Cele mai frumoase orașe mici din România - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai frumoase orașe mici din România vă invită să le descoperiți comorile: o plimbare pe Cazanele Dunării la Orșova sau prin singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei cu siguranță va fi o experiență de neuitat. Dacă vă plac tradițiile românești, atunci în zona Bucovinei găsiți două orașele pline de farmec.

Iată care sunt considerate cele mai frumoase orașe mici în România:

 Cele mai frumoase orașe mici din România: Orșova

Aflat în județul Mehedinți, la malul Dunării, Orșova este unul dintre cele mai frumoase orașe din Banat. Oraș-port, Orșova te invită într-o călătorie pe apele Dunării, unde poți admira atât monumente ale naturii, dar și unele locuri cu însemnătate istorică. Priveliștea este superbă, te ajută să te deconectezi și te face să uiți de problemele de zi cu zi.

Odată ajuns la Orașova, nu trebuie ratat obiectivul turistic numărul 1 al orașului: Cazanele Dunării. Este o experiență care nu trebuie ratată. O plimbare în Rezervația Naturală Porțile de Fier cu siguranță impresionează orice turist. În zona Cazanelor, puteți admira una dintre cele mai mari statui din lume – a lui Decebal. Înălțima este de 55 de metri, iar lungimea de 25. În apropiere de statuia lui Decebal, puteți admira și Tabula Traiana, un monument săpat în stâncă, cu o vechime de circa 2000 de ani.

Cele mai frumoase orașe mici din România: Sighișoara

Sighișoara, singura cetate locuită din sud-estul Europei, face parte din județul Mureș și atrage anual mii de turiști. Nu este de mirare: faima orașului a trecut dincolo de granițele țării și vizitatori din întreaga lume vin să simtă vibe-ul Cetății, mai ales în timpul Festivalului Medieval din luna iulie.

Centrul istoric al Sighișoarei a fost inclus pe lista monumentelor istorice din județul Mureș, dar și  în patrimoniul mondial UNESCO.

Orice turist ajuns în Sighișoara urcă treptele Cetății, merge la Turnul cu Ceas, unul dintre simbolurile orașului, vizitează casa Vlad Dracul și savurează o mâncare tradională transilvăneană în Piața Cetății.

Cele mai frumoase orașe mici din România: Turda

Turda este un oraș cunoscut și apreciat mai ales datorită salinei care atrage o mulțime de turiști din întreaga țară. Aflat la 30 de km de Cluj, orașul Turda a devenit extrem de turistic în ultimii ani. Cei care își petrec vacanța la Turda merg la salină pentru beneficiile pe care aerul respirat acolo îl are asupra sănătății, dar se bucură și alte distracții. Pot face baie în bazinul cu apă sărată din complexul în care se afla și salina,  pot merge la spa, pot face o plimare cu barca pe lac sau se pot da într-o roată uriașă. Tot în salina există teren de minigolf, bowling, terenuri de sport, mese de tenis și un amfiteatru pentru copii.

Printre celelalte atracții din zona Turdei, mai amintim Băile Sărate, Castrul Roman, Muzeul de Istorie, Mormântul lui Mihai Viteazul, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.

Cele mai frumoase orașe mici din România: Câmpulung Moldovenesc

Dacă vrei să ai parte de o experiență bucovineană sută la sută autentică, atunci trebuie să vizitezi neapărat Câmpulung Moldovenesc, din județul Suceava. În acest orășel plin de farmec tradițiile sunt respectate ca odinioară. Pe lângă frumusețile locului, turiștii ajunși în zonă pot schia pe pârtia Rarău, pot merge în drumeții, pot face ciclism montan sau se pot da cu parapanta. Cine ajunge la Câmpulung Moldovenesc trebuie să vizitezi și Cheile Moara Dracului, despre care se spune că sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă.

Cele mai frumoase orașe mici din România: Gura Humorului

Rămânem în frumoasa zonă a Bucovinei pentru a menționa încă un oraș plin de farmec – Gura Humorului. Aflat în județul Suceava, orașul este format din localitățile Gura Humorului și Voroneț – locul unde se află și celebra mănăstire care atrage o mulțime de turiști. De altfel, localitatea este cunoscută pentru turismul cultural – religios. Din Gura Humorului se pleacă în pelerinj către celelalte mănăstiri importante din zonă: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava .

Cine vizitează Gura Humorului, trebuie să bifeze și Muzeul Obiceiurilor Populare, Portul Popular și Meșteșuguri Tradiționale din Gura Humorului – acestea fiind trei dintre cele mai importante obiective ale orașului.

Doritorii de distracții pot merge în Parcul de Aventuri Escalada, la pârtia de schi Șoimul sau în Rezervația Naturală Piatră Pinului și rezervația Fânețele Seculare.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora