Republica Moldova: tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți faci aici vacanța - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dacă ești în căutarea unei noi destinații de vacanță, ai putea să-ți îndrepți atenția spre Republica Moldova. Nu doar că vei economisi timp pe drum, dar vei fi surprins de câte lucruri vei descoperi la o aruncătură de băț de România. Îți prezentăm tot ce trebuie să ai în vedere dacă vrei să-ți petreci vacanța în Republica Moldova! În primul rând află că ospitalitatea i-a caracterizat dintotdeauna pe moldoveni, iar turismul în Moldova este înfloritor pentru că se lucrează la asta.Țara este situată în sud-estul Europei și se învecinează cu România și Ucraina. Nu are ieșire directă la mare, însă are ieșire la Dunăre pe o fâșie de 430 de metri. 

Republica Moldova se mândrește cu cea mai mare densitate de podgorii din lume. Cu alte cuvinte, dacă ești iubitor de vin, nu ai cum să ratezi ocazia de a le degusta pe cele de peste Prut. Țara are o cramă spectaculoasă și patru zone viticole: Valul lui Traian, Ștefan Vodă, Codru și Divin. Dacă ajungi în Republica Moldova vei avea bucuria de a le degusta vinurile și de a descoperi soiurile tradiționale moldovenești. 

Cel mai bun moment pentru a merge în Republica Moldova? Ei bine, oricând este de bun augur să faci o vizită acestei țări care se laudă cu veri lungi și călduroase, ierni blânde și uscate. Din pricina vremii, cu siguranță nu veți avea nicio neplăcere, așa că nu mai stați pe gânduri! Un sfat prețios, dacă vrei să cucerești inima moldovenilor, spune-le că știi de Ștefan cel Mare, acesta fiind cel mai important personaj din istoria țării.

Cele mai populare atracții în Republica Moldova

Dacă ți-ai propus să ajungi în Republica Moldova și-ți faci o listă cu obiective, ar trebui să menționezi capitala- cel mai mare oraș al țării, La pas prin Chișinău vei putea admira clădiri istorice, numeroase spații și parcuri verzi. Tot aici vei descoperi o varietate de restaurante, galerii de artă, cluburi, centre spa și cazinouri. Parcul Pușkin este cel mai vechi parc orășenesc din Republica Moldova (construit în 1918) și se întinde pe o suprafață de 7 hectare. Este un parc cu nu mai puțin de șapte intrări, bine îngrijit, aflat sub protecția statului. În prezent, zona găzduiește, deseori, diverse evenimente, festivaluri, concerte, expoziții și târguri. 

Vinăria Cricova

Nu o poți rata dacă ajungi în Republica Moldova. Se află la doar 30 de minute de capitala țării și este cu adevărat impresionantă. Vinăria Cricova este a doua cea mai mare cramă subterană din lume, cu un sistem elaborat de tuneluri în subteran. Vei descoperi numeroase depozite și săli subterane de degustare a vinului. Cu ajutorul tururilor ghidate vei putea coborî la 100 de metri sub pământ unde vei descoperi cele 1,25 milioane de sticle cu vin.

Citește și: Povestea Vinului cu Ambasadorul Republicii Moldova: cum au ajuns colecțiile private ale liderilor lumii în galeriile subterane de la Cricova?

Orheiul Vechi

Este de departe cel mai popular obiectiv turistic din Republica Moldova. Un complex arheologic cu o vastă semnificație istorică și culturală. Frumusețea sa naturală este uimitoare, iar peisajul te va duce într-o lume de poveste. Orheiul Vechi are vedere spre râul Răut și înglobează numeroase fortificații în aer liber, băi, ruine, peșteri, mănăstiri de pe vremea triburilor dacice. 

Transnistria 

Fâșia îngustă de pământ de pe râul Nistru este considerată una dintre cele mai ciudate locuri din Europa de Est. Transnistria are propria monedă, forțe de poliție și granițe, în timp ce încă se agață de estetica epocii sovietice în întreaga regiune. Oficial, încă face parte din Moldova; localnicii de aici cred că și-au câștigat independența în timpul unui război civil din 1992. 

Mica Olandă din Republica Moldova

În satul Bardar din Raionul Ialoveni se află o plantație impresionantă de lalele, zambile și nuferi. Zona este cunoscută sub numele de Mica Olandă și în fiecare an este intens vizitată de turiști iubitori ai naturii care sunt atrași de mireasma îmbietoare a florilor și de culorile lor superbe. La momentul actual, în localitatea Bardar activează mai mult de 50 de cultivatori de lalele și nu numai. Cei interesați le pot nu doar admira, ci și procura.

Soroca

Este centrul administrativ al raionului cu același nume unde vei găsi un muzeu de istorie și etnografie. Punctul culminant din Soroca este reprezentat de Cetatea Soroca, una dintr-un lanț de fortărețe militare construite încă din secolul al XIV-lea de către prinți care doreau să-și fortifice poziția împotriva invadatorilor. Cetatea a fost ridicată în piatră de Ștefan cel Mare în 1489, renovată în forma actuală de Petru Rareș. I se mai spune și capitala neoficială a romilor, din cauza comunității mari de romi care trăiesc aici. 

Fabrica Kvint

Aici se produce coniac de calitate superioară încă din 1897 și puteți cumpăra o sticlă din unul dintre cele mai bune coniacuri din Europa. Situat în excentricul Tiraspol, localnicii consideră că Kvint este un simbol național, iar imaginea sa se află chiar și pe bancnota de cinci ruble din Transnistria. Ei produc aproximativ zece milioane de litri pe an și vă puteți înscrie la un tur de degustare zilnic.

Republica Moldova are și stațiuni balneoclimaterice ce promit să devină un produs turistic substanțial la nivel internațional. În acest sens, cele mai bune premise le au stațiunea balneoclimaterică Bucuria-sind din Vadul lui Vodă, stațiunea balneoclimaterică Codru din satul Hîrjauca, raionul Călărași, și mai ales stațiunea balneoclimaterică Nufărul Alb din Cahul.

Ei bine, acestea sunt câteva dintre cele mai importante obiective turistice pe care trebuie să le bifezi dacă ajungi în Republica Moldova. Este bine să știi că moldovenii se laudă cu internet de primă clasă, ceea ce înseamnă că vei putea împărtăși experiențele și pozele în timp real prietenilor tăi.

Sursa Foto: Moldovatovisit.eu

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora