7 locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în Praga - LIFE.ro
Sari la conținut

7 locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în Praga

Monumentele istorice din Praga sunt de clasă mondială. Recunoscând acest fapt, UNESCO le-a înscris pe lista Patrimoniului Mondial.
Share this article

Capitala Republicii Cehe, Praga este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Este grozav nu numai din punct de vedere al mărimii, ci și al culturii care este colectată. Monumentele istorice din Praga sunt de clasă mondială. Recunoscând acest fapt, UNESCO le-a înscris pe lista Patrimoniului Mondial. Este foarte dificil să le vedeți pe toate, dar trebuie să le vedeți cel puțin pe cele mai importante.

Piața din orașul vechi

Începeți vizitarea acestei mari metropole din piața principală a Orașului Vechi. Aceasta este spațioasă și este înconjurată de o colecție magnifică de clădiri din diferite epoci, ceea ce o face una dintre cele mai frumoase piețe din Europa. Chiar și atunci când vizitați Praga doar pentru o scurtă perioadă de timp, veți fi uimit de una dintre cele mai populare atracții ale orașului – turnul cu ceas cu celebrul ceas astronomic și fațada cu două turnuri gemene a Bisericii Maicii Domnului înainte de Týn, care se ridică deasupra caselor învecinate. Piața vibrează de viață pe tot parcursul zilei și este mereu zgomotoasă, aglomerată și plină de energie.

Josefov Praga
Josefov Praga

Josefov

Pătrundeți acum într-o lume extraordinară care nu mai există. Fostul cartier evreiesc este un loc magic, unde veți simți o atmosferă unică. Există multe locuri interesante, inclusiv Staronová din secolul al XIII-lea, cea mai veche sinagogă activă din Europa, și cimitirul minunat. Ambele situri sunt deosebit de valoroase nu numai pentru Praga, ci și pentru întregul Vechi Continent.

Clementinum

Dacă sunteți un iubitor de cărți sau vă plac interioarele grandioase, trebuie să vedeți acest loc! Clementinum este o fostă mănăstire barocă care a fost deținută cândva de iezuiți, care au folosit-o ca bază cehă pentru operațiunile intensive de contrareformă din țară. Astăzi, găzduiește una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. Veți fi uimit nu numai de colecțiile sale, ci și de cadrul în care sunt expuse.

Podul Carol

Podul Carol este o perlă a ingineriei medievale și una dintre cele mai ușor de recunoscut și mai populare atracții ale Pragăi. Într-adevăr, este literalmente emblema orașului! Probabil că ați văzut numeroase fotografii cu podul măreț care leagă cu mândrie malurile maiestuosului râu Vltava. Nu numai că această capodoperă este susținută de o frumusețe pură, de o istorie care datează din secolul al XIII-lea și de măiestrie tehnologică, dar oferă vizitatorilor și priveliști pitorești asupra ambelor maluri ale râului, înțesate cu comori de arhitectură.

Podul Carol Praga
Podul Carol Praga

Piața Malá Strana

Dacă vizita la Clementinum nu v-a potolit setea de barocul praghez foarte decorativ, puteți lua în considerare posibilitatea de a merge în Piața Malá Strana, unde se află Biserica Sfântul Nicolae. Această operă de artă magnifică vă va uimi cu siguranță cu interiorul său. De asemenea, este renumită pentru acustica fantastică – însuși marele Wolfgang Amadeus Mozart a susținut concerte acolo.

Hradčany

Trebuie să mergeți neapărat la Hradčany, unde veți vedea un complex al celor mai minunate monumente istorice din Praga. Este un cartier regal plin de delicii artistice până la refuz. Este greu de enumerat toate locurile care merită atenția dumneavoastră! Printre acestea se numără magnificul Castel Regal, care datează din Evul Mediu timpuriu, când a fost reședința regilor cehi. În interioarele sale, veți găsi impresionanta Cameră gotică Vladislaus, construită la sfârșitul secolului al XV-lea de Vladislaus Jagiellon. Mai târziu, vizitați Bazilica Sfântul Gheorghe și Catedrala Sfântul Vitus, un exemplu de o valoare excepțională de gotic matur și neogotic. Și, în cele din urmă, există cel mai atmosferic dintre locuri – Strada de Aur. În trecutul îndepărtat, era locuită de orfevrii care lucrau pentru Trezoreria de Stat, iar astăzi îi uimește pe turiști cu mici case de oraș care dau locului un farmec unic.

Piața Vaclav

Impozanta piață de 700 de metri este centrul Orașului Nou și o arteră foarte importantă din Praga. Aici se desfășoară viața culturală, comercială și socială. Lăsați-vă purtați de ea! De asemenea, aruncați o privire asupra arhitecturii deosebite, cu clădirea impresionantă a Muzeului Național și cu interesantul Palat Lucerna. Cufundați-vă în istoria acestui loc – a fost martor la multe evenimente importante care au jucat un rol important nu doar în istoria orașului Praga, ci și a întregii țări! Aici s-a născut independența cehă, aici au luptat cehii pentru libertate după cel de-al Doilea Război Mondial și au protestat în timpul „Primăverii de la Praga” (Jan Palach s-a autoimolat chiar în această piață) și aici oamenii l-au ascultat pe Vaclav Havel și au dus la bun sfârșit „revoluția de catifea”.

Piața Vaclav Praga
Piața Vaclav Praga

Citește și: Top 10 cele mai căutate destinații turistice în 2024… pentru pasionații de filme

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora