Regina muzicii pop a anilor '80: viața fascinantă a celei mai populare cântărețe disco. Care este legătura artistei Sandra Lauer cu România?
Sandra Ann Lauer, cunoscută după numele de scenă Sandra s-a născut pe 18 mai 1962 și este o cântăreață germană de muzică pop care s-a bucurat de o mare popularitate în anii 1980 și la începutul anilor 1990. Artista a lansat o serie de single-uri de succes în Europa, produse de soțul și partenerul ei muzical de atunci, Michael Crețu. Acum diva are 61 de ani și o înfățișare diferită, dar la fel de fermecătoare. Iată cum s-a remarcat în lumea muzicală și ce se știe despre viața ei personală și sentimentală.
Legătura specială cu România
Sandra Lauer a fost căsătorită timp de aproape două decenii cu muzicanul român Michael Crețu care a ajutat-o enorm în cariera muzicală. Cei doi s-au cunoscut cu ocazia unor înregistrări în studiul renumitului producător Frank Farian, unde Crețu era keyboardist. După ce Sandra și-a început cariera solo, Michael i-a compus piesa Maria Magdalena care avea să devină un succes total în întreaga Europă. Sandra Lauren și Michael Crețu au devenit soț și soție la data de 7 ianuarie 1988, iar mai apoi au devenit părinții a doi copii. În 2007 cei doi s-au despărțit, iar în 2010 Sandra s-a recăsătorit cu producătorul muzical Olaf Menges de care a divorțat patru ani mai târziu. Michael Crețu, primul soț al artistei de origine germană, i-a fost un sprijin enorm în cariera sa muzicală. El este cunoscut ca fiind creatorului grupului Enigma și nepotul violonistului Ion Voicu, tatăl politicianului Mădălin Voicu.
Regina muzicii pop a anilor ’80: Cine este Sandra Lauer
Sandra Lauer este considerată regina muzicii disco a anilor 80. Înainte de a începe o carieră solo sub numele de Sandra, până în 1984, ea a fost vocalista trupei Arabesque. De altfel, ea a participat ca vocalistă și la proiectul muzical Enigma al fostului ei soț, Mihai Crețu. Cariera ei muzicală a început în anul 1974 când a înregistrat câteva piese pentru un post de radio din orașul său natal. Primul său single a fost un omagiu adus câinelui său, o piesă intitulată Andy mein Freund.
Cum a ajuns pe culmile succesului
Anul 1978 a venit cu o schimbare importantă pentru artistă care a înlocuit-o pe una dintre cele trei membre ale trupei Arabesque. Formația s-a destrămat în 1984, iar Sandra și-a început cariera solo. Tot atunci l-a cunoscut și pe cel care avea să devină primul ei soț și tatăl copiilor săi. Cu el a bifat succes după succes pe scena muzicală. Sandra Lauer s-a bucurat de o mare popularitate în anii 1980 și la începutul anilor 1990 cu o serie de single-uri de succes în Europa, produse de soțul și partenerul ei muzical de atunci, Michael Cretu. Este vorba despre „(I’ll Never Be) Maria Magdalena” (1985), „In the Heat of the Night” (1985), „Everlasting Love” (1987), „Secret Land” (1988), „Hiroshima” (1990) și „Don’t Be Aggressive” (1992). Albumele sale „Into a Secret Land” (1988) și „Close to Seven” (1992) i-au adus Sandrei mari aprecieri din partea criticilor.
Sandra Lauer a lăsat cariera muzicală pe planul 2
După anul 1992, Sandra Lauer a lăsat muzica pe locul 2 și s-a dedicat creșterii celor doi copii pe care îi are cu muzicianul român Michael Crețu: Nikita și Sebastian. Artista a revenit în România în anul 2008 când a susținut un concert la Piatra Neamț. Ulterior, Sandra Lauer a mai avut spectacole în țara noastră în 2013, 2014, 2015, 2017 și 2019. Sandra rămâne una dintre cele mai populare cântărețe ale anilor 1980 în Europa continentală. În perioada de vârf a popularității sale, a reușit chiar să o depășească pe Madonna în mai multe țări din întreaga lume. Cu vânzări de peste 33 de milioane de discuri în întreaga lume, Sandra Lauer și-a stabilit poziția de cea mai de succes cântăreață germană.
Sursa foto: Facebook