Ana Țepuș, femeia care pudrează cu praf de stele clădirile vechi din București. De la catedra universității la misiunea de a da viață amintirilor de odinioară - Pagina 3 din 5 - LIFE.ro
Sari la conținut

Ana, sunt curioasă, că tot ai deschis subiectul, cum se văd oamenii toxici/vampirii energetici prin ochii tăi verzi. Cum îi deconspiri și ce atitudine ai față de ei?

Oamenii critici se cam trădează singuri prin dramatismul lor în orice, prin acapararea discuțiilor, prin faptul că au o critică total neconstructivă, adică doar critică, dar nu vin cu soluții și îți dai seama cu vârsta pur și simplu. Cum încep în zona asta, mă feresc de ei, dau ignor asta este tehnica.

Femeie, șantiere, titlul de Miss, prezentatoare TV, single mom, creator digital de business. Desigur, ne neapărat în această ordine. Care titulatură este sau a fost cea mai provocatoare la momentul respectiv?

Fără echivoc, cea mai provocatoare ipostază e cea de mamă, pentru că nu iei pauză deloc, mai ales când vrei să fii aproape de copil. A fi părinte, asta presupune în primul rând: devotament, timpul tău alocat în lucrurile mărunte zilnice, nu alt gen de implicare financiară. Deci timpul pe care îl dedicăm este cel mai prețios și, da, nu iei pauză, adică poți să vii de la nu știu ce mega eveniment aranjată, iar cel care te strigă „mama” îți cere să îi faci ceva de mâncare. În acel moment, renunți la all that glamour și pui în practică cerința.

Cumva, este și cea mai emoțională pe partea asta. Orice până la copil, adică acest subiect te va afecta mereu cel mai mult.

Fiul Anei
Fiul Anei

„Ana are mere”, era propoziția cea mai uzitată în școală. Un prezent și un prenume. Sunt curioasă cu ce verb te conjugi tu și de ce?

Ana are mere pentru că muncește, deci cu verbul a munci mă conjug mereu. Sunt o tipă super muncitoare și tot ce am obținut a fost prin muncă, nici nu cred în rezultate fără muncă. Am mere pentru că muncesc pentru asta. Pentru mine asta înseamnă normalitatea și așa trebuie să fie.

Vrei să-mi vorbești despre provocările unei tinere mame?

Dacă e s-o luăm așa la concret, nu cred că ne permite timpul să enumăr provocările pe care ți le dă un copil. Fiul meu este un copil de 13 ani ambițios și pasionat de informatică, sport. Este o ființă umană complexă. Uite, când am tendința să mă las puțin copleșită, îmi dau seama că femeile sunt mame de mii de ani și nu mama unui singur copil, ci poate a mai multora. Pe alocuri, sesizez o tendință de a exagera și a filozofa foarte mult pe ceea ce presupune să fii mamă mamă. Succint, să fii mamă înseamnă să fii dedicată, implicată, muncitoare și orice femeie ar trebui să facă chestia asta fără să se plângă. Nu uităm de femeile de la țară care au nu știu câți copii, gătesc, merg la câmp și le fac pe toate fără să le auzi vreodată că invocă suferințe sau depresii. Toate grijile și provocările trebuie tratate ca fiind normale, ca o cărămidă la care te uiți pe toate părțile înainte de a o băga în pereții unei case/vieți.

Ana Țepuș: „Îmi plac oamenii care au realizat multe prin puterile lor, cărora le-au trecut prin stomac încercările vieții, dar care au și latura asta umană spirituală dezvoltată”

Ana Țepuș poză alb negru
Ana Țepuș poză alb negru

Cred că redefinești stoicismul, bunul gust și trendul aceste de influencer. Cine sunt modelele tale în viață?

Nu am un model anume fix cap coadă în viață, pentru că am învățat că suntem diferiți și unici. Asta a noastră, ne face deosebiți și trebuie să luptăm, să rămânem unici de-a lungul vieții, chit că împrumutăm de la persoanele din jurul nostru diferite caracteristici.

Admir diferite aspecte de la diverse persoane din medii de vârste diferite, bărbați, femei. Îmi plac persoanele care au dovedit în viață că în pofida vicisitudinilor, au putut să le depășească și s-au menținut. E foarte ușor să ajungi în vârf, dar mai greu să rămâi acolo. Mă uit în ultima vreme la tot mai multe podcasturi și ascult diferite personalități de la care am de învățat. Îmi place de la Oprah Winfrey până la exemple de oameni de succes: Anastasia Soare, Jordan Peterson, sau Adrian Sârbu, pe care l-am ascultat și îmi place că este puțin ironic, foarte smart, scurt și la obiect.

Îmi plac oamenii care au realizat multe prin puterile lor, cărora le-au trecut prin stomac încercările vieții, dar care au și latura asta umană spirituală dezvoltată.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora