Povestea lui Armin van Buuren. Cum a ajuns olandezul de la o carieră în avocatură la unul dintre cei mai apreciaţi DJ din lume - LIFE.ro
Sari la conținut

Povestea lui Armin van Buuren. Cum a ajuns olandezul de la o carieră în avocatură la unul dintre cei mai apreciaţi DJ din lume

Deşi trăia şi se gândea numai la muzică, adolescentul olandez se gândea şi la viitor şi la un plan de rezervă, în caz că lucrurile nu ieşeau aşa cum îşi dorea.
Share this article

Cu muzica trance lucrurile n-au fost niciodată foarte simple: ori o iubeşti, ori o deteşti. Însă în timp ce unii vin cu tot felul de poveşti, mai mult sau mai puţin fanteziste, despre oamenii care o apreciază, alţii scriu istorie în domeniu. Povestea lui Armin van Buuren, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ şi producători de muzică trance din lume, este ea însăşi o bucată importantă din istorie.

Povestea lui Armin van Buuren – Muzica, de la pasiune la meserie

Cu un tată pasionat de muzică – are şi în prezent o emisiune la radio cu şi despre muzica clasică – Armin van Buuren a făcut cunoştinţă încă din primii ani de viaţă cu genuri diferite. Îi plăceau, în acelaşi timp, jocurile pe calculator, dar şi tot ce înseamna nou în tehnologie. A început să facă singur programe pentru computer, iar de aici până la a testa feluri variate de a crea muzica nu a mai fost prea mult.

foto: pinterest.com

Aflat la unchiul său, în vizită, a descoperit că poate experimenta tot felul de combinaţii în muzică cu ajutorul programelor de pe calculator. A fost pur şi simplu fascinat.

Am fost atât de uimit de ceea ce am văzut că făcea pe computerul lui încât am devenit pe loc dependent de ideea de a crea muzică.

Îşi cheltuia toţi banii de buzunar ca să cumpere albumele pe care şi le dorea, apoi a început să facă diverse compilaţii pentru prieteni. L-a descoperit pe Jean-Michel Jarre, maestrul muzicii electronice, iar asta avea să-i influenţeze viaţa şi stilul pentru totdeauna.

Deşi trăia şi se gândea numai la muzică, adolescentul olandez se gândea şi la viitor şi la un plan de rezervă, în caz că lucrurile nu ieşeau aşa cum îşi dorea. Prin urmare, imediat după liceu a intrat la Facultatea de Drept. Ziua mergea la cursuri, iar noaptea mixa în Club Nexus. Activitatea de noapte a devenit rapid din ce în ce mai intensă, ajungând să mixeze de mai multe ori pe săptămână, ore întregi. La un moment dat l-a întâlnit pe Dave Lewis, care l-a ajutat să prindă contracte în Anglia şi SUA. A fost momentul în care van Buuren şi-a îngheţat studiile – avea să le finalizeze totuşi 5 ani mai târziu – şi s-a concentrat asupra carierei în muzică.

Muzica ar trebui să ne conecteze. Atâta vreme cât muzica continuă să evolueze, o să continui să fac asta şi nu văd de ce ar trebui să o iau mai uşor.

Povestea lui Armin van Buuren – Cum ajungi cel mai bun DJ din lume

În timpul facultăţii DJ-ul a prins aripi. Piesele sale începeau să aibă tot mai mult succes, iar în vara lui 1999 numele lui începea să fie tot mai des rostit în cluburile din Ibiza. Un an mai târziu ajungea în topurile internaţionale şi tot în aceeaşi perioadă tânărul DJ punea bazele propriei mărci: Armind. Compilaţiile lui începeau să devină tot mai căutate, iar colaborarea cu un alt nume celebru în domeniu, Tiesto, le-a crescut popularitatea în rândul iubitorilor de trance.

Armin van Buuren trăia acum doar pentru muzică şi scotea câte un album nou în fiecare an. Dar pe lângă munca în studio, prezenţa în cluburi şi festivaluri, DJ-ul dădea startul unui alt proiect care avea să-i crească popularitatea: o emisiune radio – A State of Trance – în care prezenta cele mai populare melodii trance, artiştii din această zonă şi noutăţile în domeniu. Iniţial emisiunea a fost difuzată în limba olandeză, însă succesul fantastic pe care l-a înregistrat şi popularitatea tot mai mare a lui Armin au făcut ca după o vreme aceasta să fie realizată în limba engleză. În prezent emisiunea este difuzată în 84 de ţări şi este ascultată săptămânal de 40 de milioane de oameni.

foto: mixing.dj

Cele mai mari cluburi din lume îl chemau la începutul anilor 2000 să mixeze. A mers în multe cluburi de renume din SUA, a devenit un obişnuit al celui mai celebru club din Ibiza, Amnesia şi era deja în top 5 al celor mai apreciaţă DJ din lume. În 2003 începea, alături de mai mulţi DJ, turneul european Dance Revolution şi ajungea să mixeze în faţa unei mulţimi de 20.000 de oameni.

Citeşte şi: Care sunt cei mai bogaţi DJ din lume şi ce averi au ajuns să facă din muzică – LIFE.ro

I-a luat 4 ani până când a urcat pe primul loc în topul realizat de revista DJ Mag, dar vreme de alţi 4 ani nu a mai reuşit nimeni să-l detroneze. În aceeaşi perioadă, în 2008, a primit şi cel mai prestigios premiu olandez din domeniul muzicii: Buma Cultuur Pop Award. A fost nominalizat de 2 ori la premiile Grammy, a fost cap de afiş la spectacolul de după încoronarea regelui Willem-Alexander, iar fiecare album şi single urca aproape instantaneu pe primele locuri în clasamente.

Armin van Buuren, un familist convins

Cu atâta succes, DJ şi producătorul olandez ar fi putut foarte uşor să se piardă în viaţa personală. Armin van Buuren este însă la fel de cerebral şi serios ca atunci când a decis să urmeze Dreptul, ca să aibă o plasă de siguranţă în cazul în care nu ar fi avut succes cu muzica. Şi-a cunoscut soţia în 1999, când prinsese deja aripi în cluburile cu muzică trance. A mărturisit că s-a îndrăgostit instantaneu de ea – cam la fel cum a fost şi când a descoperit mixajele muzicale – iar după 8 ani de relaţie a cerut-o în căsătorie.

Armin van Buuren şi soţia, foto: networthcelebrities.com

Deşi nu i-a plăcut niciodată să vorbească prea mult despre el şi viaţa personală, vestea naşterii celor 2 copii a dat-o mereu pe scenă, la festivalurile unde se afla în acele momente. Deasemenea, DJ-ul spune că apariţia copiilor în viaţa lui l-a determinat să fie mult mai focusat şi mai creativ pe munca în studio, ca să poată ajunge mai repede acasă, alături de ei.

România are un loc special în inima DJ-ului

Cu România DJ-ul olandez are o istorie aparte, show-urile lui de aici devenind notorii în întreaga lume. La primul festival Untold la care a participat fusese plătit pentru o apariţie de 2 ore şi jumătate, însă a stat mai bine de 5 ore pe scenă. Iar de la o ediţie la alta a stat mai mult, la aniversarea de 5 ani de Untold ajungând să mixeze vreme de 7 ore şi jumătate în faţa a zeci de mii de spectatori. A spus mereu că este inspirat de publicul său şi că atâta vreme cât oamenii stau acolo, ca să îl asculte, el nu are cum să părăsească scena.

Armin van Buuren la Untold, foto: weraveyou.com

La fel de bine s-a simţit şi la Neversea, când a vorbit despre plăcerea cu care vine de fiecare dată la noi în ţară şi publicul care îl primeşte mereu cu braţele deschise. Unul dintre videoclipurile sale este filmat tot la noi în ţară şi a şi colaborat cu artişti români, printre care s-a numărat şi cântăreaţa Alexandra Bădoi.

Iar anul acesta Armin van Buuren pare că se va întoarce în România, după ce organizatorii au anunţat că în toamnă va avea loc cea de-a şasea ediţie Untold, printre puţinele evenimente majore organizate în 2021 în lume. Înainte de Untold însă tot la Cluj va avea loc Electric Castle şi, deşi nu a fost făcut însă niciun anunţ oficial în acest sens, numele lui Armin van Buuren este vehiculat ca fiind printre artiştii ce vor urca pe scenă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora