Seară caritabilă, cu invitaţi de seamă, la castelul Kalnoky
Pe 17 iunie un castel va prinde viaţă, cu ajutorul muzicii şi al invitaţilor. Dacă aţi visat dintotdeauna să luaţi cina la un castel, alături de o familie de nobili, aceasta este o şansă unică. În plus, veţi ajuta la „aducerea la viaţă” a unui loc care a fost aproape jumătate de secol neglijat, din cauza contextului istoric. La mijloc de iunie, castelul Kalnoky din Micloşoara (Covasna), recent devenit Muzeu al Vieţii Transilvănene, va „prinde viaţă”, pentru că va găzdui primul eveniment cultural din ultima sa jumătate de secol: concertul SoNoRo Conac. Răzvan Popovici, Justus Grimm, Daniel Rowland and Stian Carstensen vor face să răsune compoziţii de Ludovic Beethoven, Carl Maria von Weber, Zoltan Kodaly şi alţii.
Concertul va fi urmat de Seara caritabilă „Un castel prinde viaţă”, în care Contele Tibor Kalnoky va ghida oaspeţii într-un tur special al castelului de patru secole al familiei sale, apoi îi va invita la cină, în acelaşi decor impresionant. Veţi afla astfel povestea locului şi a unei familii care numără până în prezent 25 de generaţii.
Scopul serii este de a strânge fonduri pentru a sprijini funcţionarea acestei importante şi unice atracţii culturale din zonă, dar care are şi un important rol social pentru comunitatea locală.
Muzeul Vieţii Transilvănene a reuşit să reunească sute de obiecte ce reprezintă viaţa nobilimii în zona Transilvaniei, de la arme, la instrumente muzicale, covoare sau mobilier, achiziţionate, donate sau găsite în urma lucrărilor de restaurare a castelului Kalnoky. Toate sunt prezentate în clădirea de secol XVI cu arhitectură unică, recent reabilitată prin granturi SEE. Castelul a parcurs un elaborat proces de restaurare şi amenajare, ca parte a proiectului Iniţiativă de patrimoniu – Muzeul vieţii transilvănene. Scopul declarat al proiectului îl reprezintă contribuţia la dezvoltarea durabilă a regiunii „Centru“ prin protejarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural multietnic. Familia Kalnoky a avut un rol important atât în Transilvania, cât şi în Imperiul austro-ungar, iar prin acest muzeu contele Tibor Kalnoky încearcă să aducă propria contribuţie la dezvoltarea zonei, oferind o alternativă culturală.
Preţul serii caritabile: 300 lei /persoană. Detalii pe pagina de Facebook a Fundaţiei Kalnoky şi pe site-ul muzeului.