Scandal, supraviețuire și succes: Viața copleșitoare a actriței Suzanne Somers - LIFE.ro
Mergi la conținut

Scandal, supraviețuire și succes: Viața copleșitoare a actriței Suzanne Somers

Suzanne Somers este al treilea dintre cei patru copii născuți de Frank și Marion Mahoney. Tatăl ei lucra încărcând bere în vagoane, iar mama ei era secretară medicală. Ea a crescut trăind într-o frică constantă de a fi rănită sau chiar ucisă de mâinile tatălui ei alcoolic abuziv verbal și fizic.
Share this article

Suzanne Somers este al treilea dintre cei patru copii născuți de Frank și Marion Mahoney. Tatăl ei lucra încărcând bere în vagoane, iar mama ei era secretară medicală. Ea a crescut trăind într-o frică constantă de a fi rănită sau chiar ucisă de mâinile tatălui ei alcoolic abuziv verbal și fizic.

A fost diagnosticată cu dislexie când era tânără și era o elevă săracă

Ea a excelat, totuși, în arte și a fost activă în programul de teatru al școlii sale. A câștigat o bursă de muzică la facultate, dar a rămas însărcinată după șase luni. S-a căsătorit cu tatăl copilului, „Bruce Somers”, iar singurul ei copil, Bruce Somers, s-a născut în noiembrie 1965.

Citește și: Actori celebri cu origini româneşti

Era nefericită în căsnicia ei și a început o aventură cu fostul ei profesor de dramă

Soțul ei a aflat despre asta și căsnicia s-a încheiat după doar doi ani, în 1967. Mamă singură, a apelat la modeling în San Francisco pentru a se întreține pe ea și pe fiul ei. De asemenea, s-a distanțat de familia ei, deoarece fratele și sora ei mai mari până atunci erau și ei alcoolici.

În 1968, ea a câștigat o slujbă ca model de premiu într-un spectacol de jocuri găzduit de viitorul ei soț, Alan Hamel, care era căsătorit la acea vreme

Cei doi au început să se întâlnească, iar ea a rămas însărcinată în timp ce Hamel fiind căsătorit. Au ajuns la concluzia că Suzanne ar trebui să facă un avort, din care a suferit sângerări severe timp de câteva zile. În 1971, fiul ei Bruce a fost grav rănit când a fost lovit de o mașină, iar terapeutul care l-a consiliat a plătit-o pe Suzanne, aflată în dificultate, cu doar 1 dolar pe săptămână.

Suzanne însăși a urmat și o terapie pentru a depăși problemele copilăriei ei disfuncționale

La începutul anilor 1970, ea a obținut roluri minore în film și TV și, în cele din urmă, a câștigat un rol în serialul Three’s Company (1976), unde și-a modelat personajul după soția lui Dick Clark. S-a căsătorit cu Hamel în 1977.

Citește și: Actori celebri care iubesc animalele și militează pentru ele

A fost concediată din serial după ce a cerut o mărire de salariu la începutul celui de-al cincilea sezon

Apoi s-a îndreptat spre Las Vegas, unde a cântat intens la mijlocul anilor 1980. În 1986, ea a început să-și scrie autobiografia, „Keeping Secrets”, care a fost ulterior transformată într-un film TV. În 1991, Suzanne a obținut rolul „Carol Foster”, alături de Patrick Duffy, în serialul TV Step by Step (1991). De la sfârșitul acelui spectacol, ea a început să co-găzduiască seria Candid Camera (1992).

Ea a fost, de asemenea, bruneta care se plimba de-a lungul plajei a creditelor de deschidere ale primelor trei sezoane din Three’s Company (1976). Purta o perucă

Când avea 16 ani, și-a lovit tatăl peste cap cu o rachetă de tenis pentru a opri abuzul lui în timpul unei furii de beție. A suferit o comoție și nu a vorbit cu Suzanne timp de doi ani.

La începutul celui de-al cincilea sezon din Three’s Company (1976), ea a cerut o mărire de bani de la 30.000 de dolari pe episod la 150.000 de dolari pe episod (echivalentul a 450.000 de dolari în 2014) și 10% de proprietate asupra sitcomului.

Acele solicitări nu au fost îndeplinite, iar apoi au boicotat al doilea și al patrulea spectacol al sezonului, pretinzând scuze false, cum ar fi o coastă ruptă. ABC a forțat-o să termine sezonul rămas din contract, dar a redus rolul personajului ei la un minut pe săptămână în înregistrare. A fost însoțită de un agent de pază până la o scenă sonoră din spatele platoului, unde și-a filmat câteva scene, pentru că nu mai avea voie pe platourile de filmare cu John Ritter și Joyce DeWitt.

Somers a fost apoi concediat după expirarea contractului ei, iar ea a dat în judecată ABC pentru 2 milioane de dolari, susținând că credibilitatea ei în afacere a fost afectată. Procesul a fost soluționat pentru aproximativ 30.000 de dolari

În 1970, a făcut o audiție pentru Playboy’s Playmate of the Month și a ajuns până la o serie de teste de fotografii făcute în jungla mexicană. Era complet nudă, cu excepția unui lanț de aur în jurul taliei. Playboy a decis să nu o folosească în acel moment, dar i-a plătit 3.000 de dolari pentru test.

După ce a devenit vedetă la Three’s Company (1976), Playboy a publicat întreaga serie de fotografii și fișa de date scrisă de mână pe care o completează fiecare potențial Playmate (în care ea indică anul nașterii ca fiind 1947). La momentul publicării, ea era o purtătoare de cuvânt populară (și pentru ea, profitabilă) într-o serie de reclame TV pentru Ace Hardware. În urma publicării pozelor, Ace a concediat-o brusc, invocând clauza morală a contractului.

A fost arestata pentru trecerea de controale necorespunzătoare; acuzațiile au fost renunțate când ea a plătit restituirea (1970)

A fost a patra actriță angajată pentru rolul „Chrissy” din Three’s Company (1976). Actrița Susanne Zenor a interpretat-o pe „Samantha”, un tip Chrissy în primul pilot. După ce a fost rescrisă ca „Chrissy Snow”, ABC a angajat-o, apoi a concediat-o pe Denise Galik, înlocuind-o cu Susan Lanier. După ce ABC a revizuit al doilea pilot, l-au lăsat pe Lanier și au angajat-o pe Somers.

A fost desemnată Artista feminină a anului din Las Vegas (1986).

A apărut drept concurent la The Dating Game (1965) (1973).

Episodul ei preferat este Handcuffed (1980), în care personajul ei, Chrissy, este încătușat cu Jack.

Fosta co-star a lui Somers Three’s Company (1976), Joyce DeWitt, s-a reunit cu Somers în emisiunea ei online, „Breaking Trough”. Aceasta a fost prima dată când foștii prieteni au vorbit între ei de la concedierea lui Somers de la Three’s Company (1976) în 1981, după ce ea a cerut o creștere semnificativă a salariului.

A anunțat la Larry King Live (1985) că se luptă cu cancerul de sân și că urmează un tratament homeopat împotriva voinței medicilor ei. De asemenea, ea a suferit o liposucție în efortul de a face față efectelor cancerului.

Ea a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru televiziune la 7018 Hollywood Boulevard din Hollywood, California, pe 24 ianuarie 2003.

Citește și: 8 actori celebri, victime ale agresiunilor sexuale

A murit cu o zi înainte de a împlini 77 de ani

Suzanne Sommers a spus recent pentru TMZ că este pro-Trump. Ea a spus că este „mulțumită de munca pe care o făcea cu economia” și „mulțumită de cum merg lucrurile”, la un an de la președinție.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora