A murit Hugh Hefner, tăticul Playboy
Hugh Hefner, americanul care a creat Playboy – cea mai de succes revistă pentru bărbaţi – dar şi un imperiu de afaceri care includea cazinouri şi cluburi de noapte, a murit noaptea trecută, din cauze naturale, la vârsta de 91 de ani. A murit în celebrul Playboy Mansion, (Beverly Hills, California), acolo unde Hefner – unul din promotorii revoluţiei sexuale din anii ’50 – a fost nucleul unor petreceri interminabile cu băutură, droguri, fete frumoase. Vestit pentru faptul că s-ar fi culcat cu 1.000 de femei sau că le aranja “iepuraşilor” lui căsătoriile, Hefner a început să editeze Playboy în bucătăria sa, în 1953, primul număr având-o pe copertă pe Marilyn Monroe. Astfel, ceea ce se voia a fi o revistă despre un stil de viaţă în care sexul este un ingredient important, a devenit cea mai cunoscută revistă pentru bărbaţi, cu şapte milioane de exemplare vândute pe lună, în perioadele de vârf.
Stilul de viaţă scandalos al lui Hugh Hefner a fost arătat lumii întregi prin intermediul „The Girls Next Door„, difuzat între 2005 şi 2010, mulţi arătându-se revoltaţi faţă de hedonismul, pe care Hefner, născut într-o familie metodistă strictă, l-a îmbrăţiat fără nici o problemă. „Sunt un copil într-un magazin de bomboane. Am visat imposibilul, iar visele s-au dovedit a fi mai presus decât mi-am imaginat. Sunt cea mai norocoasă pisică de pe planetă„, spunea Hugh Hefner care ştia că „viaţa este prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva”.
În 1963, Hefner a fost chiar acuzat de obscenitate, dar juriul nu a reuşit să ajungă la un verdict privind revista Playboy. Printre intervievaţi au fost şi liderul drepturilor civile Martin Luther King Jr, cântăreţul John Lennon şi revoluţionarul cubanez Fidel Castro.
Playboy a fost, fără doar şi poate, revista cu imagini incitante care înfierbânta imaginaţia bărbaţilor, însă a fost şi revista în care au semnat scriitori de primă mână precum Norman Mailer, Kingsley Amis, Kurt Vonnegut, James Baldwin, Vladimir Nabokov, Margaret Atwood şi Ray Bradbury. Hefner a făcut ca erotismul să se întâlnească cu arta şi cultura.
Nenumărate vedete şi-au exprimat deja regretul prin mesaje emoţionante, aşa cum este cel al actriţei şi modelului Jenny McCarthym, care a scris pe Twitter: “„Mulţumesc pentru că ai fost un revoluţionar şi că ai schimbat vieţile atâtor oameni, mai ales a mea. Sper că te-am făcut mândru”; sau cel al liderului trupei Kiss, basistul Gene Simmons, care a scris: “Moştenirea ta trăieşte”.
Hugh Hefner va rămâne în memoria oamenilor în multe feluri, însă cea mai pregnantă imagine va fi, cu siguranţă, aceea de “tătic” Playboy, îmbrăcat în pijamale de mătase, înconjurat de femei sexy cu urechiuşe şi codiţe de iepuraş, şi zâmbind fericit. Şi-a trăit propriul vis.