Călătoriile cu animale de companie: Destinații prietenoase pentru iubitorii de animale
Există multe lucruri de luat în considerare atunci când călătorești cu câinele tău, de unde vei merge până la cum vei ajunge acolo, la activități distractive de făcut pe parcurs. În faza de luare a deciziilor, este recomandat să vă gândiți mai întâi la ceea ce vă place să faceți împreună cu câinele dvs.
Și fii pregătit să faci câteva sacrificii pentru însoțitorul tău cu patru picioare. Locurile de vacanță prietenoase cu câinii pot veni sub diferite forme.
Gândește-te unde vei sta
Alegerea dvs. de cazare este un alt lucru important pe care trebuie să-l aveți în vedere atunci când vă planificați călătoria. În timp ce unele locații au hoteluri care acceptă animale de companie, alte destinații cu un mediu mai natural ar putea necesita aranjamente flexibile, cum ar fi închirierea unui Airbnb unic sau camping.
Luarea unui câine în transportul public din România
Privind regulile publicate online, câinii de toate dimensiunile sunt în general permiși în trenuri în România, plus pe majoritatea formelor de transport urban, precum în București.
Regulile complete pentru operatorul de tren din România CFR Calatori sunt listate aici și aici. Animalele de companie mici care sunt transportate într-o cușcă pot călători gratuit, în timp ce câinii mai mari necesită o lesă și botniță, pot călători doar cu autocare de clasa a 2-a și necesită un bilet la jumătate de preț.
Cu toate acestea, dacă alți călători din tren protestează în legătură cu câinele dvs., conductorul fie vă va muta, fie poate chiar interzice animalului să călătorească în tren. În plus, există o interdicție împotriva câinilor periculoși și cerințe suplimentare pentru călătoriile cu anumite tipuri de câini (cum ar fi Rottweiler și American Staffordshire Terrier).
Cea mai mare rețea de transport public din România este în București. Acolo sistemul de metrou este condus de Metrorex, iar transportul de suprafață (autobuze și tramvaie) este condus de STB.
Metrorex stipulează că sunt permise doar „animalele de companie de talie mică purtate în condiții adecvate”, cum ar fi în cușcă sau în lesă și cu botniță. Acest lucru pare să implice că pot fi permiși câini puțin mai mari care nu încap într-o cușcă, până la o anumită dimensiune. Nu este specificată dimensiunea maximă.
Cu STB, regulile stipulează că sunt permise animalele de companie. Cu toate acestea, sunt permiși numai câinii în lesă și cu botniță sau animale mici transportate.
Citește și: Vindecarea cu ajutorul prietenilor necuvântători. Beneficiile terapiei cu animale
Cazare cu câini în România
România are unele dintre cele mai ieftine locuri de cazare din Europa, cu hoteluri ieftine disponibile de obicei pentru 30 EUR pe noapte. Pentru animalele de companie, de regula se percepe o taxă suplimentară. De obicei, aproximativ o treime din locurile de cazare par a fi prietenoase cu animalele de companie.
Obiective turistice prietenoase cu câinii în România
Având în vedere numărul mare de biserici și mănăstiri frumoase care trebuie văzute din România, am descoperit că există multe locuri în care nu ne-am putea lua câinele. Cu toate acestea, există și opțiuni de vizitare a obiectivelor turistice pentru câini, inclusiv următoarele recomandări.
Explorați Sighișoara istorică
Mic oraș medieval bine conservat, acum inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Sighișoara este unul dintre punctele de atracție ale României.
Vă recomand să petreceți cel puțin o zi întreagă (și ideal o noapte sau două) pentru a hoinări pe străzile și crenelurile vechi.
Vizitați o Cetate Dacică
Înainte ca România să fie cucerită de romani, a fost casa dacilor. Una dintre cele mai bune ruine lăsate în urmă de această civilizație este fosta capitală a Sarmizegetusa Regia, în munții din centrul României, cu vestigiile sale misterioase de templu.
Chill Out în București
Bucureștiul este un oraș intrigant, cu multe clădiri vechi care merită păstrate, între câteva edificii moderne destul de urâte. Una dintre cele mai faimoase clădiri ale sale este giganticul Palat al Parlamentului, construit în anii 1980 și 1990 și una dintre cele mai mari clădiri din lume.
Pierde-te în Delta Dunării
Este greu de crezut că vastele zone umede ale Deltei Dunării sunt încă în Europa. Se simte o lume departe de celelalte porțiuni pline de viață ale acestui mare râu, cu bărcile și podurile sale de croazieră. Este un loc minunat pentru a merge pentru câteva zile relaxante, cazând într-una dintre numeroasele pensiuni mici presărate în jur.
Vizitați un castel sau două
Când vă aflați în România, nu ratați vizitarea unui castel sau două. Cel mai faimos castel este, desigur, Castelul Bran, se presupune că adăpostește Contele Dracula.
De obicei, animalele de companie nu au voie în castele, așa că s-ar putea să vă limitați să le vedeți din exterior, deși există o mică șansă să fiți lăsat înăuntru dacă transportați un câine mic și este într-o perioadă de liniște.
Există, de asemenea, șansa ca personalul să-ți ofere îngrijirea câinelui afară.
Sursa foto: Facebook