Cele mai bune ceainării din București - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai bune ceainării din București

Share this article

Ceaiul este o băutură care îndeamnă spre relaxare și timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Această băutură revigorantă este a doua cea mai consumată din lume, după apă. Ce este mai plăcut decât o după-amiază răcoroasă petrecută într-un loc frumos, cu o ceașcă de ceai în mână? Mai ales în lunile de toamnă, ceaiul este opțiunea principală pentru cei mai mulți dintre noi. Iată cele mai bine cotate ceainării din București, locuri unde te poți retrage din agitația de zi cu zi, în compania unei persoane dragi!

Cele mai populare localuri de tip ceainărie din București

Infinitea este o ceainărie situată în zona Cotroceni care se remarcă prin rafinament și eleganță, cu o amprentă de aer franțuzesc. După ce îi treceți pragul veți descoperi ceainicul aburind, gustări calde și deserturi de casă. Meniul cuprinde o selecție de peste 70 de ceaiuri care îți sunt servite în cești de porțelan. Odată ajuns aici te vei putea relaxa în grădina de vară, care nu este altceva decât o oază de liniște în inima orașului, ce oferă un cadru intim și natural. Ceai la Vlaicu este o ceainărie amenajată într-o casă deosebită. Are un aer old school și te invită, în timp ce savurezi un ceai sau un desert delicios, să admiri trei clădiri istorice cu o arhitectură deosebită, situate în apropiere. 

Sursa foto: Facebook

Ceainăria Greentea

Îți prezintă patru culturi în cele patru saloane ale sale: Clasic, Japonez, Indian și Micul Paris. În funcție de dispoziție, poți opta să servești un ceai aburind în una dintre cele patru atmosfere. Găsești aici peste 100 de sortimente de ceaiuri cu care să îți satisfaci papilele gustative. De asemenea poți servi bruschete, sandwich-uri și prăjituri de casă. 

Camera din față

Este o ceainărie vintage impresionantă, o locație care te introduce într-o atmosferă specială. Aici servești ceaiul înconjurat de fotografii și obiecte vechi și cărți de colecție. În afară de un ceai aburind, aici poți servi cu plăcere o cafea proaspăt râșnită, șerbet sau dulceață. Locația dispune și de o grădină încântătoare care este deschisă din primăvară și până în toamnă și care îți dezvăluie mireasma florilor de trandafir și a lavandei. 

Sursa foto: Pinterest

SanThe Fitoceainărie

Este o ceainărie unicat, socială, fiind un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială București. Aici, unde lucrează persoane cu dizabilități și persoane defavorizate, ai la dispoziție o varietate mare de tipuri de ceai din plante idigene și medicinale. Situată aproape de vestita zonă Lipscani, în zona centrului istoric, ceainăria este gândită ca un loc de relaxare care să ofere produse şi servicii de calitate într-o atmosferă aparte.

Sursa foto: Pinterest

Citește și: Vezi unde mâncăm cele mai bune paste în București

Ganesha Caffe

O cafenea cu specific oriental apreciată datorită meniului vast de băuturi. Această locație care se află pe strada Barbu Văcărescu 71, în Floreasca, s-a făcut cunoscută publicului larg pentru cea mai bună narghilea din București. 

Sursa foto: Facebook

Ceainăria Cinci

Este departe de zgomotul orașului, pentru acele momente când vrei să pui stop problemelor de peste zi, să te reculegi și să intri într-o stare de relaxare și bună dispoziție. Aici sunt organizate expoziții, sesiuni de muzică live și tot felul de evenimente. 

Beneficii uimitoare ale consumului de ceai 

Ceaiul a fost o parte integrantă a medicinei tradiționale și este considerat un remediu în multe țări asiatice. De secole, chinezii și japonezii au consumat acest ceai pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Este chiar promovat în medicina occidentală ca o modalitate de a trata simptomele răcelii și gripei. Consumul de ceai poate ajuta la protejarea sănătății creierului, la îmbunătățirea sănătății inimii și poate chiar preveni anumite tipuri de cancer. 

Ceaiul îmbunătățește energia

Ceaiul verde conține o cantitate mică de cofeină care poate ajuta la creșterea energiei. Cantitățile scăzute de cofeină fac din ceaiul verde o alegere bună pentru persoanele care doresc să reducă aportul de cofeină.

Sursa foto: Facebook

Ajută la pierderea în greutate

Ceaiul verde poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate datorită compoziției sale chimice. Conține aminoacizi care semnalează organismului să ardă grăsimile stocate. Cofeina din ceaiul verde ajută, de asemenea, la creșterea energiei, astfel încât să poți continua antrenamentele mai eficient.

Susține sănătatea mintală și ajută digestia

Consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc mai mic de boli neurologice și cu scăderea nivelului de stres. Consumul de ceai verde s-a dovedit, de asemenea, promițător în prevenirea declinului cognitiv asociat cu boli ale creierului, cum ar fi boala Parkinson și Alzheimer. Ceaiul ajută la fluidizarea digestiei și poate trata o serie de probleme, de la greață și stomac deranjat până la diaree. Ceaiul de ghimbir este un ceai de plante care este olosit de mult timp în China și India pentru a trata durerile de stomac. 

Potențialele beneficii pentru sănătate ale ceaiului merg dincolo de simpla îmbunătățire a sănătății sistemului imunitar. Bea ceai zilnic pentru a preveni apariția declinului neurologic și pentru a ajuta la protejarea sănătății inimii.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora