Ghidul complet al călătoriilor în țările nordice: descoperă frumusețea Scandinaviei - LIFE.ro
Mergi la conținut

Scandinavia este regiunea compusă din Suedia, Danemarca și Norvegia, considerată o destinație de top, fie că vrei să experimentezi luminile nordice sau să vizitezi marile capitale. De la stabilirea momentului în care să vrei să începi călătoria și până la alegerea a ceea ce îți dorești să vizitezi atunci când ajungi acolo, te învățăm tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți organiza vacanța și pentru a trăi cele mai bune experiențe din Scandinavia. Am pregătit un ghid menit să te ajute să-ți dai seama care sunt cele mai bune perioade din an pentru a vizita Scandinavia, dar și care sunt cele mai bune locuri de văzut în regiune. Un lucru e sigur: pregătește-te pentru o călătorie fascinantă în țara vikingilor, a munților abrupți, a fiordurilor lungi și a cascadelor maiestuoase.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Scandinavia

Cu patru anotimpuri distincte, Scandinavia are multe de oferit pe tot parcursul anului. Momentul cel mai potrivit pentru a o vizita ține de fiecare în parte și poate depinde de ceea ce vrei să vezi și să experimentezi, sau pur și simplu de anotimpul tău preferat. De exemplu, în timpul lunilor de vară, ai putea face o excursie cu mașina în jurul Scandinaviei sau te-ai putea alătura unui mic tur ghidat cu un ghid local. Poți explora Scandinavia și de unul singur, prin intermediul trenurilor pitorești și al călătoriilor în croazieră. Vara este, totuși, o perioadă foarte bună pentru cei mai mulți turiști, datorită vremii agreabile și a faptului că ziua este mai lungă. Poți închiria o mașină cu care să te plimbi peste tot în căutarea propriului colț de paradis. Pentru o vacanță liniștită, recomandarea este să vizitezi Scandinavia în timpul iernii. Peisajul va fi magic pentru tine. Vei avea ocazia să simți diferit această destinație, într-un ritm relaxat, de poveste.

Ghidul complet al călătoriilor în țările nordice: Ce poți vizita în Scandinavia 

Această regiune nordică a Europei are foarte multe de oferit, așa încât, în timp ce o explorezi singura provocare va fi să mai elimini din numărul de obiective pe care ți le-ai pus pe listă. Pentru a-ți ușura munca, iată câteva sugestii pe care să le adaugi la itinerariul tău scandinav! Oslo, capitala Norvegiei, este un oraș care trebuie neapărat vizitat, îmbinând natura cu vibrațiile moderne și urbane. Ieși la o plimbare în aer liber pentru a admira dealurile verzi și munții care înconjoară Oslo, sau bucură-te de viața culturală vibrantă, vizitând muzee și galerii de renume mondial, cum ar fi Muzeul Munch sau Muzeul Kon-Tiki.

Vizitează Insulele Lofoten din Norvegia

Frumusețea norvegiană în cea mai pură formă o vei descoperi, cu siguranță, în Insulele Lofoten. Fiind un arhipelag situat în interiorul Cercului Arctic, această regiune se remarcă printr-o mulțime de peisaje dramatice, cu munți puternici, linii de coastă stâncoase, căi navigabile imaculate și sate de pescari pitorești. Svolvær, principala comunitate din Lofoten, este o destinație populară în cadrul călătoriei pe coasta norvegiană. Acesta este un loc excelent de vizitat pentru pasionații de observare a păsărilor vara și pentru cei care adoră luminile nordice iarna.

Ghidul complet al călătoriilor în țările nordice – descoperă Bergen – Poarta de acces către fiorduri

Este al doilea oraș ca mărime al Norvegiei, numit „Poarta de acces către fiorduri”, un loc minunat pentru a experimenta atracții culturale și istorice bogate, precum și pentru a vedea minuni naturale maiestuoase. De asemenea, poți petrece ore întregi plimbându-te pe străzile acestui oraș plin de viață, explorând muzeele și orașul vechi, Bryggen, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citește și: Cele mai frumoase sate englezești. Vizitează-le înainte de a fi descoperite de toată lumea!

Preikestolen 

Dacă iubești aventura, există pentru tine, o destinație ideală! Se numește Preikestolen, locul care sfidează gravitația. Este o stâncă înaltă de 604 metri la care vei ajunge după o drumeție lungă pe un teren abrupt. Vei avea nevoie de aproximativ 4 până la 5 ore pentru a face această excursie de 8 kilometri dus-întors. Odată ajuns în vârf te vei bucura de priveliștea asupra Lysefjordului!

Ghidul complet al călătoriilor în țările nordice – Stockholm

Dacă ajungi în Scandinavia, trebuie să descoperi Stockholm, capitala fermecătoare a Suediei. Îți vei putea petrece zilele descoperind cultura și istoria suedeză. Plimbă-te pe străzile pietruite ale orașului vechi din secolul al XIII-lea (Gamla Stan) – zonă presărată cu atracții interesante, cum ar fi Muzeul Nobel și Palatul Regal. Poți merge, de asemenea, în Djurgården pentru a vizita Muzeul Vasa, cel mai vizitat muzeu din Scandinavia, sau poți face o excursie cu barca în jurul superbului arhipelag din Stockholm.

Icehotel

Ce spui de un somn pe gheață în legendarul Icehotel din Suedia? Este o experiență nordică prin excelență. În timpul zilei, vei putea încerca activitățile distractive de iarnă, cum ar fi săniușul cu câini, plimbarea cu rachete de zăpadă sau snowmobilul. Pe timp de noapte, încearcă să experimentezi dormitul pe un pat de gheață acoperit cu piele de ren. Bonus: sunt șanse mari să vezi și aurora boreală cu jocul ei spectaculos de lumini. 

Ghidul complet al călătoriilor în țările nordice – Copenhaga, Danemarca

Dacă ajungi în Danemarca, pune pe listă o vizită în orașul de basm Copenhaga, unde vei descoperi palate regale, o trimitere la scriitorul Hans Christian Andersen, dar și canale străjuite de case colorate. O altă atracție turistică este extravagantul Palat Amalienborg, care găzduiește familia regală daneză, și Grădinile Tivoli, al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume.

Helsinki, Finlanda

Cu toate că, din punct de vedere tehnic, nu face parte din Scandinavia, nu uita de Finlanda atunci când călătorești prin țările nordice. Traverseazăi Marea Baltică până la Helsinki și experimentează cultura finlandeză în toată splendoarea ei. Aici vei găsi clădiri moderne alături de arhitectura ornamentală, de tip Art Nouveau, ceea ce face ca explorarea orașului să fie o adevărată plăcere. Pune pe listă o vizită la Design District, Temppeliaukion (o incredibilă biserică sculptată în stâncă) și la Piața Pieței.

Când poți vedea celebrele lumini nordice

Dacă ți-ai pus un scop precis în această călătorie, și anume acela de a admira cu proprii ochi luminile nordice, nu pleca în Scandinavia în timpul verii. Deși vara poate fi ideală pentru a vizita țările nordice, nu este cel mai bun moment pentru a vedea luminile nordice. Pentru a vedea aurora boreală ai nevoie de un cer senin și întunecat, ceea ce este dificil de găsit în regiunea arctică. Aceasta include nordul Norvegiei, Svalbard, Laponia finlandeză și suedeză, unde soarele nu apune complet în timpul verii. Pentru cele mai bune șanse de a avea un cer întunecat și de a observa aurorele boreale, vizitează Scandinavia și în special zonele sale nordice între lunile octombrie și martie.

Cât te costă să vizitezi Scandinavia

Prețul mediu al unei călătorii de 7 zile în Scandinavia este de 1.299 $ pentru un călător singur, 2.333 $ pentru un cuplu și 4.374 $ pentru o familie de 4 membri. Hotelurile din Scandinavia variază de la 39 $ la 179 $ pe noapte, cu o medie de 54 $, în timp ce majoritatea chiriilor de vacanță vor costa de la 190 $ la 510 $ pe noapte pentru întreaga casă.

Sursa foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora