Una dintre cele mai frumoase actriţe ajunge în România
Cunoscuta actriţă vine la Bucureşti, pentru a-şi promova cel mai recent film al său „Polina/ Polina – danser sa vie”.
Festivalul Naţional de Teatru 2017: Proiecţia specială a filmului „Polina” va avea loc
Duminica aceasta, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2017, va avea loc proiecţia specială a filmului Polina, în prezenţa celebrei actriţei Juliette Binoche.
Proiecţia filmului „Polina/ Polina – danser sa vie”, o producţie franceză realizată în 2016 de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, bazată pe romanul grafic „Polina” scris de Bastien Vivès, va avea loc duminică, de la ora 16.00, la cinema Elvire Popesco, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, în prezenţa regizorilor şi a actriţei Juliette Binoche. Premiera mondială a avut loc în cadrul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia şi s-a bucurat de participarea balerinei Anastasia Shevtsova şi de aportul actorilor Juliette Binoche şi Niels Schneider.
Filmul spune povestea unei tinere balerine din Rusia, care pleacă în Franţa pentru a-şi urma visul.
Pelicula marchează debutul în lungmetraj al celebrului coregraf Angelin Preljocaj, care mărturisea în legătură cu resorturile ce l-au determinat să iniţieze acest proiect cinematografic: „M-a interesat foarte tare drumul ei. Felul cum fragilitatea şi slăbiciunile unui om pot deveni o trambulină pentru creativitate şi succes. De când am început să dansez, am văzut o mulţime de dansatori. Unii foarte talentaţi, alţii mai puţin. Se pare că aceia foarte talentaţi nu au mereu cariere strălucitoare. Unii uimesc de-a dreptul, apoi flacăra lor se stinge – este valabil atât pentru dansatori, cât şi pentru coregrafi. Unii actori îşi iau puterea din longevitate, încăpăţânare şi anduranţă. Când a apărut romanul grafic, mi s-a părut foarte realist din acest punct de vedere“.
La rândul său Valérie Müller, co-regizoare al filmului, referindu-se la adaptarea romanului grafic care stă la baza scenariului „Polina – danser sa vie”, a mărturisit: „Dincolo de arta grafică minunată, ceea ce mi s-a părut fabulos la romanul grafic al lui Bastien Vivès a fost faptul că a evitat complet clişeele pe care le întâlnim de obicei în poveştile despre dansatori faimoşi, mai mereu victime anorexice ale rivalităţii şi competiţiei. De exemplu, suntem în mijlocul unor tineri care muncesc şi se lovesc de probleme morale şi fizice. Îi vedem trăind şi distrându-se. E ceva foarte real”.
Sursa: News.ro