Examenul pentru carnetul de conducere: dai pentru prima dată sau ai carnetul suspendat? Află cum poţi să iei examenul foarte repede
Examenul pentru carnetul de conducere e mereu o sursă de stres pentru cei care urmează să-l susţină, fie că e vorba de prima experienţă de acest sens sau de şoferi care s-au ales cu permisul suspendat şi trebuie să dea din nou testarea. Iar examenul teoretic, sala, pare cea mai mare sperietoare din cele 2 probe şi locul unde se împiedică mulţi, chiar dacă au fost şoferi până de curând.
Cum poţi să iei cât mai rapid examenul pentru carnetul de conducere
Pare la mintea cocoşului şi totuşi nu e. Cei mai mulţi dintre cei care îşi doresc să devină şoferi se concentrează asupra părţii practice, a orelor de condus şi uită de o parte la fel de importantă, cea teoretică. Primul pas pentru a obţine permisul nu este să înveţi care e treaba cu acceleraţia, frâna sau parcatul, ci să ştii semnele de circulaţie, prevederile Codului Rutier, regulamentul auto, dar şi câteva noţiuni de prim-ajutor şi mecanică.
Nu te repezi la chestionarele online. Dacă vrei să iei permisul din prima, pune mâna şi citeşte cu atenţie legislaţia, iar unde ai nelămuriri, roagă instructorul auto să ţi le explice. Abia apoi poţi trecere la rezolvarea testelor care sunt, în sine, o metodă de verificare a lucrurilor pe care le-ai învăţat deja. Când ai de dat un examen la facultate nu te apuci să bifezi răspunsurile mai întâi, ci te pregăteşti şi după aceea dai examenul. Păstrează acest obicei şi aici şi vei avea succes garantat.
Nu renunţa la prima încercare. Corect, cititul legislaţiei nu se compară cu un roman la modă, dar este calea sigură pentru a lua sala din prima încercare. Citeşte, reciteşte, revino asupra informaţiilor care îţi par neclare şi cere explicaţii de la instructorul auto atunci când ai nevoie. Mergi cu încredere la cursurile de legislaţie, sunt o sursă perfectă pentru a înţelege mult mai clar lucrurile care, fără experienţă în trafic, par abstracte şi fără noimă.
Citeşte şi: Ramona Vrabie Aur – de la copilul crescut pe circuitul de raliu la omul din spatele Academiei Titi Aur – LIFE.ro
Odată ce ai trecut cu seriozitate prin partea de legislaţie fă-ţi o obişnuinţă din a rezolva chestionare auto în fiecare zi. Nu e vorba doar de testare, ci şi de sedimentarea informaţiilor pe care le-ai dobândit în acest proces.
Pregăteşte-ţi din timp şi documentele de care ai nevoie pentru înscrierea la examen, astfel încât să poţi merge fără stres la testarea teoretică, care este probă eliminatorie. Ai nevoie să răspunzi corect la 22 de întrebări din 26. Ştiu că ai auzit o grămadă de poveşti finalizate cu eşec, dar câtă vreme ai urmat deja paşii de mai sus tu nu vei face parte dintre acestea.
Odată ce ai trecut această probă concentrează-te pe cea practică. Uită de toate poveştile cu poliţişti hotărâţi să-i pice pe cei care le urcă în maşini. Poliţistul examinator e acolo ca să vadă cât de atent eşti la trafic şi cât de corect execuţi manevrele de conducere a autovehiculului. Dacă ai învăţat corect cum să pleci de pe loc, de la semafor, cum să ieşi de pe un drum lateral sau să iei o curbă, cum să schimbi benzile de circulaţie, să intri într-o depăşire, să mergi înapoi sau să parchezi, atunci nu ai motive de teamă. Păstrează-ţi calmul, arată-i poliţistului că ţi-ai făcut lecţiile şi permisul va fi al tău.
Citeşte şi: Sorin Ene, omul care a transformat cursele ilegale de noapte într-un sport cunoscut în toată lumea, drift-ul. Și cum a transmis pasiunea pentru motoare fiicei sale care la numai 13 ani este senzația circuitului – LIFE.ro
Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.