Robert Avram, adolescent și actor: „un om muncitor și corect”
Sari la conținut

Robert Avram are doar 16 ani, se bucură de libertatea adolescenței, dar profită și de șansa de a fi pe una dintre cele mai importante scene, cea de la Teatrul Metropolis. Îl găsim în două spectacole – „Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt)” și „Cine l-a ucis pe tata?”. 

Spune că visul său este să fie „un actor bun”, iar oamenii să-l vadă drept „un om muncitor și corect”. Și că se bucură de oportunitatea de a juca în „Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt)”, un spectacol incredibil: intens, spectaculos, comic și dramatic deopotrivă, plin de sensibilitate, dar și de umor savuros. Robert Avram face parte din grupul de tineri talentați numit theM, care, spre deosebire de mulți dintre noi, chiar au parcurs toate aceste comedii, tragedii, piese istorice, sonete, curiozități amuzante.

Dar cum arată viața unui adolescent din zilele noastre? Și cum a fost cucerit de teatru?

Trebuie să fii cu adevărat genial ca să tragi de 5 idei și să scoți 37 de piese… Robert, povestește-ne puțin despre „Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt)”

„Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt)” este un spectacol comic și energic în care trebuie să reinterpretăm toate piesele celebre ale lui Shakespeare, dar într-un ritm alert și cu mult umor. Este o provocare pentru că trebuie să trecem printr-o mulțime de roluri și să aducem un stil jucăuș și original fiecărei scene. 

Cum ai ajuns să faci parte din acest proiect?

Mie și colegilor mei din TheM ne-a fost propus să colaboram cu Adi Ionescu și Kiki Simion la acest proiect, iar noi am considerat că este o provocare interesantă și un timp bine investit. Odată cu „Operele complete ale lui William Shakespeare (pe scurt)” am avut oportunitatea de a ne apropia ceva mai mult de Shakespeare și totodată de a ne distra.

Robert Avram: „Uneori, trebuie să fii mai deschis și să împărtășești mai mult din ceea ce simți”

Un alt proiect în care joci este „Cine l-a ucis pe tata?”. Un tată abrutizat de muncă și de mediul sărac în care a crescut. Și un fiu care tânjește după afecțiunea tatălui, incapabil să i-o ofere așa cum ar avea el nevoie. Robert, povestește-ne puțin despre acest spectacol…

„Cine l-a ucis pe tata?” este un spectacol intens care explorează relația tensionată dintre un tată și fiul său. Este un subiect destul de serios care pune în discuție relațiile familiale. Chiar dacă este o poveste dură, cred că ne ajută pe toți să înțelegem mai bine ce înseamnă să fim oameni și cum trebuie să ne raportăm unii la alții, chiar și atunci când viața nu e tocmai așa cum ne-am dori.

„Cine l-a ucis pe tata?” spune povestea relației tumultoase tată-fiu, marcată de teme precum apartenența la comunitate, compasiunea și masculinitatea toxică. Cum este relația ta cu ai tăi? Și cum s-a schimbat ea de când joci în acest spectacol?

Relația mea cu părinții este una destul de bună, dar, bineînțeles, există și momente mai dificile, ca în orice familie. A juca în acest spectacol m-a făcut să mă gândesc mai mult la ceea ce înseamnă comunicarea într-o familie și la cât de important este să te înțelegi cu cei din jurul tău. Mi-am dat seama că, uneori, trebuie să fii mai deschis și să împărtășești mai mult din ceea ce simți.

Cine l-a ucis pe tata
Cine l-a ucis pe tata?

Cât de mult te susțin în acest drum artistic?

Părinții mei mă susțin foarte mult. Deși nu e întotdeaună ușor pentru ei să înțeleagă tot ce presupune acest drum, îmi oferă în permanență sprijinul lor, atât moral, cât și practic. Ei sunt mândri de mine și mă sprijină așa cum pot ei mai bine.

Cum arată viața unui adolescent care a ajuns să joace pe o scenă importantă a Bucureștiului?

Este o experiență extraordinară și învăț foarte multe de la colegii mei mai mari și de la regizori. În același timp, trebuie să echilibrezi viața de adolescent, cu școala, prietenii și teatrul. Uneori e greu, dar îmi place enorm ce fac.

Robert Avram: „Vreau că întotdeauna să fiu acolo unde mă simt bine și merit să fiu”

Robert, care este visul tău? Unde și cum te vezi peste 5-10 ani?

Visul meu este să devin un actor bun. Îmi doresc să continui să învăț și să mă dezvolt, să colaborez cu oameni talentați care să mă inspire. Pe termen lung, mi-aș dori să fiu un actor respectat în industrie și să am oportunitatea să joc în roluri care să mă provoace și să mă ajute să cresc.

Robert Avram
Robert Avram în concert cu trupa de juniori a Teatrului Metropolis | Foto: Andrei Gîndac

Ce nu știe nimeni despre Robert?

Îmi place să învăț în continuare, chiar și când nu sunt pe scenă. Sunt foarte pasionat de teatru, dar și de alte domenii, precum literatura sau muzica. De asemenea, îmi place să fiu un om mai rezervat.

Citește și: Actorul Vlad Pânzaru și politica, meciurile României, case din cutiile de țigări și „venisem la admitere cu gândul că sunt cel mai bun actor din România și am intrat ultimul”

Dacă ai putea juca cu oricine și în orice proiect… ce ai visa să se întâmple?

Nu îmi place să am așteptări de la oameni sau de la viitor. Nu am un punct exact în care aș vrea să ajung. Vreau că întotdeauna să fiu acolo unde mă simt bine și merit să fiu.

Robert Avram
Robert Avram în concert cu trupa de juniori a Teatrului Metropolis | Foto: Andrei Gîndac

Ce ar fi pentru tine dacă nu ar fi teatrul? În ce altă lume profesională te-ai vedea?

Dacă nu ar fi teatrul, cred că m-aș dedica unui alt domeniu artistic, poate filmului sau muzicii. Mă fascinează poveștile și impactul pe care îl pot avea asupra oamenilor.

Și, ultima întrebare, cine este Robert Avram… ce ți-ar plăcea să știe lumea atunci când aude numele tău?

Aș vrea că oamenii să mă perceapă că un om muncitor și corect. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora