Cine sunt favoriții de la Wimbledon 2021? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În timp ce meciurile din prima rundă de la unul dintre cele mai mari concursuri de Grand Slam nu sunt încă anunțate, stabilirea tabloului de concurs urmând să fie făcută în curând, așteptăm cu nerăbdare să aflăm cine sunt favoriții de la Wimbledon 2021.

Fanilor tenisului și, evident, pariorilor li s-au spulberat speranțele anul trecut, odată cu anularea turneului Wimbledon 2020 din cauza restricțiilor pandemice.

Nu mai este mult până atunci așa că propunem să vedem cine sunt favoriții la Wimbledon 2021, atât în concursul masculin, cât și în cel feminin.

Principalele site-uri de pariuri sugerează că vechea gardă va pune mâna pe trofeele Wimbledon dedicate bărbaților și femeilor, chiar dacă există o varietate în creșterea numărului de jucători tineri care doresc să detroneze favoriții.

Favoriții la Wimbledon 2021. Concursul pentru femei

favoriți la wimbledon
Serena Williams. Foto: Shutterstock

Din anul 2000, Serena Williams a câștigat incredibilul număr de 12 titluri Wimbledon. Cu toate acestea, de la pauza concediului de maternitate a Serenei în 2017, acțiunea Grand Slam a femeilor a devenit imprevizibilă, cu 10 femei diferite care au câștigat cele 14 evenimente de Grand Slam, de la începutul anului 2018. Indiferent de jocul de putere al Serenei, perfect pentru terenurile cu iarbă de la Wimbledon, jucătoarea de tenis, azi în vârstă de 39 de ani,  se află pe a treia poziție la pariuri pentru a câștiga cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam.

Citește și: Serena Williams, despre marile încercări din perioada postpartum

Cu cea mai bună promovare, campioana Franței din 2019, Ashleigh Barty este a doua favorită. Dacă poate trece cu bine peste leziunile la șold suferite la cel mai recent Open francez, reverul ei este perfect potrivit pentru a stabili abordări agresive și pentru a câștiga în fața celorlalte participante. În plus, despre Barty se spune că este dură din punct de vedere psihic, având o capacitate incredibilă de a lupta până la final, chiar și în cele mai grele condiții.

favoriți la wimbledon
Ashleigh Barty. Foto: Shutterstock

Citește și: Cine a câștigat cele mai multe turnee de Grand Slam? Cei mai buni jucători din lume ce au scris istoria tenisului

O altă favorită este Petra Kvitova, veterana cehă, probabil o specialistă a terenurilor cu gazon, care a câștigat titlul de la Wimbledon în 2011 și 2014. Serviciul ei puternic și profund oscilant deschide frumos pe terenurile de iarbă de la Wimbledon și o face un adversar periculos.

favoriți la wimbledon
Petra Kvitova. Foto: Shutterstock

Halep, Andreescu, Muguruza, Sabalenka, Swiatek și nou-încoronata campioană a Franței la Open, Barbora Krejcikova nu sunt fără șanse de a reuși, dar vor trebui să arate mai mult pe iarba de la Wimbledon decât au făcut-o pe zgura turneelor trecute. Simona Halep e cap de serie numărul 2.

Citește și: Povestea Serenei Williams, extraordinara sportivă care a doborât toate recordurile în tenis: „Cred mereu că pot să-l înving pe cel mai bun””

Favoriții de la Wimbledon 2021. Concursul pentru masculin

Campionul de la Wimbledon, Novak Djokovic, este în mod clar omul pe care trebuie să-l învingă ceilalți concurenți, mai ales după uimitoarea sa victorie la Openul Franței. Cu această reușită, Djokovici a egalat recordul de 20 titluri de Grand Slam, deținut în prezent de Roger Federer și Rafael Nadal. În timp ce este în mod clar cel mai bun jucător de teren greu din lume, cu 9 campionate australiene și 3 campionate americane câștigate, sârbul este uimitor și pe iarbă, câștigând un impresionant procent de 84% din meciurile sale pe iarbă și 5 titluri Wimbledon până acum. Cu toate acestea, calea către victorie este plină de concurenți.

favoriți la wimbledon
Novak Djokovic. Foto: Shutterstock

Citește și: Viața lui Novak Djokovic. De la antrenamentul în timpul bombardamentelor asupra Belgradului, până la titlul de mare campion în tenis

Al doilea favorit pe listele de pariuri, dar cel pentru care, din punct de vedere sentimental, toți plusează, este Roger Federer, care a ocupat recent locul al 4-lea în Open-ul Franței. Dacă genunchii îi permit acest lucru, Federer are ochii ațintiți asupra Wimbledonului, iar succesul ar fi ca un basm încărcat de magie pentru cariera sa.

favoriți la wimbledon
Roger Federer. Foto: Shutterstock

Citește și: Viața lui Roger Federer. Copilăria marelui campion și amănunte picante nedezvăluite

Numărul 2 mondial, rusul Daniil Medvedev este al treilea favorit pentru Wimbledon, dar istoria este împotriva lui. Australianul Lleyton Hewitt a fost ultimul om care a câștigat marele trofeu în afară de cele patru nume consacrate, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray și asta s-a întâmplat cu mult timp înapoi, în 2002. Acestea fiind spuse, Medvedev a câștigat peste 60% din meciurile sale din carieră pe gazon, deși cel de-al treilea tur din Wimbledon, cel mai bun din toate timpurile, sugerează că s-ar putea să nu fie suprafața lui preferată.

favoriți la wimbledon
Daniil Medvedev. Foto: Shutterstock

Citește și: Lucruri neștiute din viața lui Rafael Nadal, „Regele zgurii”

Atenție însă la tragerea la sorți pentru că mai sunt nume care pot concura la titlul de favoriți la Wimbledon 2021: Tsitsipas, Zverev, Thiem, Raonic și Kyrgios.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO