Bienala internaţională de artă contemporană (BB7) mută arta în stradă. Anul acesta este prima ediţie în care Bucharest Biennale alege ca lucrările artiştilor să nu fie expuse în spaţiile închise ale muzeelor şi ale galeriilor de artă, ci în diverse zone ale oraşului, astfel încât să fie cât mai accesibile publicului.
Evenimentul se desfăşoară între 26 mai şi 30 iunie sub titlul „What are we building down there?” şi va prezenta 20 de panouri stradale unice create de artiştii participanţi.
Bienala de la Bucureşti este cel mai important eveniment de artă contemporană din Europa de Est. Anul acesta evenimentul este curatoriat de către Niels Van Tomme, un cercetător şi critic belgian care lucrează la intersecţia dintre cultură, politică şi estetică contemporană. Toate lucrările din cadrul acestei ediţii vor fi expuse prin intermediul panourilor stradale puse la dispoziţie de Posterscope.
Practic, Bienala propune o discuţie despre spaţiul public pornind de la arta contemporană. Suportul pe care sunt expuse lucrările din Bienală este aflat la intersecţia dintre public şi privat şi ne va obliga să privim arta (nu să o căutăm prin galerii) şi, în acelaşi timp, ne va ridica întrebări cu privire la modul în care poate fi exploatat spaţiul public în cadrul oraşului. Panourile care expun arta contemporană vor deveni parte integrantă din oraş. Ele sunt plasate în 21 de zone diferite ale oraşului, astfel că „exponatele” vor fi uşor accesibile bucureştenilor, indiferent de zona în care locuiesc.
Spre exemplu, la intersecţia Bd. Camil Ressu cu Str. Ilioara – Lukoil veţi putea vedea lucrarea „What is it that you want?” semnată de A. Merve Bedir (TR). „Exercises of Comprehension” (D. Andrea Faciu (RO/DE) va fi expusă la Calea Văcăreşti intersecţie cu Bld. Gheorge Şincai, pe când „Holy Water” semnată de J. Bors & Ritiu (RO) poate fi văzută pe Calea Griviţei – Pod Grant.
Găsiţi aici harta completă a locurilor de expunere. Detalii pe site-ul BB7.