fbpx

Căutare

Share this article

Se fac mai mereu liste cu cele mai bine îmbrăcate vedete, cu cele mai frumoase ţinute de la evenimentele mondene, dar nu putem închide ochii şi la nereuşitele în materie de modă. Sigur, fiecare artist vrea să atragă atenţia când apare pe covorul roşu, vrea să transmită un mesaj sau, pur şi simplu, să fie notat pentru excentricitate. Dar sunt unele ţinute… numai bune de pus într-un top cu cele mai urâte rochii purtate pe covorul roşu.

Rose McGowan – Cea mai urâtă rochie, cea mai sensibilă poveste

Rochia purtată de actriţă la premiile MTV din 1998, unde a mers alături de iubitul ei de atunci, Marylin Manson, rămâne în istoria covorului roşu drept una dintre cele mai indecente şi urâte rochii purtate vreodată. Pentru cineva lipsit complet de imaginaţie acea rochie nu lăsa loc de interpretări sau secrete. Este însă o rochie cu poveste şi una deloc uşor de dus.

Actriţa a spus atunci că a ales acea rochie ca să atragă atenţia asupra abuzului sexual la care tocmai fusese supusă nu cu mult timp înainte. Presupusul agresor este nimeni altul decât producătorul de film Harvey Weinstein, cel condamnat abia 22 de ani mai târziu pentru abuzuri sexuale multiple. 85 de femei au depus plângeri împotriva lui, iar acesta a fost începutul mişcării #metoo, cea care a determinat milioane de femei din întreaga lume să vorbească despre abuzurile la care au fost supuse în diverse momente ale vieţii lor.

Rose McGowan, foto: pagesix.com

Paris Hilton

E greu de definit drept o rochie ținuta purtată de Paris Hilton la MTV Music Awards în 2003. E greu de definit drept orice, nici măcar la ținută de plajă n-am putea să încadrăm bucățile acelea de material. Iar în acest caz moştenitoarea unuia dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume nu avea vreun semnal de alarmă de tras şi nici vreo declaraţie importantă de făcut. I-a plăcut însă mereu să şocheze şi să atragă privirile asupra ei.

Paris Hilton, foto: style.time.com

Lady Gaga – O altă rochie cu mesaj

O altă creație ce și-a câștigat fără drept şi poate locul în galeria cu cele mai urâte rochii purtate vreodată pe covorul roşu este celebra rochie din carne crudă purtată de Lady Gaga, unde altundeva decât la aceleaşi premii MTV, în 2010. Nici în acest caz nu a fost vorba de o simplă excentricitate, ci tot de o modalitate de a transmite un mesaj puternic.

„Dacă nu ne susţinem punctele de vedere şi dacă nu luptăm pentru drepturile noastre, în curând vom avea la fel de multe drepturi ca şi carnea care ne acoperă oasele. Eu nu sunt o bucată de carne.”

Lady Gaga, foto: china.org.cn
Citește și: Viața lui Lady Gaga: trecutul pe care îl are mereu cu ea, durerile care îi trec doar atunci când se urcă pe scenă, dar și visurile care au făcut-o “Regina muzicii pop” – LIFE.ro

Katy Perry

Sigur, înțeleg nevoia de a atrage atenția, dar chiar să-ți pui beculețe pe tine de parcă împodobești pomul de Crăciun… Lui Katy Perry nu i s-a părut nimic în neregulă cu acest lucru, ba chiar s-a mândrit cu rochia ei de la Gala Met din 2010. Şi, ce-i drept, era complicat să-ţi iei ochii de la ea cu atâtea lumini care îşi schimbau mereu culoarea. De altfel, artista este recunoscută pentru alegerile ei vestimentare nonconformiste, aşa că era practic imposibil să nu apară în acest top.

Katy Perry, foto: glamour.com

Nicki Minaj

Ţinuta cântăreţei de la MTV Video Music Awards din 2011 este una pe care este imposibil să o treci cu vederea. Nici nu ştii la ce să priveşti mai întâi: la materialul pe post de oglindă, la îngheţata de la gât, bandajele de pe picioare sau încălţările desprinse parcă din spectacolele Muppets. Un lucru însă trebuie să-l recunoaştem: Nicki Minaj a fost înaintea vremurilor. A purtat mască în public cu 9 ani înainte să devină o necesitate.

Nicki Minaj, foto: huffpost.com

Rihanna

Este o cântăreaţă de excepţie, fără nicio urmă de îndoială, dar când vine vorba de ţinutele alese pentru evenimentele cu covor roşu, Rihanna parcă ţine morţiş să apară la categoria „cele mai urât îmbrăcate.” Rochia ei de la Met Gala din 2017 s-a încadrat perfect în tema din acel an, nimic de zis. Totuşi, deşi pot aprecia creativitatea şi punerea în scenă, asta nu înseamnă că nu o pot introduce pe lista rochiilor de care te poţi lipsi fără griji.

Rihanna, foto: harpersbazaar.com
Citește și: Rihanna, latura mai puţin cunoscută a uneia dintre cele mai apreciate artiste. Cântăreaţa se implică activ în campanii sociale şi umanitare şi participă la proteste de stradă – LIFE.ro

Z LaLa

Ce-ar fi de spus despre rochia purtată de cântăreaţă la American Music Awards în 2015 mai mult decât spune chiar ea? Oricât de mult mi-ar plăcea mie caracatiţele, parcă să văd una trântită pe o rochie de covor roşu este mai mult decât pot suporta. Plus că n-am înţeles exact nici rostul lotusului aceluia de pe cap sau ce-o reprezenta el. Nu zic că sunt vreo expertă în modă, dar şi dacă ai trăit în pădure în ultimii 50 de ani nu cred că poţi considera acceptabilă o asemenea ţinută.

Z Lala, foto: zimbio.com

Katy Perry – Cum arată viaţa unui candelabru

Spui Katy Perry şi Met Gala şi lucrurile o iau razna fără drept şi poate. A doua apariţie a cântăreţei în topul cu cele mai urâte rochii purtate pe covorul roşu este la fel de strălucitoare ca prima, la propriu. Practic, dacă a vrut vreodată să simtă cum se vede viaţa din interiorul unui candelabru, a găsit ocazia perfectă. Acum, de ce să nu recunosc, e şi un avantaj pentru că pentru un astfel de candelabru nu ai nevoie de o înălţime minimă în locuinţă.

Katy Perry, foto: purewow.com

Cher

Un lucru este clar: Cher a fost excentrică înainte să înveţe divele excentrice din zilele noastre să meargă sau să vorbească. Iar rochia ei din 1986, de la Premiile Oscar, este una imposibil de uitat. Într-o vreme în care niciuna dintre invitatele la premii nu ar fi îndrăznit să iasă din cerinţele vestimentare ale Oscarurilor, Cher a făcut istorie cu rochia creată de Bob Mackie. Cum însă în istorie sunt menţionate şi lucrurile bune şi cele din categoria opusă, am să îmi permit să pun ţinuta neagră a lui Cher pe lista celor mai urâte rochii purtate pe covorul roşu.

Cher, foto: usmagazine.com
Citește și: Viața lui Cher: decepţiile care au transformat-o într-o învingătoare pe scenă şi în viaţă – LIFE.ro

Bjork

Nu aveam cum să închei lista scurtă a rochiilor purtate, dar de nepurtat fără să aduc în discuţie celebra lebădă a lui Bjork, prezentată la Premiile Oscar din 2001. Rochia cântăreţei a fost cea mai parodiată din istorie, a fost declarată cea mai urâtă rochie făcută vreodată, dar a fost numită şi cea mai cunoscută rochie din toate timpurile. Ceea ce, din păcate, nu se poate spune şi despre artista extrem de talentată, dar care nu a mai reuşit să scoată materiale notabile.

Bjork, foto: crfashionbook.com
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO