5 seriale pe care Premiile Emmy ni le propun pentru un binging de week-end
Surprinzător, Premiile Emmy de anul acesta chiar au fost bune. Spun surprinzător pentru că, în general, nu sunt. Dar deloc. Sunt plictisitoare. Chiar mai plictisitoare decât Oscarurile. Însă anul acesta au foarte chiar interesante. Discursurile au fost bune, iar Stephen Colbert a fost o gazdă faină cu câteva glume care chiar ne-au făcut să râdem.
Cu siguranţă, absenţa lui Game of Thrones a făcut ca evenimentul să aibă suficient de mult buzz. Au fost, evident, câteva premii previzibile. Şi am avut câteva recorduri doborâte (de exemplu, primul serial produs de un serviciu streaming care reuşeşte să câştige categoria Drama Series – The Handmaid’s Tale pentru Hulu). Dar cel mai important este faptul că Premiile Emmy de anul acesta ne-au adus câteva idei de seriale care merită un binging din partea noastră. Şi cum premiile au fost deja săptămâna trecută, putem să depăşim subiectul şi să vorbim despre ce ne place nouă cel mai mult… despre seriale. Aşa că găsiţi mai jos 5 recomandări de seriale care ne-au atras atenţia după Premiile Emmy.
1. Dacă eşti fan Game of Thrones: Westworld
Data întârziată a premierei lui Game of Thrones a făcut ca serialul să nu intre în cursa pentru premiile de anul acesta. Ceea ce a fost o şansă foarte bună pentru alte seriale HBO să iasă în evidenţă. Westworld a fost, fără doar şi poate, serialul în care HBO a investit cea mai mare atenţie (să spunem doar atât) anul acesta. Şi se pare că nu a greşit: serialul a strâns nu mai puţin de 22 de nominalizări. Şi chiar dacă nu a reuşit să câştige prea multe dintre acestea (a avut doar 5 premii pentru efecte vizuale, sonore, hairstyling şi make-up), serialul s-a bucurat de recenzii pozitive din partea criticii pentru poveste, acţiune, precum şi pentru elementele tematice create în jurul acestei lumi imaginare.
Dar să vorbim puţin despre acest serial sci-fi. Acţiunea lui are loc în Westworld – un parc de distracţii western bazat pe tehnologie avansată, populat cu androizi denumiţi gazde. Acestea nu au memorie şi sunt resetate după fiecare folosire în povestea creată în parc. Vizitatorii, oameni care vor să experimenteze această lume extrem de interesantă trebuie să plătească scump pentru aventura lor. Aceştia sunt fie newcomers (nou-veniţi), fie guests (invitaţi). Şi pot face ce vor în parc fără a exista vreo replică reală din partea gazdelor (de exemplu acestea pot trage cu arme de foc în nou-veniţi, însă nu îi pot răni în vreun fel). Întrebarea cea mai importantă apare atunci când gazdele încep să îşi dorească să îşi depăşească nivelul. Uitaţi-vă la serial pentru a afla ce se întâmplă după.
Şi cum Westworld pare să nu se oprească aici – sezonul 2 urmează să apară la începutul anului viitor – vă recomand să îl vedeţi acum… până nu devine prea cunoscut şi toată lumea o să vorbească despre el (în plus, o să aveţi prea mult de recuperat). Îl găsiţi pe HBO GO.
2. Dacă îţi place Downton Abbey: The Crown
Deşi considerat marele favorit pentru cel mai important trofeu (mai ales după ce s-a remarcat la premiile Golden Globes de la începutul acestui an), The Crown nu a putut confirma la premiile Emmy de anul acesta. Cu toate acestea, rămâne foarte apreciat de critici şi de staţie (având în vedere că sezonul 2 a fost deja anunţat pentru 8 decembrie).
Serialul urmăreşte viaţa de la începutul domniei Reginei Elisabeta a II-a, un personaj extrem de interesant al lumii contemporane. În primul sezon, The Crown a avut parte de doi actori minunaţi în rolurile principale – Claire Foy (Regina Elisabeta a II-a) şi John Lithgow (Winston Churchill) care a şi câştigat premiul Outstanding Supporting Actor in a Drama Series la Emmy-urile de acum câteva zile).
Cum puţină istorie nu face rău nimănui (ba din contră), serialul merită un binging. Şi, cel mai probabil, la finalul primul sezon vei dori să apară mai repede şi cel de-al doilea. Recomandare: mai amână puţin momentul până prin noiembrie ca să nu ai prea mult timp de aşteptat până apar noi episoade. Numai bun pentru un binging de week-end, îl vedeţi pe Netflix.
3. Dacă nu îţi este teamă de lacrimi: This is Us
This is Us este un serial plin de emoţii – un roller coaster de stări şi de trăiri – jucat excelent de cei 4 actori principali Milo Ventimiglia, Chrissy Metz, Ron Cephas Jones şi Sterling K. Brown (ultimul a şi câştigat premiul Outstanding Lead Actor in a Drama Series la premiile Emmy de anul asta) împreună cu alţi guest actors ca Brian Tyree Henry, Gerald McRaney şi Denis O’Hare.
Serialul vorbeşte despre viaţa de familie şi despre posibilele legături dintre 7 oameni complet diferiţi, dar care au ceva în comun: ziua de naştere. This is Us ne arată cum oamenii pot fi atât de diferiţi şi atât de asemănători în acelaşi timp. Plin de emoţie, This is Us este posibil să te facă să plângi. Aşa că, merită vizionat cu o cutie de şerveţele lângă (şi poate un pahar de vin).
A fost considerat cel mai mare succes din State – acolo unde peste 11 milioane de oameni au văzut episodul final al primului sezon. Aşa că… merită un binging, nu? Şi grăbeşte-te pentru că sezonul 2 debutează pe 26 septembrie. Este pe Hulu (din păcate, cu card & VPN de SUA).
4. Dacă te uiţi la seriale, chiar dacă ştii că nu o să mai fie alte sezoane: Big Little Lies
HBO nu ne-a adus anul acesta doar Westworld, ci şi mini-seria Big Little Lies. O dramă adaptată după cartea scrisă de Liane Moriarty. Iar combinaţia dintre Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern şi Alexander Skarsgård este una, fără doar şi poate, reuşită. Chimia dintre actori te face să te uiţi la cele 7 episoade ale acestei mini-serii.
Serialul ne spune povestea a trei mame din nordul Californiei ale căror vieţi aparent perfecte se destramă până se ajunge la crimă. Acţiune urmăreşte poveştile celor 3 femei: casnica Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) care este geloasă pe soţia mai tânără a fostului ei soţ, Celeste Wright (Nicole Kidman), cea mai bună prietenă a lui Madeline, o fostă avocată corporatistă cu un mariaj aparent perfect cu un bărbat mai tânăr (Alexander Skarsgard) şi Jane Chapman (Shailene Woodley), o mamă singură cu un trecut întunecat pe care Madeline şi Celeste o iau sub aripa lor protectoare. Iar crima este posibil să fie provocat chiar de către rivalităţile şi secretele acestor trei mame. Restul puteţi descoperi uitându-vă la serial. Cum evoluează povestea puteţi vedea doar pe HBO GO.
5. Dacă eşti fan al comediei, chiar şi a celei foarte realiste: Master of None
Aziz Ansari. Atât. Dacă nu îl ştiţi din stand-up-urile pe care le face, puteţi să găsiţi câteva serii pe Netflix. Stilul său îl regăsim perfect şi în Master of None. Al doilea sezon al serialul este chiar mai bun decât primul (care le-a adus lui Ansari şi lui Alan Yang premiul Emmy pentru Outstanding Writing for a Comedy Series). În cel de-al doilea serial al comediei cei doi ating foarte multe subiecte socio-culturale – incluzând un tribut pentru cinematografia italiană. Poveşti tragico-amuzante de dragoste sau subiecte precum Tinder sunt dezbătute cu mult umor, ironie şi seninătate.
Ambele sezoane au avut procentaj 100% pe Rotten Tomatoes şi un scor de 91 din 100 pe Metacritic. Merită un binging… mai ales pentru Aziz Ansari. Chiar e foarte fain tipul. Găsiţi serialul pe Netflix.
BONUS: Dacă vreţi să vedeţi marele câştigător al premiilor de anul acesta: The Handmaid’s Tale (la cât de bun este, merită un articol doar pentru el… poate săptămâna viitoare).
Andreea Toma e foarte tânără şi a văzut atât de multe seriale, încât nici ea nu le mai ştie numărul. E super specialistă în social media, digital project management şi alte câteva denumiri bune pentru o #Millenials. Şi scrie la fel de bine precum povesteşte sau imaginează campanii. Azi e guest writer pe life.ro.