Povestea vieții lui Tom Jones, puștiul născut să devină miner și ajuns unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii. Cum a reușit să iubească o singură femeie toată viața, deși se culca cu peste 250 pe an? - LIFE.ro
Sari la conținut

Thomas John Woodward s-a născut pe 7 iunie 1940, în orașul industrial Pontypridd, Țara Galilor. Tatăl său, Thomas Woodward era miner, iar mama, Freda Jones, era casnică. De la o vârstă foarte fragedă, Jones adora să cânte la adunări școlare și în corul școlii la care învăța.

Tom Jones în copilărie, Foto: bbc.com

În copilărie s-a luptat cu dislexia, lucru care nu l-a ținut departe de muzică: iubea să asculte radio BBC care transmitea blues-urile americane la modă, rock-ul și r&b-ul vremii, genuri muzicale ce l-au influențat pe mai târziu. De asemenea, la vârsta de 12 ani a fost diagnosticat cu tuberculoză, boală ce l-a ținut în carantină aproape doi ani, timp în care nu a ieșit din casă.

În adolescență, Jones era mai interesat de chefuri, beții cu prietenii și fete, în detrimentul educației sale, motiv pentru care a abandonat școala la vârsta de 16 ani. Pentru a se întreține s-a angajat constructor, iar veniturile suplimentare le realiza din vânzarea din ușă în ușă a aspiratoarelor.

Tatăl său îi prezisese o carieră de miner pentru a urma tradiția familiei.

Primele hituri internaționale și primul Grammy

În 1963, Jones a început să cânte într-o trupă, Tommy Scott with the Senators. Mulțimile de oameni îi aclamau, însă expansiunea era foarte limitată din cauza domiciliului lor rural. Acest lucru s-a schimbat un an mai târziu când londonezul Gordon Mills îl descoperă pe Jones, îl aduce la Londra și se oferă să-l impresarieze.

Foto: independent.co.uk

Cu noua carieră solo, artistul își schimbă numele în Tom Jones la indicațiile lui Mills, acesta din urmă fiind inspirat de filmul Albert Finney din 1963. Decca Records semnează primul single al lui Jones, „Chills and Fever”, însă acesta nu a prins deloc la public. Cu toate acestea, al doilea single, „It’s Not Unusual”, a ajuns no. 1 în topul britanic al anului 1965 și unul dintre primele 10 hituri ale Americii.

Succesul i-a adus prima apariție televizată, participarea la The Ed Sullivan Show. În a doua jumătate a anilor ’60, Jones înregistrează o serie de noi hituri: „Once Upon a Time,” „With These Hands,” „Green, Green Grass of Home” no. 1 hit în U.K.), „Detroit City,” „I’ll Never Fall in Love,” „I’m Coming Home,” „Delilah” and „Help Yourself.”

În 1966 a câștigat priumul premiu Grammy la categoria Best New Artist.

This is Tom Jones

Din 1969 și până în 1971, Jones a fost gazda propriului show TV, This is Tom Jones, filmat în America și transmis atât în SUA, cât și în Marea Britanie.

În 1971 lansează și cel mai cunoscut hit al său, „She’s a Lady”.

În 1986, cel care i-a fost impresar atâta vreme, Gordon Mills, moare, iar Mark, fiul lui Tom Jones devine managerul artistului.

Din 1963 și până în present, Tom Jones a continuat să cânte și să lanseze hituri.

Anul acesta se întoarce în România, pentru un concert la Cluj Napoca, concert la care LIFE.ro este partener media.

Viața personală a lui Tom Jones

Jones s-a căsătorit cu iubita sa din copilărie, Melinda „Linda” Trenchard în 1975, la vârsta de 16 ani și împreună au avut un fiu, pe Mark, care s-a născut în același ani. Ei au rămas împreună aproape 60 de ani, până în 2016 când Linda a murit de cancer.

Tom și Linda, Foto: mirror.co.uk

Întotdeauna Tom Jones a spus despre ea că a fost o femeie incredibilă și că era dragostea vieții sale, deși a recunoscut în anumite interviuri că se culca cu peste 250 de femei pe an.

Era foarte bine cunoscut pentru infidelitățile sale, cea mai importantă dintre ele fiind relația cu modelul Katherine Berkery. Aceasta din urmă a rămas însărcinată în timpul unei călătorii de numai 4 zile, iar Jones a negat paternitatea aproape 20 de ani. În 2008, un test AND a demonstrat că fiul lui Katherine era și fiul biologic al lui Tom Jones.

Tom și Katherine, Foto: irismirror.com

În 1974 Jones s-a mutat cu familia în SUA, forțat fiind de taxele prea mari pe care le pretindea guvernul britanic și a cumpărat casa lui Dean Martin din Bel-Air, California.

Pentru performanțele sale musicale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în 1999 și l-a făcut cavaler în 2006.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora