Care sunt țările unde este cel mai greu să emigrezi: România se află pe locul 4 - LIFE.ro
Sari la conținut

Care sunt țările unde este cel mai greu să emigrezi: România se află pe locul 4

Mutarea într-o țară nouă ca expat poate fi o experiență interesantă, dar provocatoare. Unele țări au legi stricte privind imigrația și pot exista și alte bariere, cum ar fi cerințele privind vaccinul sau limba și taxele mari de plătit. Dar care sunt cele mai dificile pentru cei care doresc să emigreze? Am comparat câteva destinații comune pentru expat pentru a afla.
Share this article

Mutarea într-o țară nouă ca expat poate fi o experiență interesantă, dar provocatoare. Unele țări au legi stricte privind imigrația și pot exista și alte bariere, cum ar fi cerințele privind vaccinul sau limba și taxele mari de plătit. Dar care sunt cele mai dificile pentru cei care doresc să emigreze? Am comparat câteva destinații comune pentru expat pentru a afla.

Care sunt cele mai dificile țări de emigrat?

Nu toate țările facilitează imigrația străinilor. Există o serie de factori care pot face dificilă mutarea în străinătate, inclusiv:

Populația expat

Vaccinuri recomandate

Taxe de viză de muncă

Pragul minim de câștig pentru viza de muncă

Timp estimat de procesare a vizei de muncă

Teste de competență lingvistică

Desigur, cerințele variază în funcție de viza specifică pentru care solicitați, așa că pentru a menține lucrurile consecvente, am analizat cel mai apropiat echivalent cu o viză de muncitor calificat pentru fiecare țară. Ar trebui să fiți întotdeauna pregătit înainte de a planifica să vă mutați și să fiți conștienți de ce țări sunt cel mai probabil să vă respingă cererea de viză sau de ședere.

Dacă doriți să vă mutați, nu uitați de asigurarea internațională de sănătate. Un detaliu care este adesea trecut cu vederea, dar joacă un rol crucial în asigurarea bunăstării expaților și a familiilor acestora.

Citește și: Viața în Fâșia Gaza sub microscop: Povestea oamenilor ce se află în mijlocul unei crize umanitare

În ce țări e cel mai greu de emigrat?

India

Viza de angajare / 6.45

India se află în fruntea listei cu viza de angajare, având un scor de dificultate de 6,45. India are un procent scăzut al populației de expat (0,4%), viza necesită taxe semnificative de 16,25 lakh (aproximativ 427 GBP) și veți avea nevoie de cel puțin trei vaccinări (cu alte cinci, în funcție de circumstanțe).

Australia

Viză pentru lipsă temporară de competențe pentru flux mediu / 6.42

Australia urmează îndeaproape cu viza sa temporară pentru deficit de competențe (flux mediu). Această viză are un scor de dificultate ridicat de 6,42, reflectând taxele mai mari ale Australiei (3.035 USD/1.570 GBP), timpii lungi de procesare (4 până la 8 luni) și faptul că trebuie să treceți un test de competență în limba engleză.

Finlanda

Cartea Albastră UE / 5,78

Finlanda, care oferă Cartea Albastră a UE, are un scor de dificultate de 5,78. Finlanda are un prag ridicat de câștig pentru solicitanții unei Carte Albastră, la 62.508 EUR (53.513 GBP), precum și costuri de aplicare de 380 EUR (325 GBP).

Care țară are cei mai puțini expați?

India are cei mai puțini expatriați / 0,4%

Examinând numărul de expatriați care locuiesc în prezent într-o țară, ne dă o idee generală despre cât de ușor este pentru oameni să se mute acolo și cât de atrăgător este pentru expatriați. De asemenea, oferă o idee despre cât de ușor va fi să te adaptezi la o nouă țară, ceea ce este întotdeauna mai ușor dacă există deja o comunitate semnificativă de expat. În mod remarcabil, doar 0,4% din populația Indiei s-a născut în afara țării.

Care țară necesită cele mai multe vaccinări?

India necesită cele mai multe vaccinări / 3-5 vaccinări

Un alt aspect de luat în considerare atunci când vă mutați în țări este dacă va trebui sau nu să vă rezervați vreo vaccinare. Pe lângă vaccinurile de rutină, cum ar fi rujeola-oreion-rubeola (MMR), majoritatea călătorilor în India necesită vaccinări pentru hepatita A, tetanos și tifoidă. Pe lângă acestea, unii călători ar putea fi nevoiți să fie vaccinați împotriva holerei, hepatitei B, encefalitei japoneze, rabiei și tuberculozei.

Citește și: Înglodați în datorii, cu doi copii mici, au decis să emigreze în Anglia și să muncească drept taximetriști. Cum a ajuns Geanina Tabără să se ridice, să se întoarcă la munca în bancă și să-și deschidă o afacere în străinătate

Care țară are cele mai mari taxe legate de viză?

Australia are cele mai mari taxe legate de viză / 1.570 GBP

Pentru fluxul pe termen mediu al vizei pentru lipsa temporară de competențe a Australiei (subclasa 482), costurile încep de la (3.019 AUD/1.570 GBP). Pot exista și alte costuri, cum ar fi testele de limba engleză, controalele de sănătate și certificatele de poliție.

Care țară are cel mai mare prag de salariu?

Luxemburg are cel mai mare prag de salariu / 72.580 GBP

Multe țări cer solicitanților să câștige peste o anumită sumă pentru a se califica pentru viza de lucrător. Aceasta include Cartea Albastră a UE, fiecare guvern stabilindu-și propriul prag. Luxemburg are cel mai mare, la 85.380 de euro (72.580 de lire sterline). Este important de reținut că aceste cifre pot varia de la an la an, iar pentru anumite profesii care sunt la mare căutare sau necesită competențe specifice, pragul poate fi mai mic.

In care țară durează cel mai mult procesarea cererilor?

Canada are cel mai mult timp pentru procesarea cererilor: 41 de săptămâni

Una dintre cele mai dureroase părți ale procesului poate fi așteptarea ca cererea dvs. să treacă. Potrivit instrumentului privind timpul de procesare al Guvernului Canadei, timpii de așteptare pentru un permis de muncă de ședere temporară pentru o persoană din Regatul Unit sunt în prezent de aproximativ 41 de săptămâni, dar acestea pot fi modificate.

Ce țări necesită un test de competență lingvistică?

Australia, Canada și Regatul Unit necesită toate un test de competență lingvistică

Unele țări necesită teste de competență lingvistică pentru procesul de solicitare a vizei de muncă. Trei țări de pe lista noastră fac aceste teste o cerință, toate trei fiind țări vorbitoare de engleză. Cu toate acestea, în timp ce alte țări s-ar putea să nu solicite să promovați un test, procesul de aplicare și documentația vor fi probabil în limba locală. Dacă slujba dvs. cere să comunicați în acea limbă, atunci este probabil să nu o vorbiți. De asemenea, este important să rețineți că alte tipuri de vize pot necesita un test de limbă.

Citește și: De la București la Polul Nord. Cine este femeia puternică care a înfruntat iarna la -50 de grade? Povestea fascinantă a scriitoarei românce Felicia Mihali în Canada

În ce țări este cel mai ușor de emigrat?

Ungaria

Cartea Albastră UE / 3,85

Cu un scor de dificultate de 3,85, Ungaria se evidențiază ca fiind relativ mai accesibilă pentru expat. Pragul salarial pentru Ungaria este destul de scăzut, la 5,8 milioane de Ft (12.982 GBP), iar taxele sunt de doar 26.000 Ft (58 GBP). De asemenea, nu există nicio cerință de testare lingvistică și doar o singură vaccinare este necesară pentru majoritatea călătorilor.

Malta

Cartea Albastră UE / 3,87

Malta, cu un scor de dificultate de 3,87, prezintă, de asemenea, un proces de migrație mai puțin provocator. Peste un sfert din populația malteză este expat, ceea ce sugerează că procesul este relativ ușor în comparație cu alte țări. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji prea mult cu privire la vaccinuri, fiind nevoie doar de tetanos pentru majoritatea călătorilor și de rabie pentru unii.

Austria

Cartea albastră UE / 3,91

Scorul de dificultate al Austriei de 3,91 reflectă poziția sa relativ primitoare față de expații care caută Cartea Albastră a UE. Este o altă țară cu o populație de expat relativ mare (19,3%), iar timpul de procesare este de doar opt săptămâni, ceea ce este relativ rapid în comparație cu alte țări.​

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora