fbpx

Căutare

Share this article

Divorţul anului s-a încheiat în linişte, spre dezamăgirea tabloidelor care abia aşteptau declaraţii spumoase şi acuzaţii care mai de care mai grele. Ca şi până acum, Bill şi Melinda Gates au păstrat discreţia şi au finalizat totul rapid şi fără circ. La numai 3 luni de când au anunţat separarea, divorţul a fost pronunţat. Iar acum o mulţime de oameni vor să ştie ce face Melinda Gates după divorţ şi cu câţi bani a rămas în urma separării.

Termenii divorţului dintre Bill şi Melinda Gates

După 27 de ani de căsnicie, soţii Gates au luat-o pe drumuri separate. Un judecător din comitatul american King a pronunţat pe 2 august divorţul dintre Bill şi Melinda Gates, la numai 3 luni de la anunţul separării. Deşi, în mod obişnuit, divorţurile în care sunt implicate nume importante şi averi colosale nu sunt deloc simple şi nici rapide, în acest caz lucrurile au mers ca unse. Ambii au declarat că separarea este inevitabilă, iar înţelegerile financiare au fost şi ele stabilite de comun acord, astfel încât nimeni nu a mai simţit nevoia să lupte la tribunal.

Deşi au refuzat orice cerere de discuţie pe această temă, iar acordul de divorţ nu este public, ceva tot a ieşit la iveală. Niciunul dintre cei 2 nu va plăti nimic celuilalt, ceea ce indică faptul că averea de aproximativ 152 de miliarde de dolari se va împărţi în mod egal.

Compania de investiţii a lui Bill Gates, Cascade Investment LLC i-a transferat deja Melindei acţiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, după ce în luna mai, imediat după anunţul separării, îi transferase alte acţiuni, în valoare de 3,2 miliarde de dolari. Conform Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare Melinda a primit acum 3,3 milioane de acţiuni AutoNation, 2,8 milioane de acţiuni Deere&Co şi 9,5 milioane Canadian National Railway. Imediat după noul transfer de acţiuni, fondatorul Microsoft a coborât până pe locul 5 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Bill şi Melinda Gates, foto: theguardian.com

Melinda Gates a solicitat şi a primit dreptul de a-şi păstra numele de familie după divorţ, dar s-au schimbat între timp lucrurile în ceea ce priveşte activitatea ei în cea mai mare fundaţie caritabilă din lume, cea fondată împreună cu fondatorul Microsoft. Dacă în primăvară cei 2 anunţau că vor continua să lucreze împreună în cadrul organizaţiei, între timp înţelegerea s-a schimbat. Mai precis, foştii soţi vor trece printr-o perioadă de probă de 2 ani, ca să vadă dacă reuşesc să colaboreze în noile condiţii. Dacă se va dovedi că nu vor fi la fel de eficienţi ca până acum, Melinda Gates îşi va da demisia din funcţie de co-preşedinte, conform CEO-ului fundaţiei, Mark Suzman. Bill Gates va rămâne preşedinte, dar îi va plăti Melindei ieşirea din organizaţie şi îi va furniza resursele necesare pentru ca ea să-şi poată continua munca filantropică într-o nouă fundaţie.

Citeşte şi: Divorţul dintre Melinda şi Bill Gates a deschis cutia Pandorei. Acuzaţiile îl transformă pe fondatorul Microsoft din om de familie în personaj cu pasiuni perverse şi relaţii dubioase – LIFE.ro

Ce face Melinda Gates după divorţ

Pentre Melinda filantropia este un stil de viaţă, aşa că întreaga ei activitate se concentrează asupra organizaţiei pe care încă o conduce, Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Continuă să aibă întâlniri şi discuţii pe tema cărţii scrise de ea, „Un moment de ascensiune. Cum emanciparea femeii schimbă lumea”, în care vorbeşte despre probleme vitale prezente încă în multe colţuri ale lumii, precum căsătoriile cu minore, interzicerea accesului la metode contraceptive sau inechitatea de gen la locul de muncă. Pentru prima dată vorbeşte în carte şi despre viaţa ei şi momentele care au definit-o şi i-au trasat parcursul profesional, precum cel în care tatăl şi unul dintre profesorii ei au introdus-o în lumea matematicii şi programării pe calculator.

Melinda Gates, foto: nonprofitchronicles.com

Imediat după anunţul făcut în primăvară însă Melinda s-a refugiat pe o mică insulă din Caraibe, împreună cu cei 3 copii: Phoebe – 18 ani, Rory – 21 de ani şi Jennifer – 25 de ani. 100.000 de euro pe noapte a costat vila de lux închiriată pentru ei, dar în acest fel s-a asigurat că nu vor fi deranjaţi de niciun intrus, în special de reprezentanţi ai presei.

Insula privată Calivigny ţine de Grenada, are o suprafaţă de aproximativ 80 de hectare şi doar 5 reşedinţe ce pot adăposti până la 40 de persoane, în total.

Insula Calivigny, foto: vladi-private-islands.de

După ce s-au mai stins ecourile din presă pe tema divorţului, Melinda a revenit la viaţa ei de zi cu zi. Ba mai mult, a acceptat să petreacă câteva zile la New York, alături de fiica ei cea mare, Jennifer şi prietenele ei. S-au plimbat pe străzile din Big Apple, au mers la restaurante cochete şi s-au relaxat în camera de hotel, iar Melinda nu a avut nimic împotrivă când fiica ei a decis să facă publice imaginile.

Relaţia dintre ele este, în mod evident, una extrem de apropiată. Melinda şi-a încurajat public ginerele, participant pentru prima dată la Jocurile Olimpice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melinda French Gates (@melindafrenchgates)

Citeşte şi: Viața lui Bill Gates: care este averea pe care trebuie să o împartă cu Melinda după divorț – LIFE.ro
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO