Cele mai bune strategii pentru a economisi bani în timpul călătoriilor
Cu siguranță îți place să călătorești, dar ce strategii pentru a economisi în timpul călătoriilor ai la îndemână? Ai zice că nu se poate fără cheltuială mare, dar de fapt există strategii care te ajută să vezi lumea și să mai rămâi și cu ceva bani în buzunar.
După pandemie, tot mai mulți oameni au simțit nevoia să iasă din zona de confort care devenise apăsătoare și să schimbe decorul. S-a revenit rapid la agitația din gări și aeroporturi, din dorința multora de a face ceva după care au tânjit.
Un lucru este sigur: călătoriile nu sunt ieftine! Iată, totuși, câteva modalități prin care poți economisi bani chiar la următoarea ta călătorie:
În primul rând este recomandat să folosești motoarele de căutare a zborurilor și site-urile cu oferte. Ai la dispoziție Google Flights sau Momondo care reunesc o serie de zboruri în funcție de nevoile itinerariului tău. Ele te vor trimite către un site extern, cum ar fi site-ul companiei aeriene sau o agenție de turism online, pentru a finaliza procesul de rezervare.
Acesta este un loc excelent pentru a-ți face o idee despre costul biletului de avion și pentru a primi opțiuni suplimentare și idei de rezervare, dacă ești flexibil în ceea ce privește datele și orele.
Strategii penru a economisi: Folosește cardurile de credit ale companiilor aeriene
Un instrument eficient pentru economisirea banilor în timpul călătoriilor este utilizarea cardurilor de credit ale companiilor aeriene pentru a economisi la plata taxelor pentru bagaje. Este o măsură eficientă mai ales pentru cei care urmează să călătorească cu obiecte care nu sunt permise în cabina avionului.
Multe companii aeriene renunță la taxele pentru bagajele înregistrate pentru deținătorii de carduri și însoțitorii care călătoresc pe același itinerar. În multe dintre cazuri, turiștii ajung să economisească până la 250 de lei de persoană pentru un bilet dus-întors.
Cei care nu au un card de credit al companiei aeriene preferă, în general, un bagaj de mână. Companiile aeriene au cerințe diferite în ceea ce privește bagajul de mână, însă cu siguranță veți economisi dacă alegeți o geantă de mici dimensiuni.
Citește și: Cele mai frumoase călătorii cu trenul prin Europa
Închiriați o mașină. Fără facturi mărite la telefon
Indiferent că vorbim de un city break sau o vacanță mai lungă, închirierea unei mașini este întotdeauna o idee bună. Te vei deplasa cu ușurință spre toate obiectivele turistice pe care ți-ai propus să le bifezi. Nu vei depinde de mijloacele de transport în comun și astfel îți vei putea organiza timpul în cel mai bun mod.
Fiecare țară are taxe diferite pentru datele în roaming. Pentru a evita plățile extra, ai grijă să oprești întotdeauna datele mobile când călătorești. Vestea bună este că majoritatea hotelurilor din întreaga lume oferă gratuit WI-fi. În cazul în care trebuie să plătești pentru WI-fi, măcar vei ști de la început ce costuri implică acest serviciu.
Strategii pentru a economisi: Hotel sau Airbnb
O decizie importantă când vine vorba de călătorii este cazarea. Hotel sau Airbnb? Care este cea mai bună variantă în funcție de nevoile tale și bineînțeles de buget? E drept că fiecare dintre ele oferă un loc de odihnă în timpul călătoriei, dar facilitățile și experiența pe care le oferă sunt destul de diferite. Hotelul vine la pachet cu anumite facilități, însă mulți sunt tentați de experiența unui Airbnb pentru că sunt pe cont propriu.
Deși una nu este automat mai ieftină decât cealaltă, faptul că ai mai multe opțiuni te poate ajuta să reduci costurile dacă ești flexibil în ceea ce privește locul de cazare. În general, cei care călătoresc cu un grup mai mare, merg pe varianta Airbnb care vine la pachet și cu o bucătărie complet utilată.
Acestea sunt cele mai importante instrumente prin care puteți economisi bani în timpul călătoriilor. E adevărat că este nevoie de mai multă documentare, însă rezultatul va fi benefic pentru contul tău bancar. Călătoriile pot fi accesibile dacă ești flexibil în ceea ce privește cazarea și folosești social media în avantajul tău.
Sursa Foto: depositphotos.com