Dieta indiană originală este bogată în alimente nutritive: crerealele, lintea, grăsimile sănătoase, legumele, produsele lactate și fructele sunt de bază.
În plus, dieta indiană a fost legată de un risc mai redus de a face boala Alzheimer. Cercetătorii consideră că acest lucru se datorează în special consumului scăzut de carne și accentului pus pe legume și fructe.
Dieta indiană originală este mai degrabă o dietă lacto-vegetariană, consumul de carne, pește și ouă fiind descurajat.
O dietă sănătoasă lacto-vegetariană ar trebui să se concentreze asupra cerealelor integrale, lintei, produselor lactate, legumelor, fructelor și grăsimilor sănătoase, precum uleiul de cocos.
Condimentele din dieta indiană originală ajuta la slabit
Condimentele precum turmericul, coriandrul, ghimbirul, schinduful și chimenul sunt cele mai folosite în dieta indiană originală: au o aromă deosbită, puternică și au importante beneficii nutriționale.
Turmericul, unul dintre cele mai apreciate condimente din dieta indiană, este cunoscut pentru proprietățile sale antiinfamatoare, antibacteriene și anticanceroase.Acest condiment care se regăsește în majoritatea preparatelor indiene ajută și la slăbit.
Și ghimbirul ne poate ajuta să scăpăm de câteva kilograme în plus dacă îl adăugăm în diverse preparate: accelerează metabolismul și ne scapă de grăsimea abdominală.
Ce trebuie să mănânci în dieta indiană originală:
Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus fără să suferi de senzația de foame și în același timp să ai o dietă sănătoasă, iată ce ar trebui să incluzi în meniul tău, potrivit dietei indiene:
Legume: roșii, spanac, vinete, frunze de muștar, okra, ceapă, pepene amar, conopidă, ciuperci, varză etc.
Fructe: mango, papaya, rodie, guava, portocale, tamarind, lychee, mere, pepene galben, pere, prune, banana.
Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde etc.
Leguminoase: fasole, mazăre, linte, năut.
Rădăcinoase și tuberculi: cartofi, morcovi, cartofi dulci, napi, cartofi dulci.
Cereale integrale: orez brun, orez basmați, mei, hrișcă, quinoa, orz, porumb, pâine integrală, amaranth.
Lactate: brânză, iaurt, lapte, kefir, ghee.
Ierburi și mirodenii: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, garam masala, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc etc.
Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate nedegresate, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de muștar, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan, ghee.
Surse de proteine: tofu, legume, lapte, nuci și semințe.
Ca în orice dietă, dacă vrei să slăbești, trebuie să excluzi băuturile îndulcite cu zahăr, mâncarea tip fast food, pâinea albă, prăjelile și dulciurile.