Top 5 seriale de comedie care te vor face să râzi în hohote
După o zi lungă, sau pur și simplu când ai chef să te bucuri de viață la maximum, alege să vizionezi un serial de comedie care te va face să râzi zgomotos. Regulile comediei sunt făcute pentru a fi încălcate. Dacă tot râsul provine dintr-o mare rătăcire psihologică, atunci rezultă că cele mai amuzante seriale sunt cele care continuă să o ia pe căi neașteptate. Ca și în alte domenii ale divertismentului, comediile TV care rezistă și care merită revăzute reușesc să vorbească despre ce se întâmpla la vremea lor și despre publicul care le urmărește generații întregi după aceea. Iată câteva seriale numai bune de urmărit pentru o stare de bine!
Seinfeld (1989-1998)
Unul dintre cele mai vizionate show-uri de televiziune din anii 1990, acest serial a fost o comedie de excepție care urmărește întâmplările unui grup de prieteni. Grupul este format din Jerry Seinfeld, un comediant de stand-up care pune la îndoială orice bizarerie a vieții; George Costanza (Jason Alexander), un membru cu ghinion al organizației New York Yankees; Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), o femeie strălucitoare și editor de cărți care nu se teme să spună ce gândește; și Cosmo Kramer (Michael Richards), un bufon extrem de excentric și de lunecos. Un alt membru foarte notabil al serialului este Newman (Wayne Knight), un poștaș dolofan, prieten al lui Kramer și, aproape întotdeauna, dușmanul lui Jerry. Alte surse de comedie apar sub forma părinților atât ai lui Jerry, cât și ai lui George.
Sitcomul înfățișează micile probleme din viața protagoniștilor – locuri de parcare, babka, gropi – și stârnește râsul la orice pas. Se poate spune că Seinfeld și co-creatorul său, Larry David, au spart matrița sitcomului de televiziune și au inspirat nenumărați producători pentru anii care au urmat.
Jerry Seinfeld este un comediant de stand-up de mare succes, în principal pentru că oamenii din jurul său îi oferă o sursă nesfârșită de material excelent. Cel mai bun prieten al său este George Costanza (Jason Alexander), un ratat chel și plângăcios care tânjește după succesul pe care îl are Jerry, dar care nu este niciodată dispus să facă ceea ce este necesar pentru a-l obține. Vecinul lui Jerry, Cosmo Kramer (Michael Richards), dă deseori buzna în apartamentul lui Jerry și se impune în viața acestuia. În cel de-al doilea episod, fosta iubită a lui Jerry, Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), revine în viața acestuia, iar cei patru reușesc să lege o prietenie împreună. Episoadele sunt rareori încărcate de intrigi, concentrându-se mai mult pe conversații și situații banale care puteau fi întâlnite în timpul vieții de zi cu zi în New York la acea vreme.
Friends (1994-2004)
Trei tineri și trei tinere – de genul cei mai buni prieteni – locuiesc în același complex de apartamente și se confruntă cu viața și dragostea în New York. Ei nu se feresc să-și bage nasul în treburile celorlalți și să schimbe partenerii romantici, ceea ce duce întotdeauna la un fel de ilaritate pe care oamenii obișnuiți nu o vor experimenta niciodată – mai ales în timpul despărțirilor.
Șase tineri (în jur de 20 și ceva de ani) din New York (Manhattan), singuri și care se luptă să supraviețuiască în lumea reală, consideră că tovărășia, confortul și sprijinul pe care îl primesc unii de la alții sunt antidotul perfect pentru a face față presiunilor vieții. Acest grup de prieteni trece prin mult haos, probleme de familie, iubiri trecute și viitoare, certuri, râsete, lacrimi și surprize în timp ce învață ce înseamnă cu adevărat să fii prieten.
Citește și: Top 30 de filme pe care vrei să le revezi tot timpul
Ross Geller, Rachel Green, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing și Phoebe Buffay sunt șase tineri de douăzeci și ceva de ani care locuiesc în New York City. Pe parcursul a 10 ani, acești prieteni trec prin lecții de viață, familie, dragoste, dramă, prietenie și comedie.
Fiecare are propriile vise și motivații: Joey, un actor perseverent, Monica – bucătar, Rachel – chelneriță care speră să lucreze în modă, Ross – paleontolog, Chandler – care își urăște slujba de procesare a datelor, și Phoebe – maseuză/muziciană.
Cheers (1982-1993)
„Cheers” este un bar din Boston deținut de Sam Malone (Ted Danson), un fost aruncător de la Boston Red Sox, a cărui problemă cu băutura i-a pus capăt carierei. În bar, pe Sam îl ajută Ernie Pantusso (Nicholas Colasanto), pe care îl numește „Antrenor” și Carla (Rhea Perlman), o chelneriță dură. Printre clienții obișnuiți se numără Norm (George Wendt), un contabil care își petrece cea mai mare parte a timpului la „Cheers” pentru a-și evita soția, Vera, și Cliff (John Ratzenberger), un poștaș, a cărui îngâmfare îi enervează pe toți. Sam este, de asemenea, un afemeiat, care crede că nu există femeie pe care să nu o poată avea. Diane Chambers (Shelley Long), o studentă absolventă, care urma să plece cu iubitul ei, se oprește la bar, dar acesta o părăsește. Diane, neavând unde să se ducă, își găsește o slujbă de chelneriță. Sam este atras de ea și face o mișcare, dar Diane este respinsă de atitudinea lui îngâmfată. În cele din urmă, ei ajung să fie împreună, dar se despart și Diane își găsește un nou iubit, psihiatrul Dr. Frasier Crane (Kelsey Grammer). Erau pe punctul de a se căsători când Diane îl părăsește și se duce la bar. Actorul care l-a interpretat pe Coach a murit, așa că a fost adăugat un nou personaj, Woody Boyd (Woody Harrelson). Sam și Diane s-au logodit și erau pe cale să se căsătorească atunci când el a îndemnat-o să-și îndeplinească visul de a fi scriitoare. Când Diane pleacă din Boston, mult mai târziu, Sam vinde barul, își cumpără o barcă și navighează în jurul lumii, dar barca se scufundă, așa că se întoarce. Noua și ambițioasa manager Rebecca Howe îl reangajează, dar istoria pare că se repetă.
The Simpsons (1989 – prezent)
Este o comedie animată de lungă durată care se concentrează pe familia omonimă din orașul Springfield dintr-un stat american fără nume. Capul familiei Simpson, Homer, nu este un familist tipic. Angajat la o centrală nucleară, el face tot posibilul pentru a-și conduce familia, dar de multe ori constată că membrii familiei sale îl conduc pe el. Din familie fac parte iubitoarea matriarhă Marge, cu părul albastru, fiul scandalagiu Bart, fiica prea exigentă Lisa și bebelușul Maggie. Printre ceilalți locuitori din Springfield se numără vecinul religios al familiei, Ned Flanders, medicul de familie, Dr. Hibbert, barmanul Moe și șeful poliției Clancy Wiggum.
American Vandal (Netflix 2017-2018)
American Vandal este un serial de televiziune american de tip mockumentary creat de Dan Perrault și Tony Yacenda, care a avut premiera pe 15 septembrie 2017, pe Netflix. Serialul este o parodie a documentarelor despre crime adevărate, precum Making a Murderer și Serial.
Primul sezon urmărește consecințele unei farse de liceu, în urma căreia 27 de mașini au fost vandalizate cu imagini obscene. Infracțiunea îi este pusă în cârcă ultimului clovn al clasei, Dylan Maxwell. El este exmatriculat și imediat după, Peter Maldonado și prietenul său Sam Ecklund pornesc o investigație pentru a descoperi dacă Dylan a fost cu adevărat cel care a comis infracțiunea.
Al doilea sezon îi urmărește pe Peter și Sam în timp ce investighează o nouă infracțiune la un liceu privat catolic, după ce limonada de la cantină este contaminată cu maltitol de către cineva care își spune „Spărgătorul de rahat”.
Acestea fiind spuse, dacă te gândeai să dai play unei comedii pe cinste și nu aveai variante, acum asta nu mai este o problemă. Pentru un plus de distracție și voie bună, cheamă-ți și prietenii la serial!
Sursă foto: Netflix