fbpx

Căutare

Share this article

Unele afaceri mici pot fi mai de succes decât altele în care trebuie să investești o mulțime de resurse și bătăi de cap.

Afacerile mici implică și costuri mici, de unde și profitul, de cele mai multe ori mic, dar decent.

Smallbiztrends a făcut o clasificare a celor mai profitabile business-uri ce nu au nevoie de premise fanteziste, echipamente scumpe și care funcționează cu un sistem de taxe redus și costuri minime de contabilitate, asigurându-ți un salariu decent din care să poți trăi.

  1. Afaceri mici de succes: servicii de catering

Nu ai nevoie să plătești o chirie scumpă pentru a porni un astfel de serviciu, poți chiar opera din propria locuință. Oamenii și firmele vor să plătească pentru servicii de catering de calitate, iar dacă te concentrezi pe asta, poți să reușești. Vei avea nevoie de câteva autorizări din partea statului pentru a putea funcționa legal, dar și de multă pricepere la gătit. Cât despre promovare, investiția va fi minimă, pentru mediul online, iar dacă serviciile sunt profi, vorba se duce repede din gură în gură, adică vei avea clienți din recomandări.

  1. Designer web

Site-urile au devenit fereastra către succes a oricărui business. Un designer web creativ ce oferă servicii de calitate va fi mereu recomandat.  Aici nu ai nevoie decât să investești într-un computer performant, dar probabil că-l ai deja din moment ce ești designer.

Foto: iStock
  1. Afaceri mici de succes: servicii de curierat

În afară de cheltuielile pe care le ai cu mașina pentru a livra anumite produse, nu ai mari bătăi de cap. Însă, s-au inventat și curierii pe bicicletă sau scuter, pentru costuri mai mici. Mai greu va fi să faci rost de contacte, de o bază de date, dar, o mică promovare online îți va fi de ajutor.

Foto: iStock
  1. Afaceri mici de succes: servicii mobile de coafură

Mai pe românește, dacă ești frizer sau coafeză, tot ce trebuie să faci este să-ți formezi o bază de clienți mulțumiți, să le lași contactele tale și să aștepți să fii sunat. Investiția este din nou minimă, dar profitul poate fi destul de mare. Același lucru este valabil și pentru manichiuriste.

  1. Afaceri mici de succes: servicii de curățenie.

Tot ce ai nevoie pentru a începe propria afacere ce oferă servicii de curățenie este: un aspirator, câteva soluții de curățat și, de preferat o mașină pentru a te deplasa mai repede și mai ușor.


Citește și: 7 idei de afaceri pentru tineri și copii. Cum să fii antreprenor de mic?


Foto: iStock
  1. Tutore online

Indiferent dacă ești un geniu la matematică, un vorbitor nativ de limbă spaniolă sau un foarte bun cântăreț la chitară, poți profita de talentul tău și poți face tutoriale online pentru un venit suplimentar cu costuri extrem de reduse.


Citește și: Idei ciudate de afaceri care i-au îmbogăţit pe inventatori


  1. Afaceri mici de succes: servicii de depozitare

Ai un garaj sau o cameră pe care nu o folosești. O poți compartimenta și poți închiria spații de depozitare. Investiția este minimă, iar profitul decent.

  1. Omul cu dubița

Ai o dubiță și puțin timp liber? Ei bine, poți face un business din livrarea de produse voluminoase și din mutări. Există competiție mare pe acest segment, așa că asigură-te că ai prețuri bune și servicii de cea mai bună calitate.

În afară de aceste idei, sunt clasicele meserii: zugrav, instalator, electrician sau croitor. Mai poți avea o firmă de grădinărit, de servicii juridice, de servicii de reparații tehnologie, suport IT, marketing sau personal training.

Fiecare dintre noi are un talent și îl poate folosi pentru un mic business din care să-și suplimenteze veniturile, sau chiar să-și câștige existența.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO