4 alimente care te pot ajuta să te laşi de ţigări
Dacă ai de gând să te laşi de ţigări, înseamnă că o să încerci cam tot ce se poate până când vei reuşi. Drumul poate fi lung şi anevoios dar există destule variante pe care le poţi încerca. Una dintre acestea este să consumi câteva alimente care te pot ajuta să treci mai uşor peste simptome precum iritabilitate, agitatie, furie, anxietate (care apar atunci când renunţi la nicotină), şi, în cele din urmă, să renunţi definitiv la ţigări.
Alimentele alcaline
Organismul are nevoie de alimente alcaline, acestea schimbând ph-ul corpului, refăcând echilibrul dintre aciditate şi alcalinitate, dar şi schimbând preferinţele în ceea ce priveşte aromele şi mirosurile. Astfe, broccoli, salata, varza şi conopida, spanacul, varza creaţă, napii, spanacul, lămâile, ridichiile (albe, negre sau rosii), sfecla, morcovii, hreanul şi ţelina sunt câteva astfel de alimente care te pot ajuta să nu mai simţi poftă să fumezi şi să nu mai tolerezi fumul de ţigară.
Ardeiul iute
Ardeiul iute poate fi un remediu serios împotriva fumatului (este celebră tinctura cu ardei iute, foarte eficientă în curele de dezalcolizare, de combatere a nicotismului şi a cancerului). Ardeiul are un efect benefic asupra sistemului respirator făcându-te să nu mai simţi nevoia de a fuma. Aşa că, îl poţi consuma cu încredere, presărat peste mâncare sau peste apa pe care urmează să o bei.
Ghimbirul
În perioada în care lupţi să renunţi la fumat, este indicat să consumi cât mai multe produse naturale cu un conţinut crescut de substanţe antioxidante, enzime şi vitamine, (ex: extractul de orz verde). Ghimbirul, consumat proaspăt sau în componenţa unor ceaiuri, poate fi şi el de mare folos în depăşirea dependenţei, în ameliorarea şi vindecarea afecţiunilor cronice induse de fumat, dar şi în lupta cu problemele digestive care pot apărea (indigestia, crampele sau constipaţia).
Lobelia
Lobelia, o floare originară din Statele Unite, se numără şi ea printre alimentele care te pot ajuta să te laşi de ţigări. Mai exact, te ajută să treci peste stările neplăcute asociate dependenţei de nicotină. O poţi folosi în acelaşi fel în care consumi ghimbirul, însă având în vedere că are un efect puternic şi rapid asupra organismului, nu este recomandată depăşirea unui număr de 30 de picături pe zi.