Cele mai bune filme cu Audrey Hepburn, actrița simbol a Hollywood-ului - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai bune filme cu Audrey Hepburn, actrița simbol a Hollywood-ului

A devenit vedetă la vârsta de 24 de ani, câștigându-și faima și popularitatea de necontestat după roluri precum cele din filmele Sabrina sau Roman Holiday.
Share this article

Audrey Hepburn este sinonimă cu șarmul de la Hollywood, dar care sunt cele mai bune filme cu ea, conform clasificării și rating-ului IMDB?

Audrey Hepburn este considerată una dintre actrițele legendare și cele mai iubite din industria filmului. De asemenea, o „fashion icon”, ea a fost clasificată de Institutul American de Film drept a treia cea mai mare legendă a ecranului feminin din Epoca de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Hepburn, pe numele ei real Audrey Kathleen Ruston, s-a născut la 4 mai 1929, la Ixelles, Bruxelles, Belgia.

A devenit vedetă la vârsta de 24 de ani, câștigându-și faima și popularitatea de necontestat după roluri precum cele din filmele Sabrina sau Roman Holiday.

Filmele lui Hepburn sunt, din punct de vedere istoric, bine apreciate pentru că fac parte dintr-o epocă importantă. Să aruncăm o privire la 10 dintre cele mai bune filme cu Audrey Hepburn, potrivit IMDB

  1. The Unforgiven (1960) – rating IMDB 6,7

În 1960, Hepburn a încercat un rol complet diferit, jucând în drama western, The Unforgiven. Filmul spune povestea familiei Zachary care trăiește liniștită la o fermă de vite din Texasul de după războiul civil. Un străin (Joseph Wiseman) le disturbă viețile răspândind un zvon malițios conform căruia fiica adoptivă a bătrânului Zachary, Rachel (Hepburn) este indiancă din tribul Kiowa.

La scurt timp, frații Zachary (Burt Lancaster, Audie Murphy) și mama lor (Lillian Fish) trebuie să-și apere familia atât de vecinii rasiști, cât și de membrii tribului răzbunător Kiowa.

Chiar dacă este o dramă sfâșietoare, Hepburn a fost tot atât de fermecătoare în acest rol.

  1. War And Peace (1956) – rating IMDB 6,8

O adaptare a faimosului roman al lui Lev Tolstoy din 1869, filmul „Război și Pace” din 1956 urmează narațiunea evenimentelor petrecute în anii ce au condus la invazia lui Napoleon în Rusia, în 1812. Membrii aristocrației rusești se confruntă cu foarte multe tragedii.  După moartea tatălui său, Contele Pierre Bezukhov (Henry Fonda) primește o moștenire substanțială și se împrietenește cu Prințul Andrei Bolkonsky (Mel Ferrer). Bezukhov trebuie să se căsătorească și alege în mod neînțelept o prințesă convingătoare (Anita Ekberg). Însă, între timp, se îndrăgostește de Natasha Rostova (Hepburn), însă este chemat la război. Hepburn este o apariție revigorantă și sclipitoare în această adaptare.

  1. Funny Face (1957) – rating IMDB 7,0

Hepburn face echipă cu faimosul dansator din filmele clasice, Fred Astair, în această comedie muzicală, Funny Face.

Fotograful de modă Dick Avery (Astaire) este imediat lovit de frumusețea lui Jo Stockton (Hepburn), o angajată liniștită a librăriei pe care a fotografiat-o accidental. Imediat în mintea lui se naște gândul că Jo are potențial să devină un model de succes și astfel o convinge să meargă cu el în Franța. Desigur, ca în majoritatea filmelor vechi de la Hollywood, cei doi ajung să se îndrăgostească, însă au multe obstacole de înfruntat pe parcurs.

Hepburn a fost o „fashion icon” în viața ei personală, așa că nu i-a convenit să joace într-un film care a evidențiat unele dintre cele mai pline de farmec modele din toate timpurile.

  1. Two For The Road (1967) – rating IMDB 7,5

În această comedie romantică din 1967, arhitectul Mark Wallace (Albert Finney) și soția lui, Joanna (Hepburn), călătoresc în Franța pentru a se întâlni cu unul dintre clienții bărbatului (Claude Dauphin). Pe drum, cei doi reflectă la primii lor 10 ani de mariaj – cum s-au cunoscut, cum s-au curtat, dar și la excursia pe drumurile de țară din Franța.

Cuplul se luptă să-și reaprindă pasiunea, însă infidelitatea reciprocă amenință să pună capăt definitiv dragostei.

În timpul filmărilor Hepburn tocmai trecea prin divorțul de Mel Ferrer (Colegul de platou din Război și Pace), însă a reușit să scoată în evidență fiecare secundă din acest film.

  1. The Nuns Story (1959) – rating IMDB 7,6

În această dramă din 1959, Hepburn joacă rolul încăpățânatei și sincerei Gabrielle van der Mal, fiica unui proeminent chirurg belgian (Dean Jagger). Ea îi șochează pe toți când își părăsește stilul de viață sofisticat din clasa superioară a societății în care trăiește, pentru a deveni călugăriță.

În calitate de sora Luke, Gabrielle este trimisă în Congo Belgian, unde lucrează ca asistentă medicală pentru dr. Fortunati (Peter Finch). Cu toate acestea, când tatăl ei este ucis de naziști în timpul celui de-al doilea război mondial, ea simte că nu mai poate fi călugăriță. Criticii consideră acest film drept cea mai ignorată, dar puternică, performanță a lui Hepburn. Ea și-a folosit doar fața pentru a-și exprima angoasa, frica, dezamăgirea și epuizarea și a primit o nominalizare la Oscar pentru acest rol.

  1. Sabrina (1954) – rating IMDB 7,7

Comedia romantică din 1954, Sabrina, a fost cel de-al doilea film care a propulsat-o pe Hepburn printre stele. Într-unul dintre cele mai faimoase roluri ale sale de film, Hepburn o interpretează pe Sabrina, fiica unui șofer. S-a întors acasă dintr-o vizită de doi ani la Paris și este plină de farmec și extrem de fermecătoare. Îi captează rapid atenția lui David (William Holden), un playboy, fiul unuia dintre angajatorii bogați ai tatălui ei.

Pe tot parcursul filmului David se luptă să-i câștige inima Sabrinei, chiar dacă, în secret, ea l-a iubit dintotdeauna.

Cu toate acestea, relația lor este amenințată de fratele mai mare al lui David, Linus (Humphrey Bogart), care este convins că David se căsătorește cu o moștenitoare pentru a salva afacerea familiei. O altă nominalizare la Oscar pentru Audrey Hepburn.

  1. Breakfast At Tiffanys – rating IMDB 7,7

Când te gândești la Audrey Hepburn, îți amintești cel mai probabil imaginea ei purtând o rochie neagră, mănuși negre și stând în fața Tiffany’s din New York City.

În comedia romantică din 1961 Breakfast at Tiffany’s, Hepburn a furat lumina reflectoarelor jucând-o pe tânăra și naiva Holly Golightly, care se împrietenește cu vecinul ei, Paul Varjak (George Peppard).

Bazat pe romanul cu același nume al lui Truman Capote, filmul îi conferă definitiv titlul de „fashion icon” lui Hepburn.

A fost fermecătoare, iar fanii au înțeles că după încă o nouă nominalizare la Oscar, cariera de film a lui Hepburn mai avea multe de oferit.

  1. My Fair Lady (1964) – rating IMDB 7,8

În îndrăgitul film muzical My Fair Lady din 1964, profesorul de fonetică Henry Higgins (Rex Harrison) este încrezător că poate transforma o fată din clasa muncitoare Cockney, Eliza Doolittle (Hepburn), într-o membră cultă a înaltei societăți.

Hepburn este deosebit de minunată în acest film, descrisă de critici ca fiind o persoană divină pentru una dintre cele mai memorabile eroine feminine din istorie.

Chiar dacă Higgins și Eliza au tot felul de ciocniri, între ei se creează o legătură deosebită. Cu toate acestea, legătura este amenințată de un pretendent aristocrat (Jeremy Brett). Hepburn demonstrează că a fost cu adevărat o „fair laidy” și nu poți să nu fii captivat de performanța ei.

  1. Charade (1963) – rating IMDB 7,9

Oricând Hepburn a riscat în cariera ei de film, a fost întotdeauna interesant. În thrillerul misterios Charade din 1963, Hepburn a interpretat-o pe Regina Lampert, care se îndrăgostește de fermecătorul Peter Joshua (Cary Grant) în timp ce se afla într-o excursie la schi în Alpii francezi. Cu toate acestea, ea trebuie să se întoarcă la Paris după ce soțul ei a fost ucis.

Împreună, Regina și Peter lucrează pentru a ajunge la capătul acestui mister și se alătură prietenilor răposatului ei soț. Totul merge bine, dar Regina este sceptică cu privire la motivul pentru care Peter își schimbă numele. Ce se întâmplă?

Aceasta a fost o pauză încântătoare de la rolurile obișnuite și unul dintre cele mai bune filme cu Audrey Hepburn.

  1. Roman Holiday (1953) – rating IMDB 8,0

Primul rol principal al lui Hepburn a fost în filmul din 1953, Roman Holiday. Nu de foarte multe ori primul rol major al unui actor este considerat și cel mai bun rol al lor. În film, Hepburn interpretează o prințesă europeană în turneu (Ann), care pleacă pentru o noapte la Roma. Ea ajunge să adoarmă pe o bancă în parc și este găsită de un reporter american, Joe Bradley (Gregory Peck), care o duce în apartamentul lui pentru a fi în siguranță.

A doua zi Joe află despre statutul regal al lui Ann și face pariu cu editorul său că poate obține un interviu exclusiv cu ea, însă romantismul evoluează rapid.

Hepburn și Peck sunt fermecători și carismatici împreună. Nu este de mirare că Hepburn a câștigat primul (și singurul) Oscar pentru această performanță. Ce modalitate de a începe o carieră!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora