#Metoo, o mişcare lansată de cele care caută publicitate, afirmă Brigitte Bardot
Probabil una dintre cele mai populare mişcări ale anului trecut care a adunat milioane de vizualizări, destăinuiri şi incriminări pe internet, #Metoo a fost categorisită de una dintre cele mai mari actriţe ale cinematografiei franceze şi mondiale, drept una „ipocrită şi ridicolă”.
Brigitte Bardot a acordat un interviu revistei franceze Paris Match în interiorul căruia critică această mişcare şi, mai mult decât atât, susţine că unele dintre acuzaţii sunt venite din partea unor persoane care caută publicitate, după cum informează Hollywood Reporter, citat de news.ro. La vârsta de 86 de ani, după ce a fost un sex simbol al cinematografiei anilor 1950, a afirmat că „multe actriţe încearcă să flirteze cu producătorii pentru a obţine un rol, după care spun că au fost hărţuite”.
Întrebată de propria experienţă a spus că nu a fost niciodată victima hărţuirii sexuale şi, mai mult ”găsesc şarmant când bărbaţii îmi spun că am fost frumoasă”.
Presa internaţională nu s-a putut abţine de la comentarii afirmând că după ce ani de zile a fost una dintre cele mai aprige apărătoare ale drepturilor animalelor, acum nu poate apărea dreptul femeilor la integritate şi la a avea un loc de muncă decent fără să fie supuse hărţuirii sexuale. Însă, susţinătoare al lui Marine Le Pen, liderul partidului de extremă dreapta, Frontul Naţional din Franţa, Bardot a fost acuzată de cinci ori că a instigat la ură rasială după ce a făcut comentarii depreciative la adresa islamului şi a musulmanilor.
Comentariile actriţei au venit la scurt timp după ce, Catherine Deneuve a fost pusă la zid pentru criticile aduse mişcării #Metoo, terminând prin a-şi cere scuze public pentru imprudenţele făcute. ”Salut cu căldură toate victimele acestor fapte oribile care s-ar fi putut simţi ofensate de acea scrisoare care a apărut în Le Monde. Doar lor le cer scuze”.
Feministele din Franţa le-au acuzat pe Catherine Deneuve şi actriţele care critică mişcarea #Metoo şi au spus că ele încearcă să reconstruiască „zidul tăcerii”.