Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu
S-a demonstrat că relațiile sănătoase ne cresc fericirea, îmbunătățesc sănătatea și reduc stresul, motiv pentru care azi am vrea să punem pe hârtie cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu. Studiile arată că oamenii cu relații sănătoase au mai multă fericire și mai puțin stres. Există modalități de bază de a face relațiile sănătoase, chiar dacă fiecare relație este diferită. Aceste sfaturi se aplică tuturor tipurilor de relații: prietenii, relații de muncă și de familie și parteneriate romantice.
Menține așteptările realiste
Nimeni nu poate fi tot ce ne-am dori să fie. Relațiile sănătoase înseamnă să accepti oamenii așa cum sunt și să nu încerci să-i schimbi.
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu: Vorbiți unul cu altul
Comunicarea este esențială pentru relațiile sănătoase.
- Ia-ți timpul necesar. Fii cu adevărat acolo.
- Ascultă cu adevărat. Nu întrerupe și nu planifica ceea ce vei spune în continuare. Încercați să înțelegi pe deplin perspectiva celuilalt.
- Pune întrebări. Arată că ești interesat. Întrebă despre experiențele, sentimentele, opiniile și interesele celuilalt.
- Împărtășește informații. Studiile arată că împărtășirea informațiilor ajută la începerea relațiilor. Spune-le oamenilor cine ești, dar nu-i copleși cu multe informații personale prea curând.
Fii flexibil
Este firesc să te simți neliniștit în legătură cu schimbările. Relațiile sănătoase permit schimbarea și creșterea.
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu: Ai grijă și de tine
Relațiile sănătoase sunt reciproce, făcând loc pentru nevoile ambelor persoane.
Fii de încredere
Dacă îți faci planuri cu cineva, urmează-le. Dacă îți asumi o responsabilitate, du-o la bun sfârșit. Relațiile sănătoase sunt de încredere.
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu: Luptă cinstit
Majoritatea relațiilor au unele conflicte. Înseamnă doar că nu ești de acord cu ceva; nu trebuie să însemne că nu vă plăceți unul pe altul.
- Calmează-te înainte de a vorbi. Conversația va fi mai productivă dacă o aveți atunci când emoțiile s-au răcit puțin, astfel încât să nu spui ceva ce ai putea regreta mai târziu.
- Folosește afirmațiile la persoana I singular. Împărtășește cum te simți și ce vrei, fără a atribui vină sau judecăți. De exemplu. „Când nu mă suni, încep să simt că nu-ți pasă de mine” vs. „Nu mă suni niciodată când ești plecat. Cred că sunt singurul căruia îi pasă de această relație.”
- Păstrează limbajul clar și specific. Încearcă să descrii în mod concret comportamentul care nu-ți place, evitând criticile și judecata. Atacă problema, nu persoana.
- Concentrează-te pe problema actuală. Este posibil ca conversația să se împotmolească dacă aduni tot ceea ce te deranjează. Evită să folosești cuvintele „întotdeauna” și „niciodată” și abordează o problemă la un moment dat.
- Asumă-ți responsabilitatea pentru greșeli. Cereți scuze dacă ați făcut ceva greșit; este un drum lung pentru a îndrepta lucrurile din nou.
- Recunoaște că unele probleme nu sunt ușor de rezolvat. Nu toate diferențele sau dificultățile pot fi rezolvate. Sunteți oameni diferiți, iar valorile, convingerile, obiceiurile și personalitatea voastră pot să nu fie întotdeauna aliniate. Comunicarea ajută în mare măsură să vă înțelegeți și să abordați preocupările, dar unele lucruri sunt adânc înrădăcinate și s-ar putea să nu se schimbe semnificativ. Este important să-ți dai seama singur ce poți accepta sau când o relație nu mai este sănătoasă pentru tine.
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu: Fii afirmativ
Potrivit cercetătorului de relații, John Gottman, cuplurile fericite au un raport de 5 interacțiuni sau sentimente pozitive pentru fiecare interacțiune sau sentiment negativ. Exprimă căldură și afecțiune!
Păstrează-ți viața echilibrată. Alți oameni ne ajută să ne facă viața mai bună, dar nu pot satisface orice nevoie. Găsiți împreună ceea ce vă interesează și implicați-vă.
Este un proces
S-ar putea să pară că toată lumea este încrezătoare și conectată, dar majoritatea oamenilor împărtășesc preocupări legate de integrarea și înțelegerea cu ceilalți. Este nevoie de timp să cunoști oameni și să-i înțelegi. Relațiile sănătoase pot fi învățate și practicate și pot fi tot mai bune.
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu: Fii tu însuți!
Este mult mai ușor și mai distractiv să fii autentic decât să te prefaci că ești altcineva. Relațiile sănătoase sunt făcute din oameni reali.
Foto: Pinterest.com