Ce să faci într-o vacanță la Sovata - LIFE.ro
Sari la conținut

Ce să faci într-o vacanță la Sovata

În ultima perioadă, datorită diversificării ofertei turistice, Sovata se adesează în special familiilor cu copii. Natura cu un pronunțat caracter romantic, vilele din lemn construite în secolul XIX și un lac cald în mod natural fac din Sovata locul ideal pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor. 7 zile la Sovata pot parea mult, dar nu sunt. Iată câteva idei de excursii ce se pot face în zonă.
Share this article

În ultima perioadă, datorită diversificării ofertei turistice, Sovata se adresează în special familiilor cu copii. Natura cu un pronunțat caracter romantic, vilele din lemn construite în secolul XIX și un lac cald în mod natural fac din Sovata locul ideal pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor. 7 zile la Sovata pot părea mult, dar nu sunt. Iată câteva idei de excursii ce se pot face în zonă.

Biserica fortificată de la Biertan

Pe o colină în centrul Biertanului, se află una dintre cele mai impunătoare şi bine fortificate cetăţi ţărăneşti din Transilvania. Biserica a fost construită la începutul secolului XVI sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu. Aceasta şi-a păstrat aspectul până în zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile a căror poveste merge cu secole în urmă.

De cum intraţi în biserică privirea vă va fi luată de impozantul altar cu cele 28 de scene pictate, amvonul din secolul XVI, stranele realizate artistic în relief plat, covoarele anatoliene şi impresionanta uşă a sacristiei.

Lacul Ursu și lacurile mai mici din zona Sovatei

Lacul Ursu este singurul lac helioterm din Europa și este caracterizat de straturi de apă sărată cu diferite densități și temperaturi, care captează și înmagazinează căldura soarelui.

Turnul de Observație /  Turnul Belvedere din Sovata

Turnul Belvedere din Sovata este noul simbol al staţiunii. Vizitarea Turnului Belvedere este gratuită.

Adrenalină Plus, Lacul Tineretului

Un loc minunat, unde adrenalina te va ajuta sa faci cele mai mari nebunii, unde vei continua chiar dacă ești obosit, unde îți trăiești viața sănătos în natură ! Și surpriza de la finalul traseului – Cele 2 tiroliane peste lac sunt cireașa de pe tort.

Salina Praid

Masivul de sare de la Praid se numără printre cele mai mari zăcăminte de sare din Europa. Masivul de sare are un diametru cuprins între 1,2 şi 1,4 km, şi  ajunge la 2700 de metri adâncime. Începuturile exploatării de sare de la Praid datează de pe vremea romanilor. 

Exploatarea subterană a sării a început în 1762, iar în 1960 s-a deschis prima bază de tratament cu aerosoli.

Sighișoara și Centrul Istoric

Probabil că le-ați vizitat deja, dar atât de frumoasă este Sighișoara, încât o vizită în plus nu poate decât să bucure orice călător.

Corund – capitala olăritului din Transilvania, cu peste 200 de ateliere

Corund este un sat pe care cu siguranță îl veți îndrăgi. Magazinele și atelierele înșirate de-a lungul drumului te vor îmbia să le treci pragul și vei putea participa la lecții de olărit. Vei admira casele și probabil că te vei întoarce cu un mic suvenir, poate chiar o superbă piesă de ceramică neagră.

Parcul de Animale Sălbatice Ivo

Parcul de Animale Sălbatice Ivo are misiunea de a contribui la o mai bună înțelegere a lumii animalelor sălbatice și de a inspira apropierea omului de natură.

Parcul se află la cca. 30 km de oraşul Odorheiu Secuiesc, la poalele Munţilor Harghita. Parcul se extinde pe o suprafaţă de 300 hectare, găzduind mai multe specii de animale sălbatice cum ar fi cerbul comun, cerbul lopătar, muflonul şi căprioara.

Băile Tradiţionale Cu Nămol din Canionul de Sare – Praid, Canionul De Sare

Băile cu nămol tradiţionale au fost renovate în anul 2011. Se află integrate în traseul de vizitare al Canionului de Sare din Praid. Îmbăierea constă în ungerea părţii din corp cu nămolul terapeutic de origine minerală (deci nu are miros neplăcut).

Citește și: Lacul Roșu. „Ucigașul” născut din legendele păstorilor, ce taie răsuflarea oricărui privitor

După ungere se stă la soare, şi nămolul, uscându-se pe piele, îşi exercită efectul asupra articulaţiilor, a pielii, asupra sistemului nervos. După uscare se freacă nămolul înapoi în baltă, şi doar după aceasta se clăteşte pielea în bazinetul cu apă sărată, iar apoi cu apă de pârâu.

Citește și: 10 destinații de vacanță ideale pentru a-ți reîncărca bateriile și a evita stresul

Cura se foloseşte de localnici de sute de ani. Biletul de intrare se vinde la Custodia ariilor protejate din Corun-Praid. În sezon la centrul de vizitare de la intrarea în Canionul de Sare.

Casa Fluturilor Praid

Folosindu-se de experienţele casei de fluturi temporare din Odorheiu Secuiesc, în primăvara lui 2012 s-a deschis în Praid, judeţul Harghita, prima casă de fluturi permanentă din România. Clădirea compartimentată în două, construită special în acest scop, găzduieşte o zonă de recepţie care comunică cu un magazin de suveniruri, alături de un spaţiu denumit „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, având un lac mic şi o alee circulară.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora