Mâinile şi faţa sunt primele afectate de schimbările de sezon. Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior fac ca pielea direct expusă să se usuce ceea ce duce la o senzaţie de disconfort care se traduce prin mâncărime, roşeaţă şi asprime. Dacă de faţă avem grijă în mod constant, cum facem să ne îngrijim în mod serios de mâini? Am cerut sfaturi de la specialistul Naturys România, Diana Marandiuc, care promite că vom avea o piele hidratată şi catifelată dacă urmăm câţiva paşi simpli.
Spală-te corect pe mâini
Mâinile trebuie spălate foarte frecvent. Din păcate, apa de la chiuvetă este dură şi usucă. Foloseşte apa călduţă, nicidecum fierbinte sau rece deoarece înăspreşte pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate şi să aibă un PH neutru. Atunci când speli vasele, foloseşte mânuşi speciale pentru a te proteja de detergenţii agresivi.
Exfoliază-ţi mâinile cel mult o dată pe săptămână
Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grija ca particulele abrazive din componenta scrub-ului sa nu fie foarte agresive.
Hidratează intens
În sezonul rece, este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini super-nutritivă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alege o cremă ce conţine ingrediente active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.
Apelează la măştile pentru mâini
Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplica o masca nutritiva sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, si pune mâinile pentru 15-20 minute in mănuşi speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.
Poartă mănuşi
Chiar daca la 0 grade nu ţi se pare chiar frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rol de protecţie, deci nu le uita acasă. Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în acelaşi timp lasă pielea să respire.