruri călduroase.

Deoarece acesta este sezonul turistic de vârf, așteaptă-te la prețuri mari la cazare, în special între Crăciun și Anul Nou.

Sezonul de tranzit, cel mai bun moment pentru a evita aglomerația (martie-mai, septembrie-începutul lunii octombrie)

Călătorind în timpul sezonului de tranzit aduce adesea tot ce este mai bun din ambele lumi. Monumentele majore nu sunt la fel de aglomerate și, de obicei, vei găsi un chilipir sau două la cazare.

Temperaturile din timpul zilei pot fi încă foarte ridicate în mai și septembrie, așa că dacă ai sensibilități medicale la căldură (sau dacă decizi să călătorești cu copiii) ar fi bine să alegi martie, aprilie sau octombrie.

De reținut ar mai fi faptul că primăvara aduce ocazional furtuni de praf, care pot perturba zborurile.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Extrasezonul e cea mai bună perioadă pentru scufundări în Marea Roșie (iunie-august)

Vremea devine sufocantă în această perioadă, deoarece temperatura medie ridicată atinge 42°C. Templele și mormintele din Luxor se deschid la ora 6 dimineața, așa că este încă posibil să învingi căldura dacă te trezești cu noaptea în cap.

Așteaptă-te să fii întâmpinat cu un ironic „Bine ați venit în Alaska!” în Aswan. Dacă nu ești de fier, cel mai bine este să sări peste Deșertul de Vest.

Vara scufundătorii împătimiți se îndreaptă spre Sharm el-Sheikh și coasta Mării Roșii. Ei sunt dispuși să suporte căldura pe uscat în schimbul beneficiului condițiilor calme și calde ale mării și a unei vizibilități fantastice subacvatice. Cu toate acestea, scafandrii amatori pot fi liniștiți: Egiptul poate fi „scufundat” pe tot parcursul anului.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Când e cel mai indicat să vizitezi Egiptul? Pot călători în timpul Ramadanului în Egipt?

Datele pentru Ramadan (luna în care musulmanii postesc în timpul zilei) se schimbă anual, deoarece calendarul islamic se bazează pe anul lunar.

Dacă călătorești în timpul Ramadanului, fii conștient de faptul că site-urile turistice, împreună cu majoritatea magazinelor și serviciilor, funcționează cu program mai scurt, iar multe restaurante și cafenele neorientate spre turism se deschid numai după apusul soarelui.

În Egipt, nu se așteaptă ca non-musulmanii să respecte postul, dar vizitatorii ar trebui să arate politicos respect față de cei care țin post, fiind discreți – nu bea cu poftă din sticla ta de apă și nu mânca gustări pe stradă.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Ianuarie este cel mai bun moment pentru a merge la plajă

Nord-europenii scapă de cerul gri de acasă, relaxându-se pe plajele din Sharm el-Sheikh și pe coasta Mării Roșii. Există vreme plăcută în timpul zilei în cea mai mare parte a țării, deși în Alexandria și Cairo fiți pregătiți pentru ploaie.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Februarie este sezonul de drumeții în Munții Sinai.

O lună grozavă pentru a urca Munții Înalți Sinai și oazele deșertului de vest în aventuri în aer liber, deoarece este mai puțin răcoare după întuneric.

Evenimente cheie: Înălțarea lui Ramses II (numită și Festivalul Soarelui)

Martie este sezonul furtunilor de nisip

Vântul khamsin încărcat cu nisip începe să sufle, iar furtunile de nisip rezultate pot perturba călătoria, ocazional oprind zborurile, împiedicând felucas să navigheze în Aswan și făcând imposibilă vizitarea obiectivelor turistice din cauza vizibilității reduse. Adăugați o zi sau două în plus în itinerarul vostru în cazul în care planurile merg prost.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

Aprilie este momentul perfect pentru o excursie cu feluca

Khamsinul este încă o problemă, dar atunci când nu suflă, aceasta este o lună aproape perfectă pentru călătoriile în Egipt. Serile mai calde îl fac deosebit de bun pentru excursii cu feluca peste noapte din Aswan și camping în Deșertul Alb.

Mai este pentru călătorii cu buget redus

Temperaturile încep să crească și mulțimile se dispersează la templele de pe malul Nilului. De obicei, există niște pachete de oferte bune pentru stațiuni precum Sharm el-Sheikh, Hurghada, El Gouna și Marsa Alam.

Iunie este extrasezon

Școlile egiptene încep vacanța de vară la sfârșitul lunii iunie și familiile egiptene se îndreaptă spre plajele din Alexandria și Marsa Matruh. Până la sfârșitul lunii, căldura este din plin, făcând vizitarea atracțiilor din interior o experiență extrem de dificilă.

Iulie este cea mai călduroasă luna a anului

Dacă nu ești obișnuit cu temperaturile îngrozitoare, iulie și august sunt cele mai proaste perioade pentru a veni în Egipt. Dar mulțimile sunt reduse și costurile sunt mult mai scăzute, cu excepția coastei unde temperaturile sunt mult mai răcoroase. Dacă te duci aici la mijlocul verii, este sezonul mango.

Când e indicat să vizitezi Egiptul

August este sezonul vacanțelor pentru egipteni

August este luna de vârf a turismului intern. Așteptați-vă ca zonele de plajă, în special de-a lungul Mediteranei, să fie aglomerate. Rezervați trenuri cu câteva zile înainte, dacă puteți.

Septembrie este sezonul de scufundări

Vremea devine în general suportabilă pentru o zi întreagă în afară. Sfârșitul lunii septembrie și octombrie sunt bune pentru a combina atât aventurile pe uscat, cât și cele subacvatice, dacă ești un scafandru începător.

Octombrie este perioada ideală pentru a călători în Egipt

Octombrie este una dintre cele mai bune luni de călătorie din Egipt. Lumina de-a lungul Nilului este cea mai blândă și clară – excelentă pentru fotografie– în timp ce în oazele deșertului de vest, recoltarea curmalelor este în plină desfășurare.

Noiembrie este un moment bun pentru drumeții cu cămile

Grupuri mari de turiști inundă înapoi în țară; momentul perfect pentru a merge în deșert pentru drumeții cu cămile. În Cairo, vremea mai răcoroasă face din noiembrie un pariu bun pentru plimbări lungi pentru a descoperi madrasele și moscheile capitalei.

Decembrie este pentru croazieră pe Nil

Perioada de vârf pentru croazierele pe Nil, așa că prețurile cresc. Scafandrii ar trebui să rețină că condițiile mării pot deveni agitate la scufundările cu barca, deși scufundările pe mal sunt în general bune. Aduceți echipament pentru vreme umedă pentru Cairo și Alexandria.


Foto: Depositphotos.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO