Spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vişniec lansează programul Theatre Franco-Roumain
Spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, în regia Ion Caramitru deschide seria de reprezentaţii din programul Theatre Franco-Roumain. Primele reprezentaţii din cadrul programului au loc pe 16 martie.
Alături de spectacolul Teatrului Naţional – „Angajare de clovn”, în acest program sunt incluse alte trei spectacole bucureştene: „Brâncuşi împotriva Statelor-Unite”, coproducţie Teatrul Odeon şi Compagnie SuzanneM/Eric Vigner Franţa, „Micul Prinţ” – Teatrul de Comedie şi „Artists Talk” – ARCUB.
Theatre Franco-Roumain, programul de cooperare artistică franco-română în domeniul teatrului contemporan, este iniţiat de Institutul Francez din Bucureşti. Cele patru spectacole au fost selectate pe criteriul legăturii cu spaţiul cultural francez şi vor beneficia de supratitrare în limba franceză. (Pentru a beneficia de supratitrare în condiţii optime, la achiziţionarea biletelor pentru această reprezentaţie va trebui să solicitaţi locuri în sectorul A din Sala Studio.)
„Angajare de clovn” aduce pe scenă spectacolul imposibilului, al întâlnirii cu iluzia absolută şi cu mirajul libertăţii fără graniţe şi se dovedeşte a fi un spectacol plin de umor, sensibilitate, cinism duios, acrobaţii sufleteşti, în care teatrul şi circul se întrepătrund. Spectacolul se joacă pe 16 martie, de la ora 19:30, la Sala Studio a TNB.
„Brâncuşi împotriva Statelor-Unite” (coproducţie Teatrul Odeon şi Compagnie SuzanneM / Eric Vigner Franţa, concept şi regie Eric Vigner) recreează procesul istoric din 1927-1928, prin care arta modernă şi caracteristicile ei sunt recunoscute juridic de către autorităţi. Spectacolul se joacă tot pe 16 martie, de la ora 19:30, în Sala Studio, Teatrul Odeon.
„Micul Prinţ”, de Antoine de Saint-Exupery, regia Alexandru Dabija, scenografie şi grafică Mircea Cantor se joacă pe 17 martie 2017, la ora 19:00, la Teatrul de Comedie. Spectacolul demonstrează că Micul Prinţ şi-a depăşit condiţia de basm pentru copii şi intră într-o zonă filosofică, metafizică mult mai profundă.
„Artists Talk”, concept şi regie Gianina Cărbunariu (o coproducţie ARCUB – Piese Refractare, cu sprijinul Goethe Institut, al Ambasadei Franţei în România şi al Institutului Francez Bucureşti) se joacă pe 26 şi 27 martie 2017, la ora 20.00, la ArCuB. Spectacolul ne propunem să înţelegem felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers şi despre lumea în care trăieşte.
Cele 4 spectacole se alătură evenimentelor ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.
Detalii şi bilete pe tnb.ro, comedie.ro, teatrul-odeon.ro, arcub.ro.