Festivalul SoNoRo va avea Efecte Secundare
Festivalul SoNoRo se întoarce cu cea de-a XIII-a ediție. Iar anul acesta propune o ediție cu Efecte Secundare! SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. Și suntem invitați să ne bucurăm de concerte inedite, susținute de artiști de renume din toată lumea.
Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti timp de mai bine de 10 ani. Iar la final de 2018, sub numele SIDE EFFECTS, festivalul ne oferă anul acesta concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase săli de concert din țară – Palatul Cotroceni, Ateneul Român, Filarmonicile din Timișoara, Brașov și Sibiu – precum și în spații neconvenționale – Galeria de artă Halucinarium și mansarda Carului cu Bere din București sau a Casei Boema din Cluj-Napoca. De asemenea, în cadrul ediției din acest an vom putea viziona și o proiecție de film în atriumul Institutului Francez și ne vom putea bucura de o seară sud-americană la Palatul Bragadiru.
SoNoRo ne invită la super concerte! Vertigo, Lunatique, Hangover sau Del amor y otros demonios sunt doar câteva dintre titlurile concertelor acestei ediții. Ediția din acest an a festivalului se anunță una cu totul și cu totul specială, mai ales că, pentru prima dată în cadrul Festivalului SoNoRo, publicul din România îi va putea cunoaște pe violoniștii Pavel Vernikov, Svetlana Makarova, Anna-Liisa Bezrodny și Jonian Kadesha, pe violista Meghan Cassidy, pe violonceliștii Kyrill Zlotnikov și Jan-Erik Gustaffson sau pe pianista Marianna Schirinyan.
Așadar, în luna noiembrie ne vedem la Festivalul SoNoRo. Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare și vor putea fi achiziționate până pe 19 octombrie la un preț redus.
SoNoRo se va încheia în București cu o seară specială, la Institutul Francez, unde invitat va fi regizorului Bruno Monsaingeon, ce va prezenta în premieră ultimul său film – Mstislav Rostropovich – L’archet indomptable / Arcușul neîmblânzit.
În cele din urmă, festivalul va continua în restul țării cu o altă premieră a acestei ediții. Astfel, la Cluj-Napoca vor exista patru concerte ce vor divulga publicului diversele și captivantele „efecte secundare” SoNoRo: New York Counterpoint la Casa Boema, Sextetul Capriccio la Biserica Reformată sau Grande Sestetto Concertante al lui Wolfgang Amadeus Mozart în Aula Universității Babeș-Bolyai.
Iar la Timișoara, Brașov și Sibiu Festivalul SoNoRo va aduce în premieră proiectul Rhapsodie Roumaine, lansat în luna ianuarie 2018 în Sala Musikverein din Viena, ce a avut de-a lungul anului un parcurs fulminant, incluzând reprezentații în cele mai importante săli de concerte din Europa.
Ne vedem la SoNoRo!