Ce se întâmplă în creierul tău când joci jocuri de cazinou - LIFE.ro
Sari la conținut

Ce se întâmplă în creierul tău când joci jocuri de cazinou

Câștigăm sau pierdem, creierul nostru suferă modificări. Dar ce se întâmplă cu adevărat în creierul tău când joci jocuri de cazinou?
Share this article

Ce se întâmplă în creierul tău când joci jocuri de cazinou? Este un lucru dovedit că jocurile de noroc produc o stare de relaxare și adrenalină necesară după o zi încărcată. Câștigăm sau pierdem, creierul nostru suferă modificări în funcție de cum decurge sesiunea respectivă.

Jocurile de noroc reprezintă o formă recreativă pentru petrecerea timpului liber, dar dincolo de lucrul acesta au și un mod unic prin care ne atrag. Totul pleacă de la creier, acolo unde au loc schimbări în momentul în care alegem să jucăm la casino Romania, mai exact au loc schimbări la nivelul endorfinelor. Din punct de vedere biologic și psihologic, experiența jocurilor de noroc este mai puțin complicată. Jocurile de noroc au surprins imaginația umană prin faptul că adaugă emoție unei activități relativ banale.

Oamenii se bucură atunci când joacă la cazino pentru că experimentează situații inedite pe care nu le întâlnesc în viața de zi cu zi. Posibilitatea de a obține un câștig reprezintă un motiv în plus pentru care o persoană alege să joace la cazinou. Momentele de suspans asociate cu mecanica jocului vor crea un val de emoție. Cum influențează lucrul acesta activitatea creierul nostru și de ce creierul nostru iubește experiența de a juca la cazino? Toate au o explicație.

Ce se întâmplă în creierul tău când joci jocuri de cazinou: Ce sunt endorfinele și cât contează ele

Conform explicației medicale, endorfinele sunt substanțe secretate de neuronii din creier și de glanda hipofiză care acționează la nivelul receptorilor opiozi. Au rolul de a reduce durerea, stresul și de a produce o stare de bine. Odată ce începem să jucăm la cazino, creierul ne recompensează. Când jucăm, apare adrenalina, iar cercetătorii spun că lucrul acesta face ca bătăile inimii să crească cu 26.7 bătăi pe minut după doar 9 minute de la începerea sesiunii.

Creierul are și un sistem pentru a ne controla nivelul de emoție, ceea ce duce la apariția endorfinelor, adică recompensa oferită de creier pentru că jucăm activitatea care îi place și asta îi oferă plăcere. Endorfinele sunt vinovate pentru starea noastră de fapt. Atunci când râdem, jucăm diferite jocuri care ne fac să ne simțim bine în acele momente.

Jocurile de noroc oferă și câștiguri diferite, iar lucrul acesta accsează sistemul de recompense al creierului. Aceste combină anticipația, imprevizibilitatea și recompensele pentru ca jucătorii să rămână implicați, să joace în continuare la cazinoul dorit. Fiecare element are ceva aparte:

Anticiparea este vinovată pentru generarea entuziasmului. În așteptarea după obținerea unui pariu sau o rotire câștigătoare, ceea ce declanșează apariția dopaminei, o substanță chimică legată de plăcere și motivație. Imprevizibilitatea ține jucătorii legați de joc, urmărirea unui multiplicator de câștig cât mai mare în jocul Aviator ține creierul concentrat acolo, sporește concentrarea și crește entuziasmul. Când obțin recompense, indiferent de valoarea lor, creierul primește un răspuns pe măsură și este inundat de dopamină și endorfină, ceea ce îi face să prelungească sesiunea.

Jocul Aviator este cel mai bun exemplu

Jocul Aviator a apărut în urmă cu câțiva ani și este cel mai popular joc din categoria jocurilor de tip crash. O rundă înseamnă plasarea unui pariu și apoi decolarea unui avion, iar pe măsură ce stă tot mai mult timp în aer, un multiplicator de câștig crește direct proporțional cu durata zborului, timp în care jucătorul poate încasa câștigul în orice moment al rundei. Se încheie atunci când avionul decolează.

Astfel, mecanica jocului îl face etalonul jocului modern care produce plăcere la nivelul creierului. Pe măsură ce jucătorul privește cum multiplicatorul crește apare entuziasmul. Să încaseze câștigul chiar dacă este unul mic sau să mai aștept poate dă lovitura dacă riscă? Sunt întrebări care apar în creier și declanșează un răspuns emoțional puternic.

Creierului îi place în momentul în care apar astfel de moment, eliberând endorfine în timp ce jocul continuă să se desfășoare. Aici nu mai este vorba doar despre rezultatul final, ci despre emoție, control, risc și recompensă.

Avantajul apariției endorfinelor

Dacă ți s-a părut că am vorbit despre endorfine ca despre cea rău, află că nu este deloc așa, ci poate avea un efect pozitiv asupra stării de spirit și a nivelului de stres acumulat într-o anumită perioadă.

  • Reducerea nivelului de stres

Atunci când iei parte la jocuri de noroc, organismul suferă o evadare mentală, ceea ce sporește atenția asupra activității pe care o faci pe moment și se detașează de stresul de zi cu zi. Vei deveni mai fericit și relaxat totodată.

  • Păstrează un echilibru

Chiar dacă simți o stare de bine atunci când joci jocul de cazino preferat, trebuie să o faci moderat. Sesiunile tot mai lungi pot stimula excesiv creierul și asta va duce la pierderea în timp a entuziasmului și bucuria nu va mai fi la fel. Este important să vezi jocurile de noroc ca pe o activitate recreativă, nu ca pe o sursă de bani pentru că lucrurile vor lua o întorsătură care s-ar putea să nu-ți placă.

Stabilirea limitelor și un joc responsabil sunt cheia către un joc distractiv și plăcut. Totul ține de modul de organizare, iar pauzele lungi și dese chiar sunt cheia marilor succese. Scopul unei sesiuni la cazino este să luăm doar lucrurile pozitive, să ne distrăm, nu să devenim dependenți și să ajungem să petrecem tot mai mult timp în fața calculatorului sau al dispozitivului mobil.

Dacă vorbim despre jocuri de cazinou, trebuie să înțelegem că acestea nu sunt niște simple activități amuzante, ci ne arată cum elementele simple de design pot influența activitatea creierului nostru. Mai sus ți-am prezentat exact ce se petrece în creierul nostru atunci când alegem să începem o sesiune la jocurile de noroc preferate. Cunoscând lucrul acesta vei transforma sesiunea într-o experiență plăcută și data viitoare vei evita greșelile pe care probabil le făceai până acum. Dacă jocurile de noroc nu îți produc emoție și o stare de bine, atunci poate că este bine să încerci altă activitate. Cazinoul este doar pentru divertisment. Reprezintă un amalgam de psihologie, direcție și biologie care se întâlnesc în același loc. Joacă responsabil și nu juca la cazino pentru a face bani!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora