fbpx

Căutare

Share this article

După atâta vreme în care nu am avut cum să mergem nici la restaurant, nici la cinema sau vreun concert, de petreceri nici nu mai pomenim, lumea parcă e mai dornică ca oricând să iasă în oraș, să se întâlnească cu rudele sau prietenii și să se bucure de ceea ce înainte de pandemie părea firesc. Nu e de mirare că acum, de când s-au ridicat multe dintre restricții, e plin peste tot. Dar există câteva locuri care sunt mereu mai pline ca altele. Iată care sunt cele mai populare restaurante din Bucureşti în această vară.

Cele mai populare restaurante din Bucureşti – Caru` cu bere

Cu o istorie de peste 130 de ani, situat într-o clădire monument istoric, cu meniu tradiţional şi servire cu chelneri şcoliţi ca odinioară, Caru` cu bere este nu doar un simbol pentru Bucureşti, dar şi unul dintre cele mai populare restaurante de aici. Sunt şanse slabele să găseşti o masă fără rezervare făcută din timp. Aflat în centrul istoric al capitalei, restaurantul este un magnet şi pentru turiştii străini care vor să descopere aromele Micului Paris. Nu doar mâncarea este atractivă acolo. Orice vizită este un prilej excelent să îţi desfeţi privirea cu arhitectura neogotică, vitraliile şi picturile spectaculoase sau lambriurile sculptate.

Foto: Facebook Caru` cu bere

NOMAD Skybar

Tot în centrul vechi, dar ceva mai sus – la propriu, este NOMAD Skybar. Situat la mansarda unei clădiri istorice, restaurantul oferă înainte de toate o experienţă vizuală de neratat. Tavanul este construit din sticlă şi este mobil, oferind vedere directă la stele, iar decorul eclectic te face să te simţi ca într-o poveste amestecată, cu zâne moderne şi bunici povestitori. Meniul este şi el la fel de amestecat, cu inspiraţie din Franţa, SUA, Italia şi Asia, astfel că e greu să nu găseşti ceva care să-ţi fie pe plac.

Foto: Facebook NOMAD Skybar

Osho

Restaurantul de pe Bulevardul Primăverii este unul dintre primele steakhouse-uri din capitală, aşa că, în mod evident, vita este vedeta meniului. Este, de altfel, şi unul dintre principalele motive pentru care clienţii aleg să vină aici. Ştim cu toţii că vita nu e tocmai cel mai la îndemână preparat, prin urmare atunci când găseşti un loc în care e preparată cum trebuie, revii. Sigur, preţurile nu sunt nici pe departe accesibile majorităţii, dar nici vita nu e vreo carne ieftină, mai ales dacă vorbim de una premium.

Foto: Facebook Osho

Cele mai populare restaurante din Bucureşti – Locanta Jariştea

Jariştea este un alt loc de poveste din capitală, un melanj între bucătăria tradiţională şi boierească şi spectacole pline de viaţă. Proprietara locului, Kera Caliţa pe numele de scenă, este cea care a reuşit să transforme un birt într-unul dintre cele mai căutate restaurante din Bucureşti, inclusiv de către străinii dornici să trăiască măcar o dată petrecerile celebre din perioada interbelică.

Foto: Facebook Locanta Jariştea
Citeşte şi: Cafenele şi restaurante din Bucureşti cu terase sau grădini, unde îţi poţi ţine întâlnirile – LIFE.ro

Mesogios

Se spune că fructe de mare ca-n tavernele greceşti e greu să găseşti, dar cum nu putem da o fugă acolo ori de câte ori ni se face poftă, căutăm şi mai aproape de noi. Iar în Bucureşti, când întrebi unde poţi mânca astfel de bunătăţi, aproape mereu primeşti acelaşi răspuns: Mesogios. Cei de aici sunt specializaţi în preparate mediteraneene, fie că vorbim de fructe de mare sau peşte. De altfel, unul dintre şefi este venit chiar din Grecia, aşa că a adus cu el şi secretele bucătăriei tradiţionale.

Foto: Facebook Mesogios

NOR Sky Casual Restaurant

Să mănânci la 136 de metri înălţime este o experienţă în sine, aşa că şi numai de curiozitate poţi alege să mergi la masă la NOR Sky. Vei avea însă surpriza să găseşti şi preparate la înălţime, la propriu. Mâncarea este inspirată din bucătăria internaţională, dar adaptată la gusturile autohtone, iar plating-ul este şi el un spectacol în sine. Norul de deasupra cuibului de ciocolată – desertul semnătură al casei – este nu doar delicios, ci şi foarte instagramabil.

Foto: Facebook NOR Sky Casual Restaurant

MAIZE farm to table

Restaurantul din Piaţa Dorobanţi şi-a făcut un nume din reinterpretarea unor reţete clasice şi din inventarea unora noi bazate pe ingrediente de calitate, obţinute de la furnizori testaţi şi serioşi. Practic, produsele ajung de la fermieri direct în bucătăria restaurantului, astfel încât să fie cât mai proaspete când ajung la clienţi. În 2018 MAIZE a primit chiar primul loc în celebrul ghid Gault&Millau, apreciere la care visează orice proprietar de restaurant şi chef.

Foto: Facebook Maize

Isoletta

Aflat pe malul lacului Herăstrău, restaurantul aduce mâncarea mediteraneană în meniu şi spiritul de vacanţă în suflet. Peştele şi fructele de mare sunt vedetele, aduse direct din Italia, dar nici deserturile nu sunt deloc de neglijat dacă nu faci parte dintre cei care evită zahărul în alimentaţie.

Foto: Facebook Isoletta

Cele mai populare restaurante din Bucureşti – Linea Closer to the Moon

Este considerat cel mai frumos skybar din Bucureşti, fiind perfect pentru întâlnirile de pahar cu prietenii, dar nici mâncarea nu e de lepădat. Meniul are preparate inedite, pe care le găseşti mai greu prin alte restaurante, cocktail-uri sunt de toate şi pentru toate gusturile, dar priveliştea, mai ales la apus, este spectaculoasă. Localul este situat chiar deasupra celebrului magazin Victoria, dar accesul se face cu un lift, direct din stradă.

Foto: Facebook Linea Closer to the Moon

Cişmigiu – Bistro la Etaj

Restaurantul aflat la ultimul etaj al hotelului cu acelaşi nume are vedere panoramică asupra centrului vechi al Bucureştiului şi un meniu franţuzesc, care vrea să întregească atmosfera Micului Paris. Localul este foarte primitor, iar asta se vede şi printre clienţii care se grăbesc să facă poze multe pentru Instagram.

Foto: Facebook Cişmigiu Bistro la etaj
Citeşte şi: Restaurantele cu bucătării fine (fine dining) din Bucureşti – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO