Cele mai aşteptate evenimente în 2018 - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai aşteptate evenimente în 2018

Familia Regală Britanică şi sporturile conduc în acest top. Se anunţă un an cu multe evenimente sportive care ne vor capta atenţia, dar şi un an în care regalitatea va fi „regina ştirilor”.
Share this article

De reţinut, Familia Regală Britanică şi sporturile conduc în acest top!

Anul 2017 a fost unul destul de ciudat, atât pe plan politic (cum vi s-a părut primul an din mandatul lui Trump?), cât şi în alte domenii. A fost un an cu multe incidente violente şi cu „şocuri culturale” pe toate planurile. Hashtag-ul #MeToo rezumă foarte bine unul dintre ele.

Dar să ne întoarcem privirea către 2018 şi să sperăm că va fi un an mai bun. Se anunţă un an cu multe evenimente sportive care ne vor capta atenţia, dar şi un an în care regalitatea va fi „regina ştirilor”. CNN a realizat un top vast al evenimentelor marcante pentru 2018, noi ne-am oprit la 8 dintre acestea.

1. Nunta regală dintre Prinţul Harry şi Meghan Markle

Având în vedere că, începând din luna noiembrie, de când cei doi şi-au anunţat în mod oficial logodna #MeghanMarkle este unul dintre cele mai populare hashtag-uri pe twitter, suntem convinşi că pe tema nunţii regale de anul acesta va curge multă cerneală. Agenţiile de turism promovează deja  Capela St. George şi Castelul Windsor  ca două dintre destinaţiile „must see” pentru 2018. Înainte de nunta care va avea loc pe 19 mai. Se spune că va fi o nuntă regală intimă, chiar casual. Abia aşteptăm să vedem!

Foto: royal.uk

2. Bebeluşul anului (cel de-al treilea copil al Prinţului William şi al Ducesei Catherine)

V-am spus că Familia Regală Britanică se află pe val în 2018! Probabil că bebeluşul regal (cel de-al treilea copil al Prinţului William şi al Ducesei Catherine) va stârni la fel de multă vâlvă ca şi nunta regală de care vă vorbeam mai sus. „Micul Prinţ” (sau Mica Prinţesă) se va naşte în aprilie, aşa că vor fi câteva luni bune în care monarhia britanică se va afla pe prima pagină a ziarelor. Şi e de bine, căci vorbim despre subiecte care aduc bucurie. Ce poate fi mai vesel decât un nou-născut sau o nuntă? Aşteptăm cu nerăbdare primele fotografii cu bebeluşul regal. Dacă ar fi să ne uităm la portretele de familie de până acum, vă putem avertiza deja: cuteness overload!

3. Olimpiada de iarnă de la PyeongChang (Corea de Sud)

Odată la patru ani avem ocazia să urmărim competiţii sportive şi sporturi de care încă ne minunăm că există. Curling-ul este unul dintre acestea, nu-i aşa? În februarie, timp de 2 săptămâni iarna „se mută” la PyeongChang. Această ediţie a Olimpiadei de iarnă va include 6 noi probe: snowboard big air (masculin şi feminin), patinaj viteză start în bloc (masculin şi feminin), dublu mixt la curling şi schi alpin pe echipe. Asta înseamnă că vom fi 102 medalii de aur puse în joc la această ediţie. Fun fact: este pentru prima dată când Nigeria (mai exact echipa feminină de bob) va participa la Olimpiada de iarnă. Merită văzut!

4. Campionatul Mondial de Fotbal (Rusia)

S-ar putea să ni se pară mai puţin palpitant fără echipa României la Mondiale, însă în mod clar este evenimentul sportiv al anului. Nu de alta, dar sunt şi „case mai mari” absente de la această ediţie. Şi  Italia, Chile, Statele Unite, Olanda, de exemplu, stau pe tuşă anul acesta. Campionatul începe în iunie, aşa că avem timp până atunci să ne alegem favoritele. Primele două luni de vară ne vor găsi la terase în faţa ecranelor uriaşe strigând cât ne ţin plămânii „goooool!”. Chiar şi non-microbiştii s-ar putea să fie atinşi de microb!

5. Şi oamenii obişnuiţi pot ajunge pe Lună!

În acest an e posibil să facem din nou „un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”.  Compania americană Moon Express şi-a propus să trimită o navă spaţială pe Lună, şi odată cu această „aselenizare” oameni obişnuiţi să populeze Luna. Dacă le reuşeşte, atunci va fi prima navă spaţială privată care va ajunge pe lună. Şi, dacă ţinem cont de ţinta finală a companiei – resursele naturale de pe Lună – vom putea avea şi primele mine private din spaţiu. Nu ştiu dacă e ceva ce abia aşteptăm să vedem, însă CEO-ul companiei din Silicon Valley pare destul de hotărât.

6. O nouă carte „Game of Thrones”

S-ar putea să fie doar „wishful thinking”, însă un 2018 fără #GOT ni se pare un pic cam greu de dus. Producătorii serialului ne-au anunţat deja că sezonul final Game of Thrones va apărea de-abia în 2019, aşa că doar George R.R. Martin ne mai poate salva! Abia aşteptăm ca celebrul scriitor să anunţe data publicării volumului „The Winds of Winter”, cel de-al şaselea roman din saga „A Song of Ice and Fire”, care a stat la baza şi mai celebrului serial. Să cumpărăm cărţi înainte să apară filmul –  chiar ar fi un trend care merită urmărit!

7. Călătorii cu avionul către Antarctica

Nu e chiar o cursă pe Lună, însă, trebuie să recunoaştem, Antarctica este unul din puţinele locuri de pe planetă unde omul cu greu a ajuns (o fi chiar aşa de rău? – încep să mă întreb). Până acum se putea ajunge pe acest continent doar cu chartere private, însă din 2018 vom putea ajunge pe continentul îngheţat cu obişnuitele curse comerciale care vor circula o dată sau chiar de două ori pe săptămână. Plecarea se face din Ushuaia (Argentina), unul dintre cele mai sudice puncte de pe hartă, iar aeronava va ateriza la baza argentiniană Marambio pe insula Seymour situată foarte aproape de peninsula Antarctica. Să dorim companiei argentiniene succes? Dacă întrebăm pinguinii…

8. O călătorie în adâncuri, pe Titanic

Dacă sunteţi cu adevărat pasionaţi de misterele pe care le-a lăsat în urma sa Titanicul, atunci 2018 este anul vostru. Numai că trebuie să vă pregătiţi pentru cheltuieli considerabile: călătoriile pe celebrul vas  (şi atunci, şi acum) sunt costisitoare! Începând din luna mai a acestui an puteţi face scufundări pe epava Titanicului. Preţul unei astfel de călătorii poate depăşi 100 de mii de dolari, însă compania care le organizează susţine că aceasta ar fi suma echivalentă unui bilet la clasa întâi pe care l-au plătit pasagerii Titanicului în 1912. Dacă nu sunteţi superstiţioşi, poate fi o călătorie fascinantă. Aşteptăm poveşti de la faţa locului!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora