Top 5 destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cauți acea vacanță de care să-ți amintești toată viața? Iată 5 destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare.

Vine un moment când ai nevoie de o pauză. Dar o pauză care să te ducă într-un loc din care să simți că te-ai îmbogățit sufletește. Un loc extraordinar, palpitant, undeva care să-ți schimbe viața – fie că este vorba de a reîncărca acele baterii ca o recompensă pentru munca depusă atât de mult timp sau de a îmbrățișa entuziasmul de a încerca experiențe noi în locuri noi. Descoperă cinci destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare. Sunt destinații pentru adulții cărora le place încă să se joace, dar cu stil.

Kenya

Mângâiată de nuanțele de albastru uluitoare ale Oceanului Indian, Kenya ecuatorială este destinația ideală doi în unu. Înseamnă că poți aluneca fără probleme de la relaxarea pe plaje feerice (poate pe una dintre insulele idilice din Kenya) până la a experimenta senzații tari de safari. Lei, leoparzi, bivoli și babuini – a vedea astfel de fiare magnifice (și multe altele, desigur) de aproape, în viața reală, este cu adevărat electrizant.

Citește și: Kenya, noua destinație de vacanță preferată a românilor? De ce este această țară fascinantă?

Fii sigur, totuși, să te apropii de natură nu înseamnă să te întorci la elementele de bază sau să te zgârcești cu stilul. Kenya are o serie de cabane cu adevărat de primă clasă, unde masa de seară pregătită cu meticulozitate este probabil servită într-un loc cu vedere la un lac bogat în faună sălbatică, susținut de dealuri în flăcări de strălucirea soarelui la apus. De asemenea, camera ta va avea o eleganță discretă – artă tribală rafinată, tonuri moi, mobilier frumos lucrat manual. Este posibil să ai o piscină privată în care să te relaxezi și este probabil că gazdele cabanei îți vor oferi oportunități de a afla despre cultura Massai.

destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare

Între timp, pe coastă, stațiunile de elită pe plajă și hoteluri de tip boutique din Kenya oferă un stil remarcabil, cel mai fin nisip și cea mai caldă dintre ape. Ce zici de o cabană tradițională cu acoperiș de paie, care se deschide direct spre fascinantul Ocean Indian? Sau o suită somptuoasă care îmbină măiestria locală cu confortul contemporan?

Destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare: Indonezia

Pentru eleganță într-un cadru tropical uluitor de frumos, Indonezia se află în vârful eucaliptului curcubeu (dacă te întrebi, acesta este un copac indigen unic pe care cel mai probabil vei dori să-l vezi în timpul vacanței tale – trunchiul lui chiar arată ca un curcubeu umbrit cu măiestrie).

Cu 17.000 de insule între continentul asiatic și Australia, arhipelagul indonezian este un veritabil paradis. Un colier strălucitor de insule liniștite, bătute de ape cristaline. Un loc în care minunile vieții sălbatice așteaptă în vârfurile înverzite îmbrăcate în junglă, cu opțiuni de cazare ieșite din lumea asta, în care te simți ușor ca acasă. Nu e de mirare, așadar, că Indonezia este fără îndoială una dintre cele mai bune destinații de vacanță de lux din lume.

Citește și: Cât costă o vacanță în Bali

NIHI Sumba Resort de exemplu, nu este o destinație străină de Premiile pentru cel mai bun hotel din lume, fiecare dintre vilele sale cu design unic oferă vedere panoramică la Oceanul Indian și o piscină privată. Este sanctuarul ideal și pentru gurmanzi, cu un restaurant de clasă mondială care oferă experiențe culinare de neuitat, deoarece servește produse proaspete de la ferma sa organică. Viața chiar devine mai frumoasă.

destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare

Și dincolo de asta, în Indonezia există vulcani de urcat, broaște țestoase cu care să înoți, cascade în care să te revigorezi.

Costa Rica

Adăpostește pădurile tropicale, vulcani maiestuoși, mangrove încâlcite și plaje uimitoare acoperite atât de Oceanul Pacific, cât și de Oceanul Caraibe. Costa Rica exuberantă și primitoare emană viață la fiecare pas. Peisajele sale epice și fauna sălbatică uluitoare ating cu adevărat sufletul și inspiră un spirit de aventură.

Toate acestea fiind luate în considerare, Costa Rica este una dintre cele mai bune destinații de vacanță de lux din lume pentru vizitatorii cu pasiune pentru natură; pentru călătorii care doresc să se simtă energizați de locurile pe care le vizitează.

Imaginează-ți asta: petrece-ți ziua urmărind fauna sălbatică în magnifica Pădure de nori Monteverde, uitându-te după leneși, maimuțe păianjen, tucani cu ciocuri curcubeu și ara stacojii în timp ce mergi pe trasee în vârful copacilor. Sau ți-ar plăcea să trăiești emoțiile unei tiroliane, făcând zoom prin baldachinul pădurii în compania maimuțelor urlătoare? La întoarcerea la cabana ta de lux, te poți relaxa într-un izvor termal natural savurând cocktailuri înainte de cină pe o verandă care servește drept fereastră către pădurea tropicală. Magie.

Citește și: Ce să faci în Costa Rica. 10 lucruri de neratat în acest paradis al Americii Latine

În ceea ce privește bucătăria, așteaptă-te la cele mai proaspete fructe tropicale, la cel mai proaspăt pește marinat cu lime și la minunate salate gallo pinto („cocoș pictat”). Și cafeaua din Costa Rica este, de asemenea, excelentă. Încearcă Café Rica ca băutură după cină; nu te vei mai întoarce niciodată la Baileys.

Înțelegem clar de ce motto-ul Costa Rica este pura vida – un etos de a trăi o viață pură care străbate sufletul națiunii.

destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare

De la excursii de la coastă la coastă care acoperă atât țărmurile Caraibelor, cât și cele ale Pacificului, până la aventuri captivante în pădurile tropicale, Costa Rica sugerează o mulțime de itinerarii uimitoare care oferă atât de multe experiențe de neuitat pentru a fi savurate în stil epic și elegant.

Destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare: Croaţia

Dacă ești în căutarea unor orașe bogate în patrimoniu în care să te bucuri de vinuri bune și bucate alese, peisaje uimitoare de pădure și insule idilice nealterate, Croația ar putea fi locul pe care îl cauți. Țara emană un magnetism ispititor de unic pentru călătorii care caută o experiență europeană mai elegantă. Este cu siguranță una dintre cele mai bune destinații de vacanță de lux din Europa.

Dubrovnik, de exemplu, adăpostită de munți accidentați și cu ieșire la uluitoarea Mare Adriatică, această bijuterie maiestuoasă este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din lume, un labirint de pasaje frumoase care găzduiește buticuri șic și restaurante de clasă mondială.

Citește și: Cele mai frumoase insule din Croaţia

Pentru acțiune în aer liber (și frumusețe naturală), nu este mai potrivit decât Parcul Național Lacurile Plitvice sau Parcul Național Krka – ambele Edenuri împădurite și împodobite cu lacuri de cobalt și cascade. Mutându-te pe insule, Croația are unele dintre cele mai bune din Europa. Cu o mulțime de golfuri izolate pe care nu va trebui să le împarți cu alții, baruri elegante, un port plin de farmec și vin și măsline excepționale produse pe insulă, există un motiv pentru care insula Hvar a fost încoronată Regina Insulelor Dalmației.

destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare

Scena gastronomică din Hvar este remarcabilă, la fel ca bucătăria croată în general. Datorită poziției sale geografice, combină cele mai bune influențe central-europene și mediteraneene cu un efect delicios – fructe de mare proaspete, brânzeturi rafinate și mâncăruri de paste care rivalizează cu adevărat cu cele mai bune din Italia.

Peru

Plimbarea prin Anzi până la uimitoarea cetate incașă din Machu Picchu este una dintre acele experiențe supreme de pus pe listă – o aventură entuziasmantă care nu poate fi învinsă de nimic.

Acestea fiind spuse, a te minuna de Machu Picchu este doar unul dintre multele motive pentru a vizita Peru, mai ales dacă ești în căutarea unor experiențe extra-speciale, de lux îmbinate cu un sentiment de descoperire. Vei găsi o serie de opțiuni de cazare de top situate în apropierea atracțiilor principale, printre care Colca Lodge Spa și Hot Springs Hotel.

Înconjurat de terase agricole pre-incașe, care au fost desemnate situri ale patrimoniului național peruvian, această bijuterie de lux, ecologică este baza perfectă din care să explorezi Canionul Colca (unul dintre cele mai adânci canioane din lume), cuprinzând lacuri și vulcani de-a lungul traseului și vederi epice din punctul de observație Cruz de la Condor. Numele său derivă de la colosalii condori andini pe care probabil îi vei vedea aici – cea mai mare pasăre zburătoare din lume.

Citește și: Cât costă o vacanță în Peru, țara în care se află una dintre minunile lumii moderne – Machu Picchu

La est, Amazonul luxuriant te așteaptă, unde te poți bucura de excursii pe râu pentru observarea faunei sălbatice și de drumeții înainte de a te relaxa în cabana ta perfect amenajată în pădure. Posada Amazonas, de exemplu, este o oază de eleganță în adâncul junglei.

destinații de vacanță pentru o experiență de lux și relaxare

Combinând bucătăria indigenă cu patru sute de ani de influență europeană (în mare parte spaniolă), gastronomia peruviană variază foarte mult de la o regiune la alta, însă trebuie să guști anticuchos (shish kebab făcut din inimi de miel sau de vită, marinate) și ceviche (pește crud marinat în suc de citrice) – un preparat clasic care se consumă de peste 2000 de ani. Ah, și dacă te simți deosebit de aventuros, poate dorești să încerci porcușorul de Guineea prăjit tradițional.

Foto: Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora