Prinţul George arată adorabil în fotografiile oficiale cu pantalonii scurţi şi şosetele până la genunchi, nu? Te-ai întrebat însă de ce este mereu prezentat în pantaloni scurţi? Care este motivul, în afară de acela evident, pentru că este adorabil îmbrăcat astfel? William Hanson, expert în regulile de etichetă a casei regale britanice a explicat pentru revista Harper’s Bazaar, citată de News.ro motivul pentru care George, ca şi tatăl său la aceeaşi vârstă, poartă pantaloni scurţi. Evident, la mijloc este tradiţia britanică.
„Să îmbraci un băieţel în pantaloni scurţi este un tipic englezesc”, afirmă expertul în etichetă William Hanson. „Pantalonii lungi sunt pentru adolescenţi şi pentru bărbaţi, în timp ce pantalonii scurţi pentru băieţi. Acesta este o simbol al clasei sociale distinctiv şi silenţios pe care îl respectăm aici, în Anglia. Deşi vremurile se schimbă (lent), o pereche de pantaloni lungi pentru un băiat mic este considerat un semn al clasei de mijloc, mai degrabă suburban. Şi niciun aristocrat care se respectă sau membru al familiei regale nu îşi doreşte să fie considerat suburban. Nici chiar ducesa de Cambridge”, a adăugat William Hanson.
Acelaşi expert în etichetă consideră că familia regală britanică a păstrat cel mai probabil această tradiţie mai degrabă ca un tribut adus trecutului, nu pentru a se diferenţia de clasa muncitoare. Prinţii William şi Harry au purtat şi ei în copilărie pantaloni scurţi asemănători celor purtaţi în zilele noastre de prinţul George.
„Aristocraţii britanici sunt întotdeauna înclinaţi să respecte tradiţiile, iar aceasta îi diferenţiază, într-o manieră silenţioasă, de restul lumii”, a explicat acelaşi expert în etichetă.
Aristocraţii şi membrii familiei regale din Marea Britanie respectă astfel o tradiţie străveche. În trecut, înainte de a putea să poarte pantaloni scurţi, bebeluşii băieţi trebuiau să fie îmbrăcaţi într-o cămaşă lungă în primul an sau în primii doi ani de viaţă. Acele cămăşi de noapte au supravieţuit până în zilele noastre sub forma cămăşilor de botez. Apoi, după ce mai creşteau puţin, băieţii puteau să poarte articole vestimentare care semănau mai mult cu pantalonii scurţi şi pantalonii lungi decât cu rochiile. Obiceiul este ca băieţii să treacă la pantaloni lungi în jurul vârstei de opt ani, a explicat William Hanson.