fbpx

Căutare

Share this article

August pare să fie luna preferată a românilor şi nu numai pentru concedii. E de ajuns să mă uit la imaginile filmate în fiecare zi pe litoralul nostru şi parcă îmi vine să mă întreb dacă a mai rămas cineva la muncă, în afară de mine. E adevărat, eu nici nu sunt mare fan al temperaturilor toride, aşa că rare au fost momentele când mi-am luat liber în luna asta. Începutul toamnei este însă cu totul altceva. Vremea e prietenoasă, preţurile, mai ales pe litoral, încep să scadă şi nici nu te îmbulzeşti cu toată lumea pe la obiectivele turistice sau restaurante. Aşa că am încercat să aflu ce vacanţe low cost sunt potrivite pentru luna septembrie.

Vacanţe low cost – Litoralul pentru toţi

În fiecare an programul Litoralul pentru toţi oferă posibilitatea turiştilor să ajungă pe litoral la preţuri mai mici, dar în perioade în care e mare riscul ca vremea să nu fie tocmai cea mai prietenoasă. Primăvara aceasta s-a desfăşurat între 3 mai şi 20 iunie, iar pentru toamnă este programat între 1 septembrie şi 15 octombrie.

Programul are oferte care includ hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc, iar pachetele sunt de 6 nopţi şi încep de la 199 de lei pentru un sejur. Cele mai ieftine pachete se vând, de obicei, şi cel mai repede, aşa că de obicei pe acestea nu prea apuci să le vezi. Sunt însă destule oferte cuprinse întere 500 şi 1.000 de lei pentru un sejur de 6 nopţi, pentru o persoană. Cele mai scumpe sunt, în mod evident, sejururile la hotelurile de 4 stele, care pot sări de 1.000 de lei pentru 6 nopţi de cazare, dar, ce-i drept, dacă stai să te gândeşti că aceiaşi bani sunt pretinşi pentru o noapte de cazare în sezon, parcă altfel vezi cheltuiala de septembrie.

Citeşte şi: Cum este să ai șapte vacanțe pe an? Jurnal de călătorie cu doi părinți, o adolescentă și un labrador – LIFE.ro

Zboruri de toamnă ce pornesc de la preţuri de 10 euro

Eu iubesc Grecia, dar în primăvară şi toamnă o ador, de-a dreptul. Poţi face şi plajă, dar te poţi plimba şi nestingherit, fără să simţi că leşini din cauza temperaturilor toropitoare şi fără să te temi că ai putea avea de furcă cu incediile de vegetaţie. Iar de la mijlocul lui septembrie găseşti bilete de avion către Corfu, de exemplu, începând cu 10 euro de persoană. Cazare găseşti şi la preţuri mai mici de 100 de lei, de persoană, pe noapte, iar mâncarea acolo nu e doar un deliciu, dar şi la preţuri decente. Dacă tot ajungi pe frumuseţea aceea de insulă e musai să închiriezi şi o maşină, ca să poţi profita din plin de vacanţă, de obiectivele turistice şi de plajele atât de diferite. În extrasezon poţi găsi maşini de închiriat chiar şi la preţuri de 6-7 euro pe zi.

Şi Zakynthos e o opţiune de luat în considerare dacă gândul îţi zboară tot la mare şi soare. E adevărat, biletul de avion e un pic mai scump decât pentru Corfu, dar tot ieftin dacă stai să compari cu alte perioade ale anului. Costă aproximativ 80 de euro, dus-întors, iar cazare decentă găseşti şi la 15 euro pe noapte, camera pentru 2 persoane. Şi ca să închiriezi o maşină aici costă ceva mai mult, aproximativ 30 de euro pe zi, dar senzaţia de libertate şi descoperirile pe care le ai de făcut în zonă sunt, cu siguranţă, nepreţuite.

Prima lună de toamnă e perfectă şi dacă vrei să vizitezi un oraş precum Valencia, unde 3 zile nu îţi sunt suficiente ca să vezi tot ce e de văzut acolo. Un bilet de avion, dus-întors, la o companie low-cost, poate fi cumpărat în această perioadă cu numai 30 de euro, iar o noapte de cazare la un hotel de 3 stele găseşti şi la 40 – 50 euro, pentru 2 persoane. Ţine cont să pui deoparte însă bani pentru toate locurile în care vei vrea să intri pentru că nu sunt deloc puţine: Oraşul Artelor şi Ştiinţelor, Delfinariul, Oceanograful şi Bio Park-ul – una dintre cele mai spectaculoase grădini zoologice din lume.

Citeşte şi: Obiective turistice în Valencia, oraşul care te impresionează la fiecare pas – LIFE.ro

Viena este o destinaţie ideală în orice anotimp pentru că vei descoperi mereu altceva interesant de văzut sau de făcut în acest oraş. Iar în septembrie e şi mai puţin aglomerat şi mai ieftin decât în timpul verii. Avionul te poate costa în această perioadă numai 20 de euro dus-întors, aproape acelaşi preţ pe care l-ai da pentru un bilet de tren la clasa I, ca să ajungi de la Bucureşti la Constanţa. Cazare decentă găseşti şi la 50 – 60 de euro pe noapte, doar să ai grijă să fie în apropiere de metrou, mijlocul ideal de deplasare în acest oraş.

Şi la Roma poţi ajunge în septembrie tot cu 20 de euro, cât costă un bilet de avion dus-întors la o companie low-cost, iar cazarea în oraşul celor 7 coline poate costa de la 50 de euro pe noapte, pentru 2 persoane. Te va costa mai mult, probabil, pizza şi îngheţata, pentru că n-ai cum să ratezi asemenea delicii la ele acasă.

Barcelona este un alt oraş pe care îl poţi vizita în această toamnă la preţuri mult mai mici decât cele obişnuite. În momentul în care scriu acest articol am găsit o ofertă la Ryanair de 20 de euro, dus-întors, pentru un bilet. Ori, o vacanţă în oraşul lui Gaudi este bine-venită, chit că nu ai mai fost vreodată, chit că eşti pur şi simplu îndrăgostit de Barcelona şi revii iar şi iar. Poţi găsi cazare şi la 40 de euro pe noapte, dar dacă vrei să stai în zone de unde să ajungi mai uşor la cele mai importante obiective turistice vei plăti de la 75 de euro în sus pentru o cameră dublă.

Un lucru bun în această perioadă este că sunt destul de frecvente ofertele companiilor aeriene, dar şi ale agenţiilor de turism, aşa că dacă vrei o escapadă faină cu bani puţini, urmăreşte promoţiile şi ai şanse să găseşti preţuri chiar mai bune decât am găsit eu acum.

Citeşte şi: 14 locuri de vizitat în Barcelona. Sau cum să surprinzi frumusețea catalană într-o excursie în orașul lui Gaudí – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO