Care este astăzi cel mai murdar oraș din lume? - LIFE.ro
Sari la conținut

Orașul Ghaziabad din India este cel mai murdar oraș din lume, urmat de orașul Hotan din China.

De asemenea, orașul a fost clasat ca al doilea cel mai poluat, dupa Bhiwadi din Rajasthan, din 6.475 de orase din intreaga lume intr-un raport anual privind calitatea aerului pregatit de organizatia elvetiana IQAir..

De ce a ajuns atât de poluat și murdar?

Şantierele de construcţii, drumurile neasfaltate, câmpurile şi coşurile de fum sau incendiile, centralele electrice, fabricile şi automobile emit aceşti poluanţi în aer. Poluanții pot pătrunde în sânge prin sistemul respirator și pot provoca astm, cancer pulmonar și boli de inimă.

Ghaziabad este deja listat printre cele 16 orașe nerealizate din UP în ceea ce privește nivelurile ridicate de poluare. Orașele sunt declarate „nerealizări” dacă nu îndeplinesc standardele naționale de calitate a aerului înconjurător pentru particule sau dioxid de azot pe o perioadă de cinci ani.

Ecologiștii spun că acest lucru arată în mod clar că „activitățile de reducere a poluării” din ultimii câțiva ani nu au reușit să dea rezultatele dorite.

„Orașul are nevoie de activități mai bune de aplicare și de reducere a poluării pe tot parcursul anului. Trebuie să existe o aplicare strictă împotriva emisiilor industriale și, de asemenea, este nevoie de a reduce haosul în trafic”, a spus Akash Vashishtha, un ecologist din oraș.

Turismul în Ghaziabad

Ghaziabad poate fi cel mai bine descris ca fiind „Poarta către Uttar Pradesh”. Deși este situat geografic în Uttar Pradesh, face parte din Delhi NCR (Regiunea Capitalei Naționale). Având în vedere apropierea sa de capitala națională, viața socială a orașului în dezvoltare rapidă este împletită cu cea din Delhi. Ghaziabad a evoluat ca unul dintre centrele industriale dinamice din India și se bucură de cultura urbană a orașului vecin de metrou.

În afară de traficul la coadă, piețele pline de viață și mulțimea milenară, Ghaziabad se trezește, de asemenea, cu un număr tot mai mare de multiplexuri, drumuri mai bine planificate și treceri superioare.

Apărând ca centru industrial al Indiei, orașul urban este un punct fierbinte pentru o mulțime de industrii, inclusiv locomotive electrice și trenuri UEM, biciclete, tapiserie, ceramică, vopsea și lac, lanțuri metalice etc.

Cum a apărut orașul?

Ghaziabad a fost găsit de Ghazi-ud-din în 1740, care l-a numit Ghaziuddinnagar. Mai târziu, când a fost stabilită linia de cale ferată a orașului, numele a fost scurtat în Ghaziabad. Interesant este că servește ca nod feroviar principal pentru India de Nord.

Ghaziabad face un pas spre triumf în fiecare zi, fie în domeniul infrastructurii, al educației sau al dezvoltărilor industriale. În afară de toate acestea, Ghaziabad își servește turistul cu numeroase mall-uri, cinematografe, restaurante și cluburi de noapte.

Sursa foto: Deposit Photos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora