Aveţi deja un copil? Doi? Atunci ştiţi cât de valoros este timpul. To do list-ul unei singure zile este atât de aglomerat că abia mai „înghesuiţi” – printre serviciu, grădiniţă, casă, familie, şcoală, înot şi cursuri de pian – un pic de timp să vă trageţi sufletul. Sau să faceţi o programare la cosmetica.
Ştiaţi că studiile recente spun că 3 din 4 mame îşi neglijează propria persoană în favoarea copiilor şi a partenerului de viaţă şi că, în medie, mamele îşi acordă numai 17 minute pe zi doar pentru propriile nevoi.
Mai bine de jumătate din cele 2000 de mame chestionate în studiul de mai sus au mărturisit că trec prin săptămâni întregi fără să aibă un minut de relaxare. Specialiştii subliniază faptul că problemele sufleteşti ale părinţilor au un impact semnificativ asupra sănătăţii emoţionale a copiilor şi a relaţiilor de cuplu. Voi cum staţi cu grija faţă de voi înşivă?
Puteţi să vă înscrieţi la primul eveniment susţinut de specialişti în psihologie şi psihoterapie dedicat noii generaţii de părinţi. Acesta face parte din cadrul iniţiativei „Să Protejăm Împreună Copilăria”.
Evenimentul, intitulat „Părinţi cu Aripi, Copii cu Zbor”, va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, la Impact Hub Bucureşti şi va aborda parenting-ul dintr-o perspectivă nouă, care porneşte de la ideea că un părinte împlinit, care are grijă şi de sine, transmite starea de bine mai departe copilului.
Psihologii subliniază că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soţ model, de a întreţine în paralel o carieră, permit părintelui din ce în ce mai puţin timp cu el însuşi şi conduc adesea la izolare emoţională sau aşa-numita „depresie parentală”. Printre problemele ce vor fi abordate în cadrul atelierelor din eveniment se numără: însingurarea părinţilor, degradarea relaţiilor de cuplu odată cu venirea copilului, ignorarea propriilor interese în favoarea copiilor – toate provocări moderne din ce in ce mai des întâlnite în familiile de astăzi.
Evenimentul, organizat de GMP PR în parteneriat cu Asociaţia Salvaţi Părinţii sub egida campaniei „Să Protejăm Împreună Copilăria”, va include ateliere aplicate susţinute de psihologi, pe următoarele teme:
Părinţii şi pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor
Problemele şi provocările părintelui singur sau care se simte singur în familie
Probleme de cuplu atunci când apar copiii
Orientarea în viaţă a copilului: de la dorinţa părintelui la putinţa copilului
Care sunt semnele problemelor sufleteşti ale părinţilor şi implicaţiile asupra copiilor
Înscrierile se pot face (în limita locurilor disponibile) pe site-ul evenimentului sau pe mail la [email protected]