Food Revolution Day – programul evenimentelor
Food Revolution este un program iniţiat de Jamie Oliver la nivel mondial şi, în fiecare an, pe 20 mai se sărbătoreşte Food Revolution Day în cadrul mai multor evenimente în toată lumea, evenimente ce au ca temă conştientizarea alimentaţiei sănătoase.
Anul acesta, tema evenimentelor ce poartă semnătura lui Jamie Oliver este aceea a conştientizării risipei alimentare şi efectelor alimentaţiei de tip junk food asupra calităţii vieţii copilului şi familiei.
Unul dintre evenimentele din Bucureşti se va desfăşura între 20 şi 21 mai la Grădin Verona Cărtureşti, iar temele de dezbatere vor fi:
-Educaţia alimentară şi a stilului de viaţă sănătos
-NU Risipei Alimentare
-Educaţia senzorială a gustului şi mirosului
–Programul Food Revolution, educaţie alimentară de succes
-Suveranitatea hranei, respect pentru hrană
Iată ce puteţi face în aceste zile:
20 mai
Ora 9:30-10:00 Sosirea invitaţilor, bloggeri, presă, VIP
10:00-11:00 Conferinţa de presă
Speakeri:
-Ambasadori Food Revolution: Lansarea primei şi celei mai ample campanii de educaţie alimentară ȋn şcoli „Şcoala de nutriţie şi stil de viaţă sănătos”. Modelul Food Revolution by Jamie Oliver pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie obligatorie ȋn şcoli. Raluca Vasile, coordonator, Carmen Manu, Nicu Rotaru, Oana Bucelea, Dorian Radu, Dan Ioan, Elena Iordanescu, Laura Babos.
-Florin Dumitrescu- Drd. Sociolog, antropolog, copywriter; Ce ȋnseamnă Junk Food sau Fast Food şi percepţiile românilor asupra hranei şi „mâncatului sănătos”.
-Sorin Mierlea InfoCons- Risipa Alimentară şi consumul de junk food- Consecinţe abrupte ale lipsei de educaţie alimentară: Cauze, Efecte, Comportament de consum
-Simona Tivadar, medic primar diabet, boli de nutriţie si metabolism, Obezitatea infantilă ȋn România, şi ce ȋnseamnă „a mânca sănătos”, de la piaţă până ȋn bucătăria propriei familii.
-Psiholog Adriana Petrescu- Psihicul uman ȋntre diete şi tulburări alimentare. Când şi cum facem marea schimbare spre un stil de viaţă sănătos.
-Antoneta Galeş- director comunicare Selgros România. Campania de educaţie alimentară ȋn şcoli „Sănătatea ȋncepe din farfurie”.
-Valentina Vesler- director marketing Aqua Carpatica. Importanţa Hidratării pentru un stil de viaţă sănătos.
-Elena Dinu, drd. Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi. Educaţia pentru a nu risipi. Suveranitatea hranei, respectul pentru hrana slow food şi lanţul alimentar scurt.
-Cosmina Simiean Nicolescu director DGAS. Cum ajunge hrana de la cei ce au prea mult la cei ce au prea puţin.
Moderator: Maria Coman, realizator Antena 1, contribuitor comunitate Mothers& the city
Sâmbătă, 20 mai
Orele 11:00-13:00
Atelier de clătite „Provocarea Clătitealor” by Jamie Oliver şi concurs tematic Thermomix
Invitaţi speciali Chef Nicolai Tand, Olga Gudyn şi al său Atelier Magic, Artisan Chocolatier Ciprian Zobuian, Anca Lungu, Camelia Căpitanu, Maria Coman, Simona Dragomir, Ioana Voiculeţ, Gianina Corondan, Adriana Iovi …
Orele 13:00-14:00 demonstratii culinare slow food „Altfel de Burgeri”:
Burgeri de peste, de vita si vegani.
Chef Iosif Ştefănescu, Ovidiu Vasile- câştigător „cel mai bun burger de peşte la Burgerfest” 2015-2016, cel mai bun burger vegan cu Thermomix
+Demonstraţie Food Saver
+Atelier Fresh by Sloop & Alexander Florescu
+ Expo Artizani romani
Duminica, 21 mai
ora 11:00-11:15
Înviorare cu Alexander Florescu – Futura Gym
Ora 11:15-13:00
Atelier DiscoSoup #RasfatulResturilor cu chef slow food Dana Graura – Casa Terra Fagaraş
+Demonstraţie Food Saver
Orele 13:00-14:00 demonstraţii culinare şi concurs Thermomix
+Atelier smoothie SlooPYourself & Alexander Florescu
+Expo Artizani romani