Ce trebuie să știi înainte de o vacanță în Thailanda
Mergi la conținut

Ce trebuie să știi înainte de a vizita Thailanda

Planifici o vacanță în Thailanda? Descoperă cele mai bune perioade de vizitat, temple impresionante și preparate tradiționale.
Share this article

Planifici o vacanță în Thailanda? Aceasta a devenit în ultima perioadă o destinație turistică din ce în ce mai populară nu doar pentru turiștii din România, ci și pentru cei din întreaga lume.

Dacă intenționezi să ai parte de o experiență orientală autentică, îți prezint câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a porni la drum spre Thailanda.

Care este perioada indicată pentru o vacanță în Thailanda

Thailanda este una dintre țările cu un climat tropical, având un sezon uscat și unul umed. 

Perioada ideală de a o vizita este din luna octombrie până în februarie, deoarece atunci ai parte de o temperatură optimă.

Dacă vrei să stai la plajă, atunci trebuie să vii aici între noiembrie și februarie. Poți veni și în extra sezon, dar umiditatea este ceva mai ridicată și s-ar putea să ai parte de un ușor disconfort termic.

Găsești mai multe detalii despre cele mai bune perioade de a merge in Thailanda in acest articol.

Ce poți să faci într-o vacanță în Thailanda

Cu siguranță dacă ajungi aici nu te vei plictisi nicio secundă. Poți să îți iei un bilet spre capitala Bangkok unde poți vizita o mulțime de temple, altare, palate, diverse artefacte, muzee, dar și situri istorice.

În plus, Bangkok este renumit pentru viața de noapte, deci aici vei găsi o atmosferă vibrantă la lăsarea serii și te așteaptă tot felul de localuri, restaurante, baruri și cluburi unde te poți distra.

Dacă vrei însă mai degrabă să te relaxezi la plajele cu nisip fin, atunci te sfătuiesc să mergi spre sudul țării, acolo unde vei găsi prețuri foarte accesibile și servicii ireproșabile.

De exemplu, insula Phuket este un loc foarte apreciat de turiștii din întreaga lume pentru peisajele superbe, ospitalitatea localnicilor, mâncarea bună și prețurile mici.

Dacă vrei aventuri montane atunci îți recomand să te orientezi spre orașe și stațiuni situate în partea de nord a țării, acolo unde vei avea parte de peisaje superbe.

Oricare ar fi alegerile tale, te sfătuiesc să iei în considerare transportul cu Tuk Tuk odată ajuns în Thailanda, deoarece este cea mai ieftină metodă de deplasare și face parte din tradiția comunității locale.

Tuk Tuk-ul este un vehicul de mici dimensiuni și pentru o sumă modică te poți deplasa cu ușurință de la o locație la alta, mai ales dacă n-ai prea mult timp la dispoziție și vrei ca în scurta ta excursie să vizitezi cât mai multe locuri.

Tuk Tuk-ul a devenit nu doar un simbol local prin care Thailanda se promovează, dar și un simbol preluat de companiile de turism care vând sejururi aici.

Vei vedea Tuk Tuk în reclame, în diverse reviste cu scop de promovare a turismului în Thailanda și chiar și în sloturi video precum cel intitulat “Tuk Tuk Thailand”, pe care îl poți accesa pe platforma Million și în acest sens poți chiar să profiți de oferta cu bonus fără depunere de la Million Casino.

Plajele thailandeze

Un lucru pentru care Thailanda este renumită la nivel mondial și atât de vizitată este că are unele dintre cele mai frumoase plaje.

Îți recomand insulele Koh Samui, Koh Pangan și Koh Tao, unde te poți relaxa și poți face și diverse activități și sporturi nautice precum snorkeling, te poți da cu skijet-ul sau poți face scufundări.

Templele thailandeze

Vrei să faci o călătorie spirituală și să vizitezi templele? Ai ce vedea în Thailanda pentru că vei găsi aici unele dintre cele mai frumoase locații spirituale din Asia sud-estică.

Aici se amestecă diverse religii precum budhism, hindu și animistă și vei vedea și diverse stiluri arhitecturale.

De exemplu, cel mai frumos și mai mare templu din Thailanda este Wat Phra, situat chiar în capitala Bangkok. Aici vei putea admira statuia lui Buddha din smarald, unul dintre cele mai importante vestigii religioase pentru thailandezi.

Tot statuia lui Buddha o vei putea admira într-un alt mare templu budist, Wat Arun, situat tot în capitală, pe malul de vest al râului Chao Phraya.

Preparate tradiționale locale

Thailandezii se laudă cu faptul că au una dintre cele mai bune bucătării din lume. Nu doar că gusturile sunt pline de arome care stimulează apetitul, dar preparatele gătite de localnici sunt și foarte sănătoase.

Băuturile locale sunt și ele pline de savoare și de arome diverse și de exemplu vei fi servit cu lapte de cocos, diverse ceaiuri aromatice din plante locale dar și fructe sau ceaiuri de fructe.

Dacă ești gurmand, vei putea încerca aici preparate din curcan gătite la grătar sau pe tigaie, diverse salate cu legume și ierburi aromatice, dar și mixuri cu fructe asezonate la legume sau chiar la fripturi.

Curry, chilly și alte condimente adaugă o notă picantă mâncărurilor și dacă nu ești fanul preparatelor ceva mai spicy, încearcă să întrebi ospătarul înainte de a comanda, ca să te asiguri că nu primești un preparat prea condimentat.

Relaxare, spa și wellness într-o vacanță în Thailanda

Thailanda este renumită și pentru numeroasele centre de wellness, spa și detoxifiere. De când pășești într-o astfel de locație vei fi primit călduros și poți face unele tratamente de relaxare, masaj, remodelare corporală, spa etc.

Sunt și câteva cure de detoxifiere cu anumite ingrediente secrete din specificul local, asta dacă vrei să încerci o experiență mai sănătoasă și regeneratoare pentru organism.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora