Timp de 3 zile, începând de vineri, Teatrul Ion Creangă vă invită în Parcul Kiseleff, care se va transforma cu această ocazie într-un loc de joacă, într-o scenă şi într-un Umbrar de Poveşti. Cei mai mici locuitori ai oraşului, părinţii şi bunicii sunt invitaţi să se bucure în familie şi să exploreze surprizele pregătite. Zeci de locuri secrete şi instalaţii amuzante proiectate de echipa de arhitecţi Prototip Studio, spectacole de animaţie stradală – „Struţii” şi „Girafele” – susţinute de artiştii de la Teatrul Pavana (Olanda) şi numeroase demonstraţii vor anima aleile şi spaţiile verzi. Tot pe spaţiul verde se vor desfăşura şi atelierele de teatru, muzică, dans şi mişcare, grupate în zonele Umbrarul cu poveşti şi Mini-Ateliere, în timp ce atelierele de creaţie şi arte plastice vor avea loc la Masa cu Ateliere, pe cea mai colorată alee din Parcul Kiseleff. Totodată, Umbrarul cu poveşti prilejuieşte întâlnirea celor mici cu un program de lecturi şi ateliere, care au la bază aventurile simpaticului Elefănţel Elmer.
La scenă, distracţia este asigurată de artiştii Teatrului Ion Creangă, care vor susţine spectacolele „Clowns” şi „Spaima zmeilor” – într-o formulă inedită, de concert, dar şi de invitaţi speciali: Trupa La Frustica (Italia), care va prezenta coregrafiile sale muzicale neconvenţionale, Bucharest Winds, Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti şi Muzica Reprezentativă a Armatei.
Iar duminică, 12 iunie, de la ora 11.00, personajele preferate ale celor mici coboară de pe scenă pentru o plimbare cât o sărbătoare pe Şoseaua Kiseleff, în Parada Teatrelor pentru Copii.
Alături de eroii şi eroinele din spectacolele Teatrului Ion Creangă vor defila personaje de la Teatrul Pavana, Opera Comică pentru Copii, acrobaţi de la Circ & Variete Globus, Trupa Frustica, dar şi studiouri pentru copii (Casa de Balet şi Victoria Dance Studio), asociaţii (A.C.T.O.R — Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România şi Asociaţia Institutul de Artă EuroAsiatic) şi grupuri corale (Meloritm şi Grupul folcloric „Mlădiţe Ilfovene”). Mai multe informaţii despre Festival sunt disponibile pe website-ul www.amintirifest.ro şi Facebook.com/TeatrulIonCreanga