Ce definește azi femeia – arhitect al propriului destin?
În luna septembrie la București, formele și variantele contemporane ale feminității s-au întâlnit cu cele mai recente și îndrăznețe forme de artă, prin intermediul unui spectru întreg de experiențe multisenzoriale, în cadrul vernisajului – manifest Full Spectrum Experience, organizat la SENAT Galerie.
Curatoriat de One Night Gallery, vernisajul a adus împreună, în perioada 15 – 18 septembrie, peste 2.000 de vizitatori, în jurul ideii de feminitate contemporană, lansând în spațiul public câteva subiecte dintre cele mai actuale: Cum a evoluat ideea de feminitate în ultimii ani? Ce definește azi femeia – arhitect al propriului destin? Cât de puternică a devenit vocea femeii în spațiul public? Care este impactul femeii în societatea actuală? Cum contribuim, fiecare dintre noi, pentru a face loc ideii de incluziune, în contextul social actual?
”Ca una dintre cele mai mari companii la nivel internțional, avem responsabilitatea de a genera un impact social pozitiv. O direcție prioritară în acest sens este suținerea demersurilor culturale și comunităților de artiști care, prin creația și mesajele lor, aduc în prim-plan valorile noastre centrale în care ne regăsim, precum diversitatea, inovația, sustenabilitatea și curajul.
Mai mult decât atât, incluziunea este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem mândri să susținem acest manifest pentru feminitate contemporană, dincolo de stereotipii și să fim ambasadori ai incluziunii sociale. Mulțumim partenerilor care ne sunt alături, deoarece împreună putem construi pe baza acestor valori și contribui la un viitor mai bun”, a declarat Andrijana Hadzi Duric, Head of Brands FMC al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT, compania care a susținut evenimentul. BAT și-a asumat misiunea de a construi un viitor mai bun, iar activitățile care încurajează incluziunea, inovația socială și sprijinirea comunităților locale de artiști sunt un pilon central în strategia companiei.
Vernisajul a reunit 10 artiști contemporani din domenii precum fotografie, ilustrație, bijuterie, arte digitale sau interactive, design vestimentar și sculptură, care prin intermediul lucrărilor expuse au conturat povestea diverselor forme actuale de feminitate. Lucrările de artă, un show contemporan de simboluri și întruchipări ale femeii anului 2022 au fost semnate de Raluca Ciornea și Felicia Simion [fotografie], Ștefan Radu Crețu și Misha Diaconu [sculptură], Wanda Hutira și Alex Nimurad [ilustratie], Rizi [artă interactivă], Tammy Lovin [artă digitală], Adina Grapa [design vestimentar], Contemporia [bijuterie].
La deschiderea vernisajului, lucrările expuse au făcut obiectul unei licitații, în urma căreia participanții și-au putut adjudeca lucrările expuse, iar fondurile strânse au fost donate integral Asociatiei ANAIS, una dintre cele mai active organizații în domeniul promovării, respectării și apărării drepturilor femeilor din România.