Viața în Hong Kong, orașul în care există întotdeauna o ierarhie - LIFE.ro
Sari la conținut

Viața în Hong Kong atrage mulți expatriați, dintre care mai mult de jumătate (52%) se mută acolo din motive de muncă. Din cauza populației mari de expat, este un oraș extrem de internațional, popular în rândul oamenilor din țările asiatice din apropiere și din țările occidentale mai îndepărtate. Ești una dintre multele persoane care plănuiesc să se mute în Hong Kong? Iata ce trebuie sa stii.

Mâncarea este mai glorioasă decât ți-ai putea imagina

S-ar putea să aveți deja așteptări mari de la mâncarea din Hong Kong, dar mulți expatriați consideră că este chiar mai diversă și delicioasă decât și-au imaginat. Datorită istoriei sale, bucătăria din Hong Kong are multe influențe diferite din întreaga lume: în principal bucătăria cantoneză, precum și alte bucătării chinezești și alte influențe din Asia de Est, cum ar fi japoneză și coreeană, dar există și câteva feluri de mâncare de inspirație occidentală în repertoriul din Hong Kong.

Unele mâncăruri tipice din Hong Kong care nu trebuie ratate includ: tăiței wonton, tarte cu ouă, carne de porc dulce și acrișoară și bile de pește. Pentru a le încerca în forma lor cea mai ieftină și cea mai autentică, mergeți la un vânzător ambulant (vânzător stradal) mai degrabă decât la un restaurant. Acest lucru ajută și la sprijinirea întreprinderilor mici! Un alt clasic cantonez este, desigur, dim sum, feluri de mâncare mici, servite în coșuri de aburi. Hong Kong-ul se laudă cu mai multe restaurante dim sum cu stele Michelin, așa că, dacă îți place, mergi să le vezi!

Viața în Hong Kong: Eticheta corectă este totul

Cunoașterea etichetei adecvate este esențială, nu numai atunci când luați masa. Este important să arăți respect față de toată lumea la locul de muncă și în public. Există întotdeauna o ierarhie; într-un cadru de afaceri, în funcție de poziția oamenilor în companie și în mediile sociale, cei mai în vârstă oaspeți sunt cei mai respectați. Trebuie să salutați întotdeauna persoana cea mai în vârstă la o funcție mai întâi; dar amintiți-vă, la funcțiile mai mici, ar trebui să așteptați ca gazda să vă prezinte tuturor personal.

Citește și: Cât costă să trăiești în Hong Kong: dezvăluirile celui de-al doilea cel mai scump oraș din lume

Costul vieții în Hong Kong este ridicat

Hong Kong este renumit pentru costul ridicat al vieții. De fapt, Hong Kong s-a clasat pe cel mai prost loc din lume în indicele costului vieții din sondajul Expat Insider timp de doi ani la rând. Acest lucru se datorează parțial prețurilor foarte mari ale chiriilor din oraș – Hong Kong este pe ultimul loc pentru locuințe la prețuri accesibile, cu 91% dintre expați nemulțumiți de accesibilitatea locuințelor, comparativ cu 72% la nivel mondial.

Un alt lucru care vă poate costa o mulțime de bani este mâncarea, mai ales dacă luați masa în oraș de mai multe ori pe zi sau pe săptămână, ceea ce este o practică destul de normală în Hong Kong.

Viața în Hong Kong: Nu ar trebui să ai o problemă de limbă

Atât chineza, cât și engleza sunt limbile oficiale ale Hong Kong-ului, datorită istoriei sale ca fostă colonie britanică. Cea mai comună formă de chineză vorbită este, desigur, cantoneza, dar există și alte variante ale limbii folosite de grupurile minoritare din oraș.

Transportul în Hong Kong este unul dintre cele mai bune din lume

Un domeniu al sondajului Expat Insider 2019 în care Hong Kong are scoruri foarte bune este transportul și se află în primele 10 orașe pentru această subcategorie. Mulți expatriați menționează transportul public ca fiind unul dintre cele mai bune lucruri.

Hong Kong se clasează printre cele mai scumpe piețe din lume pentru închiriere. Potrivit Numbeo, Hong Kong ocupă locul al doilea – după Singapore – pentru cea mai scumpă țară/teritoriu din lume pentru un apartament cu un dormitor, costând aproximativ 2.274 USD pe lună pentru a locui în centrul orașului.

Sănătatea mintală este adesea trecută cu vederea și încă considerată un „tabu”.

În Asia, recunoașterea sănătății mintale rămâne în urmă, iar ratele de anxietate au crescut în timpul pandemiei. Un raport al Science Direct a constatat că nivelul de stres în Hong Kong a crescut cu 28,3%, iar prevalența anxietății a crescut cu 42,3% în timpul focarului de COVID-19, comparativ cu nivelurile din 2016 și 2017. Unele organizații grozave oferă sprijin, dar stigmatizarea persistă. .

Mind HK, una dintre organizațiile caritabile de sănătate mintală foarte apreciate din oraș, a chestionat 1.210 de adulți selectați aleatoriu din Hong Kong cu privire la atitudinile și cunoștințele lor despre sănătatea mintală din oraș. Ei au descoperit că 71% dintre respondenți nu au fost dispuși să trăiască cu persoane care au probleme de sănătate mintală și unul din trei a fost dispus să pună capăt prieteniilor cu cei diagnosticați.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora