Top 10 seriale polițiste. De la Law and Order la NCIS, povești de neratat - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top 10 seriale polițiste. De la Law and Order la NCIS, povești de neratat

Serialele polițiste sunt cele mai potrivite atunci când aveți nevoie de o dramă criminală la televizor. Există ceva reconfortant la o emisiune bună de procedură a poliției. Ei se bazează pe o formulă de încredere în care forțele de ordine fictive rezolvă o crimă în fiecare episod, iar protagoniștii (forțele de ordine) câștigă în general ziua.
Share this article

Atunci când aveți nevoie de o dramă criminală la televizor, puteți alege unul din top 10 seriale polițiste. Există ceva reconfortant la o emisiune bună de procedură a poliției. Ei se bazează pe o formulă de încredere în care forțele de ordine fictive rezolvă o crimă în fiecare episod, iar protagoniștii (forțele de ordine) câștigă în general ziua.

Nu orice dramă de procedură polițienească se poate lăuda cu succes și este greu să dai cu degetul pe ceea ce o face să fie un succes, dar atunci când funcționează, chiar funcționează

Aceste emisiuni și-au dat seama cum să-și pună propria întorsătură formulei, oferind personaje și povești interesante de care publicul se simte cuplat. IMDb este de acord și a pus aceste serii procedurale ale poliției în fruntea listei lor.

Citește și: Cele mai așteptate seriale în 2023. Ce anunță marile rețele de streaming și unde se duce bătălia?

Înainte de a exista NCIS, a existat prequelul său, JAG

Serialul îl urmărește pe Harmon „Harm” Rabb Jr, un fost pilot al Marinei devenit avocat militar care lucrează pentru JAG, cunoscut și sub numele de Judecător Avocat General. Harm, împreună cu colegii săi militari, lucrează pentru a găsi adevărul în fiecare infracțiune legată de armată pe care o întâlnesc.

Chimia de netăgăduit dintre distribuție, cazurile interesante și analiza procedurilor militare și multe altele sunt doar o parte din ceea ce a avut publicul să se adapteze la spectacol pentru cele 9 sezoane de succes. A fost o combinație grozavă de proceduri legale și de aplicare a legii și, desigur, a făcut loc unor spin-off precum NCIS.

Pentru fanii actorului Chuck Norris, Walker, Texas Ranger este o vizionare obligatorie

Seria de succes din anii 90 l-a urmat pe Texas Ranger Cordell Walker și cruciada sa împotriva băieților răi din Texas, pe care i-a doborât folosind abilitățile sale impresionante în arte marțiale.

Walker, Texas Ranger a rulat timp de 9 sezoane și chiar a inspirat un reboot, Walker, cu Jared Padalecki în rol principal. Seria ar putea fi văzută ca neplăcută și previzibilă, dar exact asta face parte din farmecul său. Este pur și simplu distractiv de urmărit și există un motiv întemeiat pentru care mulți fani l-au numit unul dintre serialele de acțiune de top ale anilor 90.

Angie Harmon și Sasha Alexander strălucesc ca detectivul Jane Rizzoli și Dr. Maura Isles în Rizzoli and Isles

Această dramă criminală îl urmărește pe detectivul de poliție plin de spirit și pe examinatorul medical extrem de inteligent în timp ce rezolvă crime în Boston.

În timp ce cele mai multe proceduri ale poliției prezintă bărbați ca protagoniști principali și personaje intitulate, Rizzoli și Isles se remarcă cu două femei dinamice la cârmă. Dincolo de ritmul reconfortant al rezolvării crimei, prietenia dintre cele două femei este un punct culminant care adaugă un strat suplimentar de profunzime serialului.

Luther este o dramă britanică criminală psihologică, cu Idris Elba și Ruth Wilson în rolurile principale

Elba îl joacă pe John Luther, un detectiv strălucit care excelează în rezolvarea crimelor, dar el se străduiește să-și stăpânească latura întunecată și, în cele din urmă, ajunge să se împrietenească cu unul dintre criminalii pe care îi investiga, devenind tovarăși puțin probabil.

Luther a avut un succes uriaș și în cele din urmă a făcut loc unui film recent ca o continuare a seriei. Acțiunea incredibilă a Elbei, combinată cu poveștile, a fost pur și simplu rețeta perfectă pentru un spectacol grozav și a câștigat mai multe premii, fiind în același timp lăudată de critici și fani deopotrivă.

Procedurile poliției și dramele juridice sunt atât de asemănătoare în multe privințe, așa că de ce să nu le combinați într-un singur concept?

Exact asta a făcut Law and Order când a început pentru prima dată la începutul anilor ’90. Fiecare episod arată modul în care o infracțiune este tratată din două părți, partea de investigație cu poliția, precum și partea acuzării în instanță.

Legea și ordinea au devenit în esență o parte emblematică a culturii pop, fanii toți devenind familiarizați cu tonurile sale dramatice și forma de povestire de câteva decenii. De asemenea, a dat naștere unei francize și spin-off-uri de mare succes, inclusiv Law and Order: SVU și Law and Order: Criminal Intent.

Inițial, o serie care a rulat din 1968 până în 1980, Hawaii Five-O poate fi pus ferm pe lista repornirilor de success

Serialul îl urmărește pe Steve McGarrett, care se întoarce acasă în Hawaii cu intenția de a răzbuna moartea tatălui său și, în schimb, i se oferă un grup de lucru special de la guvernator pentru a ajuta la combaterea crimei din Hawaii.

În ciuda faptului că este o repornire, spectacolul s-a dovedit a fi distractiv în sine. Fanii i-au apreciat ritmul rapid, frumosul peisaj hawaian, umorul și secvențele de acțiune și tocmai acele aspecte au ajutat să propulseze spectacolul prin cele 10 sezoane impresionante înainte de a se încheia în 2020.

Seria originală care a făcut loc unei francize, CSI: Crime Scene Investigation

Această dramă criminală urmărește o echipă de criminologi și detectivi din Las Vegas care își folosesc abilitățile pentru a rezolva crimele, nu doar cu investigații, ci și cu analize științifice și multe altele.

Folosirea științei în laboratorul criminalității pentru a ajuta la prinderea criminalilor a devenit un concept de mare succes, fanii din întreaga lume devenind dependenți. Fanii s-au îndrăgostit de concept, precum și de chimia dintre distribuție și de intriga cazurilor. Seria a rulat puternic timp de 15 sezoane și a dat naștere mai multor spin-off-uri în alte orașe.

Citește și: Top 5 seriale de comedie care te vor face să râzi în hohote

Este greu să rezistați atracției lui Tom Selleck ca patriarh al familiei în drama criminală Blue Bloods

Serialul urmărește familia Reagan, o familie irlandeză-catolică care trăiește în New York City, iar mulți membri ai familiei sunt polițiști în NYPD în diferite poziții.

Blue Bloods este incontestabil satisfăcător și plăcut când vine vorba de procedurile poliției. Fanii nu se satură de dinamica familiei Reagan, precum și de scrierea, actoria și regia de top. În plus, serialul oferă o senzație realistă în felul în care nu se ferește de realitățile crunte ale muncii poliției.

NCIS este continuarea de mare succes a lui JAG

Reprezentând Serviciul de Investigații Criminale Navale, NCIS îl urmărește pe agentul special Leroy Jethro Gibbs și echipa sa de anchetatori calificați, în timp ce lucrează pentru a rezolva orice infracțiuni militare sau legate de securitatea națională.

O parte a secretului succesului show-ului este modul în care combină aspectele dramei militare, acțiunii și procedurale poliției. Pe lângă aceste elemente, fanilor le place umorul și inteligența dintre personaje. a inspirat două spin-off-uri și continuă să avanseze chiar și după 20 de sezoane sub centură, cu un sezon al 21-lea în curând pe drum.

Pentru oricine s-a întrebat vreodată despre profilul psihologic al unui ucigaș în serie, Criminal Minds este spectacolul de preferat

Bine ați venit la BAU, Unitatea de Analiză Comportamentală a FBI, o echipă de agenți care își folosesc abilitățile în profilare pentru a ajuta la prinderea criminalilor în serie și a altor criminali deranjați.

Citește și: Top 10 seriale HBO care te vor captiva de la primul episod: De la Game of Thrones la Euforia, descoperă cele mai populare producții TV

Este un spectacol care provoacă coșmaruri și totuși irezistibil de distractiv

Agenți convingători, crime uluitoare și tulburătoare, dialogul plin de duh și multe altele sunt doar câteva dintre motivele pentru care Criminal Minds continuă după 16 sezoane. Folosirea de către spectacol a psihologiei și acțiunii ajută la completarea acesteia și menține publicul să se acorde.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora