Cum a fost la Mushrooms Fest 2018 organizat de Mielu' la Office Lounge Predeal
În fiecare toamnă, Dan Mălușel, (cunoscut sub apelativul de Mielu’), partener și manager al Office Lounge Predeal, organizează un festival al ciupercilor, cu durata de o zi, dedicat atât adulților cât și copiilor. Ieri am participat la ediția 2018 a Mushrooms Fest 2018, alături de alți câteva zeci de prieteni ai Office Lounge Predeal, majoritatea venită din București.
Am plecat din București vineri după-amiază, reușind să ajungem în Sinaia după aproape trei ore, dintre care două am stat blocați în zona Ploiești (unde avusese loc un accident) și Comarnic. Am avut timp să îi trec în revistă pe toți premierii mincinoși ai României, care nu au izbutit să ne permită traversarea câtorva zeci de km prin munți în condiții umane dar și să mă bucur de peisaj, cred că am prins la acest sfârșit de săptămână vârful de culori ale toamnei la munte. Pădurile de sub munți erau îmbrăcate în milioane de variante de roșu și maro.
Prima noapte am poposit la un mini-hotel numit Casa cu Farfurii, situat față în față cu Mânăstirea Sinaia. După cum anunță și numele, hotelul-vilă este tapetat cu farfurii decorative, așezate într-o ordine frumos aleasă pe fațadă, dar și în interior. Din ce ne-a povestit administratorul, Casa a fost construită în 1938 de arhitectul Duiliu Marcu (același care a proiectat Gara din Sinaia) pentru Constantin Bușilă, consilierul lui Carol al II-lea. Casa cu Farfurii a fost recuperată de moștenitorii proprietarului (printre care și Ion Rațiu) și mai apoi vândută, iar acum este mini-hotel. Deși puțin prăfuit în zona recepției și a restaurantului, hotelul are patru camere, care poartă nume de culori și sunt extrem de frumoase. Noi am stat în Camera Roșie, cu jacuzzi în interiorul ei și cu un bovindou uriaș cu vedere exact spre Mânăstire. Ne-a costat puțin peste 100 de euro, iar din ce am înțeles cazarea costă funcție de ziua săptămânii (în weekend, mai scump) între 90 și 140 de euro/noapte.
Am luat cina la Restaurant Forest al Ioana-Hotel, dealtfel hotelul meu favorit din Sinaia. Din păcate aici nu am găsit camere atunci când ne-am hotărât să plecăm în acest weekend, nu prea e destinație pentru cei care se decid din scurt. Ioana Hotel a fost deschis în urmă cu vreo 7-8 ani, are tot felul de camere, de la mai mici la apartamente cu jacuzzi și saună în ele, iar serviciile sunt efectiv impecabile.
Așa cum a fost și cina noastră în Forest, restaurantul hotelului, construit în pădure, printre copaci. Am servit împreună cu fiul și mama mea creier vânătoresc, rață cu cartofi la cuptor și beef Burgundy, o specialitate din vită de Burgundia. Toate cele trei feluri, curcubeu pe cerul gurii.
Un alt loc minunat în Sinaia este Vila Poem Boem aparținând Ioanei și lui Marius Enache, o minunăție de vilă reconsolidată și amenajată de cei doi proprietari și care poate fi închiriată însă tot așa, în avans, nu prea merge de pe o zi pe alta.
Festivalul de ciuperci al lui Mielu’ a început la ora 11.30, din zona Office Lounge Predeal. Am pornit mai întâi cu mașini și atv-uri pe drumul către Susai, pe care l-am parcurs până la jumătate, am parcat și ne-am încolonat înarmați cu cuțite (să scoatem ciupercile mai ușor din pământ, până la urmă eram cu toții bucureșteni neexperimentați) și pungi pe un drumeag care pornea în sus, câș față de drumul de Susai.
Ușor-ușor ne-am împrăștiat în toate direcțiile, scormonind printre mușhi de copac și frunze, copiii comentând care mai de care, iar noi, adulții, cu nostalgia copilăriei dar și a telefoanelor, care nu aveau semnal.
Nu am cules foarte multe ciuperci, pentru că seceta din ultima vreme nu le-a ajutat să iasă la lumină. Eu nu am participat la ediția de anul trecut, însă Mielu’mi-a povestit că erau de sute de ori mai multe ciuperci, mai mari și mai frumoase. Toamna lui 2017 a fost însă una cu ploi.
Cea de a doua etapă a Mushrooms Fest 2018 s-a desfășurat pe terasa Office Lounge Predeal, cu un meniu compus din ciuperci și care a inclus:cremă de ciuperci, ciulama și tocănița de ciuperci, ambele la ceaun, ciuperci pe plită, champignon cu branză de burduf și șnițel de ciuperci. Desertul zilei: plăcintă de dovleac. Evident, multe feluri de vin (favoritul meu a fost Tarla 101, alb) și muzică pe gustul meu, adică din zona anilor 70-80-90.
Pe seară ne-am îndreptat spre Brașov, destinația finală a acestui we. Ne-am cazat la o bijuterie de hotel, Chambers’n Charm, situat pe drumul spre Poiana Brașov. Cu vedere spre oraș, mai exact spre Tâmpa (putem vedea pe geam semnul BRAȘOV scufundat în culori ruginii), acest boutique hotel de 5 stele are opt camere, decorate în stil neoclasic, cu candelabre și mobiler de super lux.
Noi am închiriat camera 8, decorată cu grinzi alternând negre cu gri, un candelabru superb printre ele și un bazin uriaș tapetat cu faianță mică și strălucitoare în care încă nu am făcut baie, urmează.
Am făcut rezervare pe booking.com, însă am descoperit ajungând aici că suntem prieteni cu proprietara, Camelia, a cărei definiție este bunul gust. A construit hotelul, cum se spune, „după ea”, așadar nu este de mirare că a ieșit asemenea bijuterie. Astăzi nu vom putea urca în Poiană, drumul este închis pentru un raliu care a început deja, putem auzi zumzăitul mașinilor de curse.